Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 68 603
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Вярно ли е,че ако има татуировка по тялото,не може да се прави ЯМР?

# 511
Вярно ли е,че ако има татуировка по тялото,не може да се прави ЯМР?

Цитат
    Усложнения при извършване на ядрено-магнитен резонанс

Макар и рядко, татуировките или перманентният грим могат да доведат до подуване или парене в засегнатите области по време на ядрено-магнитен резонанс (MRI). В някои случаи пигментите могат да повлияят на качеството на изображението.

Цитатът е от тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4949

# 512
  • Sofia
Странно...не бях чувала/чела за това,дори и при раждане може да откажат епидурална ...

# 513
Скрит текст:
Здравейте, моят проблем е с история за това ще си позволя да разкажа. Извинявам се предварително, ако поста стане прекалено дълъг.
През зимата (февруари месец) получих обрив. Отидох при познат на семейството лекар, който ни беше и семеен лекар преди няколко години. Според него обрива беше алергична реакция и ми изписа хапчета. От хапчетата нещата се оправиха, но не на пълно. При второто ми посещение ми би инжекция. След инжекцията обрива напълно изчезна. Доверявам му се, тъй като когато бях дете съм правила алергични кризи и той ми е помагал адекватно и всичко е минавало. Знае от какво съм алергична и т.н. Преди около месец отново се появи същият обрив (малки пъпчици, които образуват като петно, което е леко зачервено, по принцип не ме сърби, но понякога се усеща и лек сърбеж; излизат ми на ръцете - до лактите някъде и понякога на челото до косата, зимата имах и над гърдите, но сега нямам). Започнах да се мажа със стандартните лекарства против алергия - не се повлияха. От Гърция ми донесоха едно кремче, което било за алергии. От него обрива минаваше, но се появяваше на друго място (пак по ръцете). Реших да отида при личната лекарка, а тя ми даде направление за кожен лекар. Когато отидох при кожния ми се назначиха изследвания, каза ми и че крема от Гърция е много силен и може да имам странични ефекти от него за това да не го използва. От миналия петък (посещението ми при кожния) до понеделник не използвах кремчето и обрива се увеличи двойно. В понеделник си направих изследванията. Днес  резултатите бяха готови и кожната каза, че са перфектни, нищо не намират, което да не е наред. Изписа ми ксизал, джинджира алба и елоком - всички против алергии до колкото видях в интернет. Не ми даде становище за това от какво може да е обрива. Аз мислех много по въпроса и странното е, че не съм яла нищо, от което да съм алергична (по принцип алергиите ми да към определени храни). Знам, че ако отида при доктора, който е наш познат ще ми бие инжекция и нещата може би ще се оправят - моментно. Моментното премахване на обрива не мисля, че е решение. Сега се чудя дали не е време за алерголог или обрива може да е причинен от друго? И ако отида при алерголог дали резултата няма да е обичайния в последно време - алергичен си от домашна прах и цъфтеж на растения? Моля за мнение и препоръки. Благодаря!
Буб, каква инжекция ти бие?
Нямам никаква представа какво ми бие... помага и то почти веднага (до ден -два няма и следа от обрива). Предполагам, че е нещо за алергия.
Джинджира алба е много хубав препарат и би трябвало да ти повлияе добре на обрива. Пробва ли го?

Не съм днес ми го изписа и след работа мисля да го взема. Не знам до колко ще е добре, при положение че кремчето от Гърция има временен ефект и след това отново, а уж е най-силно в тази област и не се препоръчва за постоянна употреба. Истината е, че ми трябва причина за обрива, за да знам как да се боря, а не временно решение. Но не знам как да постъпя .... кожния дори не спомена да отида на друг специалист, а в същото време не намира причина...

# 514
Вероятно урбазон или друг кортикостероид ти бие
И крема сигурно е нещо такова, щом помага докато се мажеш Simple Smile
Струва ми се контактна алергия това, помисли какво докосваш, шампоан, сапун, крем, прах за пране, обици, нещо друго, което е по ръцете и лицето? По принцип контактнитр алергии могат да избият и на друго място, не точно мястото на контакт, има и кръстосани алергии
От опит- няколко плакнения с пералнята, без омекотител, без дразнещи храни- мляко, шоколоад, захар, мая, брашно, цитруси, риби и ядки, без силна, нова козметика...огледай прахове, шампоани и сапуни и т.н.

