Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 174
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравей, Денис,
Трябва ли да се прави почивка от прием на NAC, Arginin и Inositol?
До 6 месеца, може да ги приемаш, след това направи почивка, поне 20-на дни.

# 451
Момичета имам въпрос относно добавки кои мога да взимам с  НМХ.Разбрах за фолиева к-на че е метелирана форма и б-12 освен тях има ли и др.Четох че за мен н е еподходяща омега -3 за вечерна иглика не намерих инфо също и за селена не знам как стоят неща.Пробвах да намеря повече информация но за сега нищо не съм наясно още с това новото откритие.Сега не знам какво мога и не мога да взимам.

# 452
  • София
Момичета имам въпрос относно добавки кои мога да взимам с  НМХ.Разбрах за фолиева к-на че е метелирана форма и б-12 освен тях има ли и др.Четох че за мен н е еподходяща омега -3 за вечерна иглика не намерих инфо също и за селена не знам как стоят неща.Пробвах да намеря повече информация но за сега нищо не съм наясно още с това новото откритие.Сега не знам какво мога и не мога да взимам.
Консултирай се с лекаря си. Peace

# 453
Дениз, здравей! Ще започвам да пия NOW FOODS, Inositol Powder 8oz (227g), който видях, че си препоръчала тук. Видях, че пишеш 2х2 грама, но можеш ли да ме ориентираш тези два грама колко са - 1/4 чаена лъжичка или? Везната ми не лови толкова малък грамаж и съм в чуденка.
И относно витамин С- колко милиграма на ден е хубаво да се приема. Купила съм си един от 1000 мг (Nature's Way with rose hips), но не знам дали не е много.

Благодаря ти предварително за отговора!

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 09:35 от Montal

# 454
  • София
Дениз, здравей! Ще започвам да пия NOW FOODS, Inositol Powder 8oz (227g), който видях, че си препоръчала тук. Видях, че пишеш 2х2 грама, но можеш ли да ме ориентираш тези два грама колко са - 1/4 чаена лъжичка или? Везната ми не лови толкова малък грамаж и съм в чуденка.
И относно витамин С- колко милиграма на ден е хубаво да се приема. Купила съм си един от 1000 мг (Nature's Way with rose hips), но не знам дали не е много.

1/4 чл е 730мг, а трябва да се приемат по 2000мг /това са 2 грама/ - или по 3/4 чл.
И повече да приемаш не е проблем, той се приема в много по-високи дози / напр. за отслабване, подпомага метаболизма Wink, дава сила, тонус и енергия/
Приема се на гладно - 1 час преди или 2 часа след кафе
Вит. С - 1000мг е много за еднократна доза, ако можеш дели табл. на 2 и приемай по 500мг, напр. 2 пъти на ден.
Над 500мг не може да се усвои и тялото просто го изхвърля, т.н. пари на вятъра.

# 455

1/4 чл е 730мг, а трябва да се приемат по 2000мг /това са 2 грама/ - или по 3/4 чл.
И повече да приемаш не е проблем, той се приема в много по-високи дози / напр. за отслабване, подпомага метаболизма Wink, дава сила, тонус и енергия/
Вит. С - 1000мг е много за еднократна доза, ако можеш дели табл. на 2 и приемай по 500мг, напр. 2 пъти на ден.

Благодаря ти, Денис! Hug
Значи с един куршум, два заека е приемът на Инозитол в случая  Grinning

# 456
  • София
Скрит текст:

Благодаря ти, Денис! Hug
Значи с един куршум, два заека е приемът на Инозитол в случая  Grinning
Да, така е - много често присъства в състава на ФетБърнърите. Подпомага въглехидратния метаболизъм, респ. и този и на мазнините.

# 457
Денис, здравей. Прочетох темата и си купих някои добавки днес, но съвсем се обърках кое и по колко да пия. Помощ! Купих си Inositol 500mg, L-Arginine 500 mg, CoQ10 Ubiquinol 100 mg, NAC 600 mg, МВИ 500mg, Omega 3, витамини Prenatal, Neopholic meta. Достатъчни ли са или трябва да приемам още нещо? Моля те, кажи ми някаква схема на прием, като се има предвид, че приемам Еутирокс 50 мг . Очертава се да стартирам поредната ин-витро процедура април-май, а качеството на яйцеклетките ми се влоши доста и бих искала да си помогна с каквото мога. Приемам всякакви съвети! Благодаря

# 458
NikolSA, ако искаш да има полза, трябва да спазваш и диета. Хубаво е да се спре кафето, алкохола, цигарите, бялата захар, сладкото, мазното и т.н. Успех! Hug

# 459
  • София
И кафето ли пречи на качествените яйцеклетки?

И още един въпрос: някой пил ли е Витекс за подобряване функцията на яйчниците?

# 460
NikolSA, ако искаш да има полза, трябва да спазваш и диета. Хубаво е да се спре кафето, алкохола, цигарите, бялата захар, сладкото, мазното и т.н. Успех! Hug
sisi345, благодаря за съвета, храня се нисковъглехидратно, пия по едно кафе на ден, при мен проблема е ендометриоза, която влошава качеството и количеството на яйцеклетките.

# 461
sisi345, благодаря за съвета, храня се нисковъглехидратно, пия по едно кафе на ден, при мен проблема е ендометриоза, която влошава качеството и количеството на яйцеклетките.
Моля! И аз пиех по едно, но го спрях, защото след 2 месеца може би ще стартирам процедура, пия чай, в Турция свикнах да пия чай, даже ми харесва. При мен възрастта е проблемът, нямам шансове, но съм длъжна да опитам, поне което зависи от мен, мога да го спазвам. Много късмет ти желая! Hug

# 462
Моля! И аз пиех по едно, но го спрях, защото след 2 месеца може би ще стартирам процедура, пия чай, в Турция свикнах да пия чай, даже ми харесва. При мен възрастта е проблемът, нямам шансове, но съм длъжна да опитам, поне което зависи от мен, мога да го спазвам. Много късмет ти желая! Hug
От сърце ти пожелавам да успешна процедура.Hug

# 463
  • София
Аз също се присъединявам към пожеланието! Simple Smile

# 464
Благодаря ви, момичета! Стискам ви палци! Hug

Общи условия

Активация на акаунт