Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 301
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Денис, би ли препоръчала каква точно омега 7 е подходяща за удебеляване на маточната лигавица, в какви дози да се приема? За същата цел маслото от вечерна иглика на Прим ойл подходящо ли е?
Каквато си избереш, само да е от морски зърнастец - доза около 1500мг

Това според теб дали е добре -  https://apteka.framar.bg/30065545/%D1%81%D1%83%D0%BE%D0%BD%D1%81 … 0-%D0%BC%D0%B3-60

Денис, извинявай много, че отново те занимавам Simple Smile
Получих този продукт и видях, че не е oil, а някакъв сух екстракт в капсулите. Върши ли работа или да търся друг продукт за омега 7?

# 421
  • София
Скрит текст:
Денис, би ли препоръчала каква точно омега 7 е подходяща за удебеляване на маточната лигавица, в какви дози да се приема? За същата цел маслото от вечерна иглика на Прим ойл подходящо ли е?
Каквато си избереш, само да е от морски зърнастец - доза около 1500мг

Това според теб дали е добре -  https://apteka.framar.bg/30065545/%D1%81%D1%83%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%86-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8-400-%D0%BC%D0%B3-60

Денис, извинявай много, че отново те занимавам Simple Smile
Получих този продукт и видях, че не е oil, а някакъв сух екстракт в капсулите. Върши ли работа или да търся друг продукт за омега 7?

Трябва да е масло и то, от семената и от плодовете.
Тук ми излиза друго:
https://apteka.framar.bg/30035019/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0 … 00-sanct-bernhard
посочено е, че е чисто масло от облепиха (Hippophae rhamnoides L.): 500 mg
Сега видях цената - то, сякаш е златно.
Потърси нещо друго.

Това, което вече си взела, го изпий. Все ще е от полза, дори и да е стрита билка / плодчета/.

# 422
Денис, преди време те бях питала за моя приятелка. За съжаление последно са й казали, че яйчниковият резерв много е намалял, свити яйчници. Даже са им казали да мислят за донорска яйцеклетка. Тя иска да пробва да направи нещо за последно, не знам дали има някакъв шанс за подобряване на яйчниковия резерв. Миналият месец е пила Фемостона, заради липса на цикъл, ФСХ е бил 40, а след като е започнала да пие МВИ - е станало 20. Пие по 3 на ден от това: https://bulvit.com/holin-i-inozitol-vitamin-b4-b8.html Не знам хубаво ли е, лошо ли е, приемаме съвети всякакви. Simple Smile

# 423
Благодаря, Денис! Flowers Hibiscus

Ще изпия вече купеното, пък ще потърся нещо друго.
Иначе, това, което ти си ми дала като линк, добро ли е? (като изключим цената)

# 424
  • София
Денис, преди време те бях питала за моя приятелка. За съжаление последно са й казали, че яйчниковият резерв много е намалял, свити яйчници. Даже са им казали да мислят за донорска яйцеклетка. Тя иска да пробва да направи нещо за последно, не знам дали има някакъв шанс за подобряване на яйчниковия резерв. Миналият месец е пила Фемостона, заради липса на цикъл, ФСХ е бил 40, а след като е започнала да пие МВИ - е станало 20. Пие по 3 на ден от това: https://bulvit.com/holin-i-inozitol-vitamin-b4-b8.html Не знам хубаво ли е, лошо ли е, приемаме съвети всякакви. Simple Smile
Taзи комбинация е за мозъка /най-общо/ - трябва да е само Инозитол / дори, за по-добър ефект, може да добавитe Аргинин и NAC/ Peace

*Stela
Да, тази е хубава - масло.

# 425
Момичета, помощ. След 2-месечен прием на вит. Д, този от снимката, стойността се е повишила от 32.19 на 37.22, което ми се вижда безумно малко. Къде е грешката?

# 426
Как го приемаш? Всеки ден по 1 таблетка ли? Витамин Д се приема с по-мазно хранене, тъй като е мастноразтворим витамин. Така или на гладно си го приемала?

# 427
Как го приемаш? Всеки ден по 1 таблетка ли? Витамин Д се приема с по-мазно хранене, тъй като е мастноразтворим витамин. Така или на гладно си го приемала?
Майка ми го пие, заради остеопения, по 1 капсула на ден. В самата капсула има студено пресован зехтин, иначе знае, че трябва с мазна храна+зеленолистни (вит. К). Направо не е мръднала стойността, доста ме притесни.

