Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 166
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравей, Denis!
Какво е мнението ти за този Ресвератрол
https://sopharmacy.bg/jamieson-resveratrol-estestven-antioksidant-30caps.html
Не е хубав, не си заслужава парите. Трябва да се гледа колко е Транс- ресвератрола и той трябва да е поне 100мг, а в този продукт е само 3 мг, т.е. нищо.

Tова, може да го има и в БГ:
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Best-trans-Resveratrol-10 … -Veggie-Caps/7593
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Natural-Resveratrol-200-mg-60 … eg-Capsules/14767
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Active-Trans-Resveratro … mg-60-VCaps/16904
- макар, че не са най-доброто, много по-добър вариант са от jamieson
Ресвератролът е много скъпа добавка

# 721
здравейте. чудя се вит. Д дали може да се приема с лъжица зехтин например? не ми е много мазно храненето и постоянно се чудя с какво да си взема дозата. много ме затруднява постоянно да мисля за това. дайте съвет

# 722
  • София
Може, да! Аз така го приемах. Simple Smile

# 723
Denis, Инозитола, който препоръчваш на Now, го намирам само в по-малка разфасовка. Освен че излиза по-скъпо, не би трябвало да има друга разлика. Все пак предпочитам да се допитам, преди да го поръчам:
https://www.silabg.com/bg/15234-NOW-Inositol-Powder-57g-.html

# 724

а ефект имаше ли Simple Smile

# 725
  • In transit
здравейте. чудя се вит. Д дали може да се приема с лъжица зехтин например? не ми е много мазно храненето и постоянно се чудя с какво да си взема дозата. много ме затруднява постоянно да мисля за това. дайте съвет
Какво закусваш? Няма ли да е по-лесно ако изядеш 1-2 яйца с малко масло/зехтин за закуска, към тях прибавиш домат или краставица, малко сирене и/или кашкавал. Ще стане достатъчно мазна закуската и няма да има нужда да се тъпчиш с лъжицата зехтин директно. Аз така правя вече 3 години, може и повече да станаха и си се усвоява идеално.
От този пия последната година и поддържам добри нива на вит.Д.

# 726
  • София
Denis, Инозитола, който препоръчваш на Now, го намирам само в по-малка разфасовка. Освен че излиза по-скъпо, не би трябвало да има друга разлика. Все пак предпочитам да се допитам, преди да го поръчам:
https://www.silabg.com/bg/15234-NOW-Inositol-Powder-57g-.html
Би трябвало да е същия.

# 727
  • София

а ефект имаше ли Simple Smile
Сега минах на гел капсули и все още не съм направила контрола на нивата му, но при всички положения с мазнина ще се усвоява по-добре..Simple Smile

# 728
  • София
Flowers BouquetЗдравейте, момичета Simple Smile
Имам въпрос към Денис или който може да ми отговори.
Понякога вечер пия мелатонин- 5 мг. Чела съм в тази тема, че освен за сън, действа благоприятно и  за "нашите цели". Наскоро обаче прочетох,че бил противопоказен при бременност и при опити за зачеване, защото в по-високи дози( не знам какво значи висока доза) действал като контрацептив. И се обърках.
Някой ако може да ми даде повече разяснения по темата.....Close
Благодаря ви предварително и желая на всички много тестове с по две черти Kissing Face Nature High Brightness

# 729
Здравей Денис,
може ли да приемам витамини Д3,Б6,Б9 и Б12 на един прием сутрин на гладно, а желязото да приемам след обяд. Благодаря ти от сърце.

# 730
  • София
Здравей Денис,
може ли да приемам витамини Д3,Б6,Б9 и Б12 на един прием сутрин на гладно, а желязото да приемам след обяд. Благодаря ти от сърце.
Д3,Б6,Б9 и Б12 - след хранене
Приемаш ли медикамент за ЩЖ? - ако да - от медикамента и  Д3 и желязо трябва да има 8 часа интервал.
От другите - 4 часа.

# 731
Не, Денис, не приемам други медикаменти. Благодаря за бързия и точен отговор.

# 732
Flowers BouquetЗдравейте, момичета Simple Smile
Понякога вечер пия мелатонин- 5 мг. Чела съм в тази тема, че освен за сън, действа благоприятно и  за "нашите цели". Наскоро обаче прочетох,че бил противопоказен при бременност и при опити за зачеване, защото в по-високи дози( не знам какво значи висока доза) действал като контрацептив. И се обърках.
Аз пия по 3 мг мелатонин вечер преди лягане. Бях чела, че изследвания са доказали, че тази доза води до подобряване качеството на яйцеклетките. Иначе при бременност наистина пишеше, че трябва да се спре.

# 733
Денис, въпроса ми е към теб. Моля те кажи ми дали като вземам 3 мг мелатонин овулацията ми ще се измести? Влияе ли мелатонина негативно на овулацията. Взимам и агнус кактус също така. Дали ще има пагубно влияние на мелатонина. Предстои ми Зет на естествен цикъл, да не объркам нещата? Благодаря!

# 734
  • София
Денис, въпроса ми е към теб. Моля те кажи ми дали като вземам 3 мг мелатонин овулацията ми ще се измести? Влияе ли мелатонина негативно на овулацията. Взимам и агнус кактус също така. Дали ще има пагубно влияние на мелатонина. Предстои ми Зет на естествен цикъл, да не объркам нещата? Благодаря!
Според мен - не.
Най-общо, мелатонина, непряко, оказва влияние върху хормоните, чийто синтез зависи от цикрадния ритъм - кортизол, соматотропен хормон, ЛХ, ФСХ, ТСХ и т.н. - неврохормон, който  регулира нивата на други хормони. Дози от 0,3 до 3.0 мг, оказват положителен ефект върху репродуктивната функция, вкл. и върху кач-вото на яйцеклетките, подпомага ЛФ и синтеза на Прогестерон.

И след като стана въпрос, ето и другите му ползи:
- предпазва от оксидативен стрес / който променя качеството на ооцити и ембриони, намалява степента на оплождане и успеха при лечение на стерилитет/
- повишава активността на другите ендогенни антиоксиданти
- има противовъзпалителни и ДНК стабилизиращи свойства
- може да намали хроничната болка в таза, при жени с ендометриоза
- рецептори на мелатонина са намерени в гранулозните клетки /в яйчниците/, което показва, че това е място на допълнителна активност на мелатонина
- по-високи концентрации на мелатонин са открити във фоликуларната течност на овулиращ фоликул
- по-висока концентация на мелатонин е открита в по-големите фоликули, за разлика от по-малките
- фоликулярната течност от зрели фоликули, има по-голям капацитет антиоксидативност, отколкото по-малките фоликули, което предполага важната роля на мелатонина в узряването им
- предотвратява дисфункцията на плацентата, което дори може да включва лечение на прееклампсия и неврологични увреждания при недоносени новородени
- предотвратява загубата на костна маса в постменопаузата, като ефекта се проявява чрез инхибиране на оксидативния стрес
- мелатонинът може да бъде полезен при лечение на менопауза и симптомите на менопауза, както и последствията от нея
- и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт