Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 322
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Денис, безкрайно ти благодаря за всичко което правиш!:kissing_heart: Kissing Heart
Да, ще си поръчам Колагена от www. iherb.com, за същата цена ще мога да си взема направо 3 опаковки.
Но понеже искам да си поръчам всичко от там ,а няма Л-аргинин на GNC, от 500 мг има на Now.Ето този: https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-L-Arginine-500-mg-250-Capsules/359
Според теб кой от двата да си взема, на GNC или на Now?
За витамин А също, в сайта няма GNC или поне аз не намирам , затова смятам да взема на Now ,той ок ли е?
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-A-10-000-IU-100-Softgels/11192

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 15:52 от Mery Dik

# 361
  • София
Денис, безкрайно ти благодаря за всичко което правиш!:kissing_heart: Kissing Heart
Да, ще си поръчам Колагена от www. iherb.com, за същата цена ще мога да си взема направо 3 опаковки.
Но понеже искам да си поръчам всичко от там ,а няма Л-аргинин на GNC, от 500 мг има на Now.Ето този: https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-L-Arginine-500-mg-250-Capsules/359
За нищо  Hug  - от вас се иска само да се похвалите, че чудото е станало Peace

За Аргинина - който си избереш и двата са хубави.

За поръчка от  iherb - прочети 1 стр. на темата / поръчки до 30лв. без доставка пристигат в пощата, но над 30лв - на митница / - ако имаш въпроси, питай в темата, за да не спамим тук. Или на ЛС

# 362
За нищо  Hug  - от вас се иска само да се похвалите, че чудото е станало Peace

За Аргинина - който си избереш и двата са хубави.

За поръчка от  iherb - прочети 1 стр. на темата / поръчки до 30лв. без доставка пристигат в пощата, но над 30лв - на митница / - ако имаш въпроси, питай в темата, за да не спамим тук. Или на ЛС

Благодаря ти, ще разгледам. В такъв вариант сигурно засега ще взема само Колагена.

# 363
  • София
Денис, ето този Убиквинол добър ли е?:
https://remedium.bg/heart/natural-factors-ubiquinol-coenzyme-q10 … 100mg-60caps.html
И ако да, по колко дражета се взимат дневно и изобщо, можеш ли да ми предложиш някаква схема за прием на : МВИ, Омега 3, Огестан, Вит. Ц и Убиквинол? Аз до сега приемах Огестана с Омега 3 и МВИ  сутрин след хранене, след обедното хранене взимам Вит. Ц 500 мг и след вечеря пак Омега 3 и МВИ. Знам, че има значение как се приемат добавките и някои не са съчетаеми, за това се чудя дали е ок моята схема...Вит. Ц достатъчно ли е по 500 мг/ ден, защото някъде четох, че трябва под контрол на лекар, когато правим опити за бебе и не смея да пия повече.. Отделно приемам пчелни продукти сутрин и се надявам да не взаимодействат зле с добавките или да се губи ефекта на някоя от тях...Rolling Eyes

# 364
Здравейте. Знаете ли колко време е препоръчително да се пие добавката Инофолик и дали няма прекаля, ако продължа да я пия повече от 3 месеца по 2 на ден? Освен нея пия и Огестан, в който също има фолиева киселина. Добре ли е да ги смесвам? С луф съм.

# 365
  • София
Денис, ето този Убиквинол добър ли е?:
https://remedium.bg/heart/natural-factors-ubiquinol-coenzyme-q10 … 100mg-60caps.html
И ако да, по колко дражета се взимат дневно и изобщо, можеш ли да ми предложиш някаква схема за прием на : МВИ, Омега 3, Огестан, Вит. Ц и Убиквинол? Аз до сега приемах Огестана с Омега 3 и МВИ  сутрин след хранене, след обедното хранене взимам Вит. Ц 500 мг и след вечеря пак Омега 3 и МВИ. Знам, че има значение как се приемат добавките и някои не са съчетаеми, за това се чудя дали е ок моята схема...Вит. Ц достатъчно ли е по 500 мг/ ден, защото някъде четох, че трябва под контрол на лекар, когато правим опити за бебе и не смея да пия повече.. Отделно приемам пчелни продукти сутрин и се надявам да не взаимодействат зле с добавките или да се губи ефекта на някоя от тях...Rolling Eyes
СоQ10  е хубава форма, по 1 на ден, след хранене, напр. сутрин, на един прием с Омега 3 - дава хубава енергия на ниво клетка.
Схемата ти на прием е супер.
За вит. С - може да приемаш от 500 до 1000мг/дн., на няколко приема през деня, само от полза е.
Ако стане зачеване - спираш всичко Wink / без ФК и Омега 3/

Здравейте. Знаете ли колко време е препоръчително да се пие добавката Инофолик и дали няма прекаля, ако продължа да я пия повече от 3 месеца по 2 на ден? Освен нея пия и Огестан, в който също има фолиева киселина. Добре ли е да ги смесвам? С луф съм.
Може да се приема дълго време, но ако се притесняваш, направи почивка 15-30 дни.
Инофолик се приема на гладно с вода, поне час преди хранене, 1 час преди или 2 часа след кафето.
Огестан - след хранене
Не трябва да се смесват.

# 366
  • София
Страхотна си, Денис! Много благодаря! Hug
А може ли на един прием Омега 3, Q10, Oгестана и МВИ? Или последните две отделно?

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 16:30 от bibian@

# 367
  • София
Страхотна си, Денис! Много благодаря! Hug
А може ли на един прием Омега 3, Q10, Oгестана и МВИ? Или последните две отделно?
За теб - винаги Wink Hug

Да, може да се приемат на един прием, всичките Peace

# 368
Здравейте мили дами,

По неволя стигнах до тази тема и силно се надявам,че тук ще намеря подкрепа и съвети.
На 40 г. съм с ендометриоза , три лапароскопии и едно неуспешно Ин витро преди 2 месеца.
Моля за мнение относно изследванията ми правени на 3 ден от МЦ.(преди ин витрото)
                                                        реф.ст-ти
LH 5.56 mIU/ml                          - 2.4-12.6
Естрадиол 44,87 pg/ml           - 12,5-166,0
Пролактин 465                         -  102-496
TSH   2.82                                   -  0.27-4.2
FSH   10.64                                 -  3.5-12.5
АМХ   0,526                                -  1,00-6,80
25OH Vitamine D3 -22.85         - 10-30 Латентен дефицит
Доктора не ми изписа абсолютно нищо въпреки завишения пролактин и дефицита на вит.Д.
Откриха ми и киста на левия яйчник 3,5см.За нея назначиха пункция , но я прекратиха ,защото се оказа шоколадова.
Пих Серапептаза 250 000 и успях да я намаля с 1 см за 1 седмица ,нямах време повече.
Спях всичко преди стимулацията...
На пункцията от 6 яйцеклетки изкараха 4 с желаните размери , оплодиха се две и ги върнаха на третия ден.
Не знам  защо не се  получи , но изчитайки вашите 5 теми ,реших да се подготвя добре за следващия опит.
Направих "кратък" списък с добавки ,които да закупя.Моля да ме коригирате относно дозите ако съм пропуснала нещо.
1) Омега 3 Fish Oil 1000mg ( EPA 330mg/ DHA 220mg)  - 2x1 след хр.
2) Витамин Е -400iu (as dl-alpha tocopherol acetate) 1х1 след хр.(+ Омега 3)
3) МВИглика -намерих от 1000мг -сутрин-2,вечер х 1след хр.
4) co Q10 (Ubiquinol )100mg - 1 след хр(+Омега 3)
5) NAC 600mg - сутрин и вечер х 1 пр хр.  преди О.
6)INOSITOL POWDER | Myo Inositol - преди хр.далеч от кафе Х колко мг/лъжички??
7) B complex -  1х1 пр хр.
SunglassesНеофолик мета 1х1 пр.хр.
9) Agnus Castus 2x20drops =1000mg (Пих на таблетки 3 последователни месеца и засякох и 3 -те месеца О. с пиклив тест)
10)Beta-carotene 25,000 IU  -1х1 след хр
11)Витамин Ц 100мг. - 2х2 пр.хр.
12)Сега съм на Вигантол-10к. дн. , но ще поръчам това:)
   OPTIMUM D3 CAPSULES | 2500iu
   (Vitamin D3    2500iu    625% NRV
    Vitamin K2    75mcg   100% NRV
    Zinc              5mg       50% NRV
    Copper          0.5mg    50% NRV
    Magnesium   55mg     15% NRV
    Manganese   1mg       50% NRV
    Boron           1mg
    Bioperine      1mg) 2x1 след хр.
13)Sea Buckthorn Oil 500mg (Omega-7) - 2x1
14)L-Arginine 500mg   2х1 пр .хр.(+NAC)
15)Serrapeptase 250,000IU за кистата

Обръщам се към всички и  по-специално към Denis (виждам,че е добре запозната с темата)
Всяко мнение е добре дошло.
Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 18:33 от Belmina

# 369
  • София
Здравейте мили дами,
Скрит текст:
По неволя стигнах до тази тема и силно се надявам,че тук ще намеря подкрепа и съвети.
На 40 г. съм с ендометриоза , три лапароскопии и едно неуспешно Ин витро преди 2 месеца.
Моля за мнение относно изследванията ми правени на 3 ден от МЦ.(преди ин витрото)
                                                        реф.ст-ти
LH 5.56 mIU/ml                          - 2.4-12.6
Естрадиол 44,87 pg/ml           - 12,5-166,0
Пролактин 465                         -  102-496
TSH   2.82                                   -  0.27-4.2
FSH   10.64                                 -  3.5-12.5
АМХ   0,526                                -  1,00-6,80
25OH Vitamine D3 -22.85         - 10-30 Латентен дефицит
Доктора не ми изписа абсолютно нищо въпреки завишения пролактин и дефицита на вит.Д.
Откриха ми и киста на левия яйчник 3,5см.За нея назначиха пункция , но я прекратиха ,защото се оказа шоколадова.
Пих Серапептаза 250 000 и успях да я намаля с 1 см за 1 седмица ,нямах време повече.
Спях всичко преди стимулацията...
На пункцията от 6 яйцеклетки изкараха 4 с желаните размери , оплодиха се две и ги върнаха на третия ден.
Не знам  защо не се  получи , но изчитайки вашите 5 теми ,реших да се подготвя добре за следващия опит.
Направих "кратък" списък с добавки ,които да закупя.Моля да ме коригирате относно дозите ако съм пропуснала нещо.
1) Омега 3 Fish Oil 1000mg ( EPA 330mg/ DHA 220mg)  - 2x1 след хр.
2) Витамин Е -400iu (as dl-alpha tocopherol acetate) 1х1 след хр.(+ Омега 3)
3) МВИглика -намерих от 1000мг -сутрин-2,вечер х 1след хр.
4) co Q10 (Ubiquinol )100mg - 1 след хр(+Омега 3)
5) NAC 600mg - сутрин и вечер х 1 пр хр.  преди О.
6)INOSITOL POWDER | Myo Inositol - преди хр.далеч от кафе Х колко мг/лъжички??
7) B complex -  1х1 пр хр.
SunglassesНеофолик мета 1х1 пр.хр.
9) Agnus Castus 2x20drops =1000mg (Пих на таблетки 3 последователни месеца и засякох и 3 -те месеца О. с пиклив тест)
10)Beta-carotene 25,000 IU  -1х1 след хр
11)Витамин Ц 100мг. - 2х2 пр.хр.
12)Сега съм на Вигантол-10к. дн. , но ще поръчам това:)
   OPTIMUM D3 CAPSULES | 2500iu
   (Vitamin D3    2500iu    625% NRV
    Vitamin K2    75mcg   100% NRV
    Zinc              5mg       50% NRV
    Copper          0.5mg    50% NRV
    Magnesium   55mg     15% NRV
    Manganese   1mg       50% NRV
    Boron           1mg
    Bioperine      1mg) 2x1 след хр.
13)Sea Buckthorn Oil 500mg (Omega-7) - 2x1
14)L-Arginine 500mg   2х1 пр .хр.(+NAC)
15)Serrapeptase 250,000IU за кистата

Обръщам се към всички и  по-специално към Denis (виждам,че е добре запозната с темата)
Всяко мнение е добре дошло.
Благодаря предварително
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да се смъкне под 2.0, като идеалните граници са 0,5-1,0.
Високите нива пречат на имплантацията и може да са причина за аборт. при бременност ТСХ още се повишава - добре е да го провериш, поне да си наясно какво се случва с него.
Консултирай се ендокринолог, за да назначи терапия - нивата на този хормон, трябва да са стабилно ниски, а не да играят нагоре-надолу.
Пролактинът е висок - може да е и от ТСХ  / или да имаш и проблем с Андростендиона - добре е да се провери и той/
ФСХ е висок, АМХ е нисък - ти си го знаеш това, показва доста намален ЯР.
Имаш вит. Д дефицит, което не е добре при опити за бебе и при Хипофункция на ЩЖ.
За добавките - ще коменирам само тези, при които има проблем:
1. омега 3 - трябва да приемаш по 4-5 капс. на ден
2. вит. Е не е хубаво форма, дори е токсична - по-добре без него, отколкото с него
3. МВИ редуваш 1 ден - 2 капс, следващия ден -3 /или 2-3-2-3-2-3капс.../
5. NAC  приема се постоянно, от М до М., 1 час преди хранене
7. B complex - дневната доза не трябва да е по-висока от 25 мг за повечето витамини / както е напр. В-50, където дозите са по 50мг, най-общо/
Пожелавам ти, да успееш и скоро да ни се похвалиш  Peace

# 370
Благодаря ти ,Денис за изключително бързия отговор.
Знам,че положението не е цветущо ... малко съм отчаяна..
Непременно ще се консултирам с ендокринолог . Два месеца достатъчни ли са за да се "поуспокоят" хормоните след ин витро ?

# 371
  • София
Благодаря ти ,Денис за изключително бързия отговор.
Знам,че положението не е цветущо ... малко съм отчаяна..
Непременно ще се консултирам с ендокринолог . Два месеца достатъчни ли са за да се "поуспокоят" хормоните след ин витро ?
Да, 2-3 месеца са достатъчни, в повечето случаи.

Няма да се отчайваш, а ще продължаваш, докато го има и най-малкия шанс - нагледали сме се на какви ли не чудеса, през годините. Не е успял само този, който се е отказал, примирил и спрял да се бори. Не напразно наричат зачеването чудо. Бъди оптимист и продължавай напред. Peace

# 372
  • Пловдив
Денис,вече втори месец имам задържан фоликул...първия път пих Дуфастон,не се спука.Сега ми предписаха  Фемоден.Дали мога някак да подпомогна процеса или...да се настройвам,че тялото ми минава във друга фаза  Rolling Eyes

# 373
Денис, би ли препоръчала каква точно омега 7 е подходяща за удебеляване на маточната лигавица, в какви дози да се приема? За същата цел маслото от вечерна иглика на Прим ойл подходящо ли е?

# 374
  • София
Денис,вече втори месец имам задържан фоликул...първия път пих Дуфастон,не се спука.Сега ми предписаха  Фемоден.Дали мога някак да подпомогна процеса или...да се настройвам,че тялото ми минава във друга фаза  Rolling Eyes
Пробвай с Фемоден сега. При ЗФ помагат само хормоните - ОК или само прогестин.

Денис, би ли препоръчала каква точно омега 7 е подходяща за удебеляване на маточната лигавица, в какви дози да се приема? За същата цел маслото от вечерна иглика на Прим ойл подходящо ли е?
Каквато си избереш, само да е от морски зърнастец - доза около 1500мг

Общи условия

Активация на акаунт