# 428
  • In transit
Майка ми го пие, заради остеопения, по 1 капсула на ден. В самата капсула има студено пресован зехтин, иначе знае, че трябва с мазна храна+зеленолистни (вит. К). Направо не е мръднала стойността, доста ме притесни.
Аз за месец с тази доза си вдигнах Д3 от 28 до 46. Винаги ги пия сутрин след закуска, в която обикновено има мазнини - яйца, масло, кашкавал. Заедно с него приемам и други мастни киселини.
А пие ли вит.К2(МК-7) с него? Много е важно, защото иначе може да се натрупа калция не където трябва. Вит.К от зеленолистни няма общо с К2.

# 429
Аз за месец с тази доза си вдигнах Д3 от 28 до 46. Винаги ги пия сутрин след закуска, в която обикновено има мазнини - яйца, масло, кашкавал. Заедно с него приемам и други мастни киселини.
А пие ли вит.К2(МК-7) с него? Много е важно, защото иначе може да се натрупа калция не където трябва. Вит.К от зеленолистни няма общо с К2.
Не пие К2, но приема голямо количество храни, богати на К2 - яйца, масло, кисело зеле. Прочетох за разликата между К1 и К2, много благодаря за насоката! Може би трябва да й взема К2 като хранителна добавка, след като при него няма опасност от предозиране? Thinking

# 430
  • In transit
soul81, най-добре и вземи K2 като добавка. Задължително трябва да е във форма МК-7(Менахинон-7). Тя е биоактивната и лесна за усвояване от организма форма на Витамин К.
Има го и в БГ, във всеки магазин за спортни добавки ще намериш поне няколко вида, ако не ти се чака да го поръчваш от айхърб.
Скрит текст:
Витамин K2 допринася за нормалното състояние на костите и еластичността на меките тъкани. Спомага за метаболизма на калция и за поддържането на здрава костна система. Абсорбира се по-пълноценно, остава в организма по-дълго време и доставя повече ползи на костите, кръво-носните съдове и меките тъкани.  Регулира разпределението на калция. Намалява риска от остеопороза и фрактури. Значително намалява загубата на костната плътност. Поддържа здравето на зъбите.

# 431
Taзи комбинация е за мозъка /най-общо/ - трябва да е само Инозитол / дори, за по-добър ефект, може да добавитe Аргинин и NAC/ Peace

*Stela
Да, тази е хубава - масло.

Много благодаря, Денис. bouquet

# 432
Здравейте, момичета! Надявам се да пиша в правилната тема.
Правих изследвания на 4 ден и FSH е 62!!! Гинеколожката ми каза, че съм в менопауза, да си запиша някъде последния ден от цикъла и ако до година нямам цикъл е менопауза и че шансът ми за бременност е под 1%. Чета в нета и попаднах на стара тема от зачатие и от тук, че с М2-ТОН се понижавал FSH.
Бихте ли споделили мнения за М2-ТОН? Четох, че се приемат по 6 хапчета на ден, без прекъсване. Има ли значение дали са на гладно или след храна? Ако евентуално ми дойде цикъл да спра ли М2-ТОН? 2-3 месеца ли трябва да го приемам?

# 433
  • Пловдив
Да ви питам...Селен е добре да се пие,нали?
Не пречи в комбинация с Бромокриптин и тия дето ми изписаха сега Фемоден?

# 434
Здравейте момичета,
на 99% съм сигурна, че нямам ОВУ. С ММ имахме една бактерия, която лекувахме,защото му откриха простатит.
Всеки път, когато ме преглеждаха до момента нямаше главен фоликул, който евентуално да бъде оплоден, а съм ходила в почти всички стадии на МЦ и в нито един момент за последните месеци нямах ОВУ, нямах и течност в малкият таз показваща, че може да е минала. Пия Феми Флора, защото нямам много лактобацили.
На 29 години съм и имам дъщеря на 6. Мислех си, че щом имам едно дете значи нямам проблеми, но разбрах, че не е така.
Искам да ме насочите от тук нататък какви изследвания трябва да си направя за да съм сигурна?

Благодаря ви  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт