Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 121 192
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете.
Накратко историята: От години безуспешни опити; под 30 годишни сме; начален стадии на Хашимото и хипотиреодизъм; диагностициран Луф синдром; чакам одобрение от фонда за инвитро. Всички други изследвания да ок - ЛХ, FSH, Prolactin, Progesteron (не е оптимален, предвид задържаните фоликули) , E2, Testosteron, DHEAS, Androstendion, тръби, спермограма и т.н.
В момента приемам Инофолик 2 сашета на ден, МВИ (2-4 капсулки на ден) и Еутирокс 25 всяка сутрин.

В последните месеци изобщо не успявам да спукам фоликула,  а преди съм имала месеци, когато се е пукал, но пак не стигах до забременяване. Моята лекарка е категорична, че не иска да ми бие инжекции с Pregnil, защото от тях се задълбочавали проблемите. Терапията ще е евентуално с Дуфастон, но виждам, че и него нещо не иска да ми изписва.
Беше ми изписала добавки Огестан. Ако имате мнение за тях, ще съм много благодарна. Предвид наличието на йод, не ги взех. Ендокриноложката каза, че ако количестото на йод е до 150 мг може, но все пак не ми се рискува.

Четох тази тема, че за предизвикване на О. помага Ацетилцистеин и nac. Може ли да ми предложите някаква марка? Също така дали е добре да са като отделни хапчета или заедно?

Мисля да пусна изследвания за витамин D и витамин b12. И да започна да приемам и тях. Според вас по-добре ли е да са в комбинирана хранителна добавка или всеки да е отделно?

Също иска да взема и Омега 3. Ако може да ми препоръчате марка. Гледах един продукт комбинация Омега 3 и витамин Д. Дали е удачно да са комбинирани заедно? Трябва ли да приемам и калции, заедно с витамин Д или може и само витамина?

Ще съм ви много благодарна, ако може да ми отговорите на тези въпроси и да ми препоръчате, ако нещо съм пропуснала за подобряване на овулацията.

Също ако може да ми кажете и за Инофолика - дали е по-добре са си взема инозитол и фолиева киселина отделно и ако случайно забременея да продължа само фолиевата, без инозитола?

Искам последно да опитам с добавки и много ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне със съвет.

# 256
  • София
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете.
Скрит текст:
Накратко историята: От години безуспешни опити; под 30 годишни сме; начален стадии на Хашимото и хипотиреодизъм; диагностициран Луф синдром; чакам одобрение от фонда за инвитро. Всички други изследвания да ок - ЛХ, FSH, Prolactin, Progesteron (не е оптимален, предвид задържаните фоликули) , E2, Testosteron, DHEAS, Androstendion, тръби, спермограма и т.н.
В момента приемам Инофолик 2 сашета на ден, МВИ (2-4 капсулки на ден) и Еутирокс 25 всяка сутрин.

В последните месеци изобщо не успявам да спукам фоликула,  а преди съм имала месеци, когато се е пукал, но пак не стигах до забременяване. Моята лекарка е категорична, че не иска да ми бие инжекции с Pregnil, защото от тях се задълбочавали проблемите. Терапията ще е евентуално с Дуфастон, но виждам, че и него нещо не иска да ми изписва.
Беше ми изписала добавки Огестан. Ако имате мнение за тях, ще съм много благодарна. Предвид наличието на йод, не ги взех. Ендокриноложката каза, че ако количестото на йод е до 150 мг може, но все пак не ми се рискува.

Четох тази тема, че за предизвикване на О. помага Ацетилцистеин и nac. Може ли да ми предложите някаква марка? Също така дали е добре да са като отделни хапчета или заедно?

Мисля да пусна изследвания за витамин D и витамин b12. И да започна да приемам и тях. Според вас по-добре ли е да са в комбинирана хранителна добавка или всеки да е отделно?

Също иска да взема и Омега 3. Ако може да ми препоръчате марка. Гледах един продукт комбинация Омега 3 и витамин Д. Дали е удачно да са комбинирани заедно? Трябва ли да приемам и калции, заедно с витамин Д или може и само витамина?

Ще съм ви много благодарна, ако може да ми отговорите на тези въпроси и да ми препоръчате, ако нещо съм пропуснала за подобряване на овулацията.

Също ако може да ми кажете и за Инофолика - дали е по-добре са си взема инозитол и фолиева киселина отделно и ако случайно забременея да продължа само фолиевата, без инозитола?

Искам последно да опитам с добавки и много ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне със съвет.
Здравей!
Според мен, се консултирай и с друг лекар. При ЛУФ е задължително следенето на УЗ + Изследвания + таймиране на О.
Няма терапия с Дуфастон, той само попълва дефицита.
За подпомагане на О. може да се ползват Инозитол, Агринин и NAC - но те не са някаква панацея и ако проблема е сериозен, може и да не помогнат много / не са медикаменти/.

# 257
  • София
Денис, до сега търсих каква е връзката на NAC с функцията на яйчниците и не открих да има пряка зависимост. Можеш ли да кажеш с две думи?
За Аргинина също, понеже виждам си го споменала.

Благодаря ти!

# 258
  • София
Денис, до сега търсих каква е връзката на NAC с функцията на яйчниците и не открих да има пряка зависимост. Можеш ли да кажеш с две думи?
За Аргинина също, понеже виждам си го споменала.

Благодаря ти!
Аргинин
•   L-aргинин, плюс антиоксиданти, намалява честотата на прееклампсия с 17% при пациенти с висок риск
•   Подобрява  тънкия ендометриум  при 67% от пациентите
•   подобрява броя на сперматозоидите, подвижността, както и шансовете за забременяване
•   NAC + L-аргинин понижава инсулиновата резистентност от 39% и възстановява овулация при PCOS
•   L-аргинин е необходим  за производството на азотен оксид, ключов химически елемент, който   участва в нормалната функция на  ендотела (ендотелните клетки в репродуктивния тракт)

NAC   /N-Acetyl Cysteine /
•   увеличава шансовете за забременяване при нормална бременност
•   увеличава шансовете за забременяване с 40% и понижава спонтанните аборти с 60% при жени със СПКЯ
•   стимулира овулацията, синтеза на прогестерон и дебелината на ендометриума 
•   повишава скоростта на овулацията  до 49 % при жени със СПКЯ
•   предпазва бременността от възпаления /от майката към плода/
•   прекурсор на глутатион пероксидазата - глутатиона е по-нисък при жени преживели  спонтанни аборт
•   намалява нивата на живак в майката и плода / той е детоксикант/
•   предотвратява сърдечно-съдови заболявания в потомството
•   помага за предотвратяване на диабет,  вродени дефекти и спонтанен аборт
•   предпазва плода от инфекция
•   помага за защита на плацентата от високите нива на хомоцистеина / причина за тромбозите/
•   намалява честотата на вродени дефекти, причинени от употребата на алкохол от  майката
•   подобрява ИР и понижава тестостерона при СПКЯ

Инозитол
Клинични изследвания показват следните ефекти на инозитол -добавки:
•   възстановява нормалната овулационна дейност и плодовитостта
•   подобрява качеството на яйцеклетките
•   увеличава скоростта на оплождане
•   предотвратява спина бифида / вроден дефект/
•   понижава свободния тестостерон (изследванията показват до намаляване с 73%)
•   понижава общия тестостерон (  намаляване до 65%)
•   понижава LH (намаляване до 55%)
•   намалява негативните ефекти от хипергликемия
•   понижава инсулинова реакция след хранене (  намаление до 62%)
•   понижава DHEA-S (като намаляване е до 49%)
•   увеличава SHBG (при увеличение 92%)
•   понижава Андростендион ( до 27%)
•   понижава триглицеридите (  51% редукция)
•   понижава кръвното налягане (лек спад)
•   увеличава пика на  прогестерон (129% увеличение в едно проучване)

# 259
Здравейте момичета!
Днес бях на преглед лигавицата 10  дебела и е светла там където трябва да е тъмна.До колкото разбрах пречи за по-добра видимост.Някоя от вас да е имала подобен коментар от док. и да знаете какво се прави в случая, от какво може да е ?

# 260
Здравей Денис! Искам да те питам за л-аргинин и за NAC. Какъв е дневния прием препоръчителен от двате добавки за подобряване качеството на яйцеклетките? Благодаря предварително!

# 261
Здравей Денис.Може ли да ме насочиш какъв е дневния прием на Омега 3.Четох че са полезни при тромбофилия.Предвид факта, че съм алергична към аспирина търся алтернатива...Имам повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и повишени нк клетки (за тях ще направя вливка с интралипид).Пия си прим ойл, вит.Е, вит.Б12 (мета форма) и мета фолиева киселина.Ще съм благодарна за съвети относно някакви добавки, които мога да приема предвид ситуацията ми...Благодаря!

# 262
  • София
Здравей Денис! Искам да те питам за л-аргинин и за NAC. Какъв е дневния прием препоръчителен от двате добавки за подобряване качеството на яйцеклетките? Благодаря предварително!
Аргинин 2х500мг, от М до М / или постоянно/
NAC 2х600мг, от М до М.

Здравей Денис.Може ли да ме насочиш какъв е дневния прием на Омега 3.Четох че са полезни при тромбофилия.Предвид факта, че съм алергична към аспирина търся алтернатива...Имам повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и повишени нк клетки (за тях ще направя вливка с интралипид).Пия си прим ойл, вит.Е, вит.Б12 (мета форма) и мета фолиева киселина.Ще съм благодарна за съвети относно някакви добавки, които мога да приема предвид ситуацията ми...Благодаря!
Омега 3 - по 1500мг дневно / гледаш колко са ЕРА и DHA/. Да, тя разрежда кръвта, както и ВМИ /омега 6/.
Интралипид съдържа тези ЕМК:
Линолова киселина (LA)
Омега-6 
Алфа-линоленова киселина (ALA)
Омега-3 
...............
но, не мисля, че ще могат да постигнат ефекта на аспирина и другите медикаменти, които лекарите назначават, при тези проблеми.
Магнезият също малко разрежда кръвта.

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 15:08 от denis.

# 263
Колко време трябва да се пият добавките? След 3 месеца прием трябва ли да ги спра? Приемам ги постоянно, без почивка. Инфолик, Прим Ойл, Витамини Б комплекс, Кю 10, Омега 3, Магнезий+Калций, Витамин Д, Е. Благодаря!

# 264
  • София
Колко време трябва да се пият добавките? След 3 месеца прием трябва ли да ги спра? Приемам ги постоянно, без почивка. Инфолик, Прим Ойл, Витамини Б комплекс, Кю 10, Омега 3, Магнезий+Калций, Витамин Д, Е. Благодаря!
Желателно е да се приемат 6 месеца /за това време, се предполага, че трябва да помогнат/ - след това се прави почивка и ако искаш, може да ги приемаш отново, но вероятността да помогнат, вече е по-малка.
Това са добавки, нямат силата и действието на медикаментите и ако проблема е сериозен, само те, не са достатъчни.
Правилният подход е, изследвания за отхвърляне на вероятен проблем или лечение с медикаменти и след това, прием на добавките.
Защото, ако има напр. хормонален дисбаланс /висок пролактин, андрогени , ТСХ или нещо друго/ - добавките няма как да го регулират, но ще подпомогнат много едно адекватно медикаментозно лечение.

# 265
Много ти благодаря, Денис! Hug Нямам заболяване, засега всичко е добре. Пия ги за подобряване на яйцеклетката, ако може да се подобри де, още не знам и колко е качествена, най-вероятно не е, на 43г. съм, разчитам на 1 фоликул, най-много 2, но ми дават шанс за ин витро в Турция. Там са скептично настроени към добавките, но аз се чувствам по-добре от тях и затова си ги продължавам.

# 266
  • София
Много ти благодаря, Денис! Hug Нямам заболяване, засега всичко е добре. Пия ги за подобряване на яйцеклетката, ако може да се подобри де, още не знам и колко е качествена, най-вероятно не е, на 43г. съм, разчитам на 1 фоликул, най-много 2, но ми дават шанс за ин витро в Турция. Там са скептично настроени към добавките, но аз се чувствам по-добре от тях и затова си ги продължавам.
Дано да помогнат и да ни се похвалиш скоро с хубава новина. Peace

# 267
Дай боже да се похваля! Всичко добро ти желая, Денис! Hug

# 268
Здравейте,  колко дни преди овулация може да се приема парацетамол (включително тайлол хот и др.  против настинка), както и болкоуспокояващи  ( аналгин, нурофен) за да не се отрази отрицателно на възможността за забременяване?

# 269
  • София
Здравейте,  колко дни преди овулация може да се приема парацетамол (включително тайлол хот и др.  против настинка), както и болкоуспокояващи  ( аналгин, нурофен) за да не се отрази отрицателно на възможността за забременяване?
След  10-12 ден на МЦ - може да потисне О., особено ако си със СПКЯ. Не трябва да се приемат никакви НСПВС.
Ако си много зле, е по-добре да се лекуваш  Peace -  вирусите също са опасни или НСПВС потискат О., но вирусите могат да увредят оплодената яйцеклетка.

Общи условия

Активация на акаунт