# 515
Чувала съм даже и че лакът за нокти може да причини алергични реакции, свързани с обриви по тялото.

# 516
Вероятно урбазон или друг кортикостероид ти бие
И крема сигурно е нещо такова, щом помага докато се мажеш Simple Smile
Струва ми се контактна алергия това, помисли какво докосваш, шампоан, сапун, крем, прах за пране, обици, нещо друго, което е по ръцете и лицето? По принцип контактнитр алергии могат да избият и на друго място, не точно мястото на контакт, има и кръстосани алергии
От опит- няколко плакнения с пералнята, без омекотител, без дразнещи храни- мляко, шоколоад, захар, мая, брашно, цитруси, риби и ядки, без силна, нова козметика...огледай прахове, шампоани и сапуни и т.н.

Както казах алергиите, за които знам са от храни като шоколад и сметана. От два месеца съм на хранителен режим (диета, които не включва тези храни), от същия период много рядко съм хапвала и млечни продукти и тестено. Не съм променила нищо в козметиката си, дори мога да кажа, че в летния период не използвам много грим. Праха за пране и омекотителя също не съм променяла. Не правя, нещо което да е различно от обичайното. А обривите са от почти един месец насам ... без видима причина за тях... по същия начин бяха и зимата. Помислих, че може да е от топлото време, слънцето и праха на вън...но тогава зимата от какво са били... ?

# 517
  • Sofiq
ЗДравейте,

това са резултати от Микробиологично изследване:

Резултат - Не се изолират патогенни микроорганизми;
- Не се изолира кандида;
- Trichomonas vaginalis: отрицателен резултат (-);

Това означава че всичко е наред, нали

Благодаря

# 518
ЗДравейте,

- Не се изолира кандида;

Благодаря

Резултатите от Микробиологичното изследване са добри. Бъдете спокойни.  Simple Smile

# 519
Е ние няма как да знаем от какво са, само даваме идеи
И аз имам алергия към домашен прах, това не значи че във всяка секунда се задушавам или кашлям, на периоди е

# 520
  • Sofiq
ЗДравейте,

- Не се изолира кандида;

Благодаря

Резултатите от Микробиологичното изследване са добри. Бъдете спокойни.  Simple Smile

Много Ви благодаря! Хубава вечер! Hug

# 521
bub370 - и аз никога не бях имала алергия, не бях променяла нищо в живота си когато внезапно получих някаква алергия. И до днес не знам от какво е. Казаха ми, че трябва 2-3 седмици да не приемам антиалергичен препарат и да се направи тест за да се разбере от какво е. Но като минат 2-3 седмици след като последно съм взимала препарат, вече съм забравила за алергията и така все отлагам. Цената за този тест била към 70-80 лева, може би затова ми е така къса паметта хах
Както каза ♥ HAPPY ♥ - на периоди е. Препоръчвам ти хомеопатични и разни билкови, другите са тежки и не са безопасни. Опитай и това, става и за екземи - http://www.himalaya.bg/product/77/urtipleks-pri-urtikaria-senna- … gichen-rinit.html

# 522
bub, консултирай се с алерголог. Алергиите се отключват в даден момент, т.е. възможно е досега да не с била алергична към дадено нещо, но изведнъж да станеш. Няма гаранция, че като си консумирала/използвала нещо и не си имала реакция, то това винаги ще остане така. Алергия към прах и цъфтеж няма как да ти кажат, че е, защото тя има други проявления, а не обрив. Инжекциите, които ти бият най-вероятно са урбазон, използват се в спешни случаи за предотвратяване на алергични шокове.

# 523
Благодаря на всички за отговорите и съжалявам, ако в даден момент е изглеждало, че споря с вас. Просто отговарям на вашите коментари и се опитвам да водя диалог, който да ми помогне да измисля от какво може да е. Това ми казаха и колеги, че е възможно да се отключи алергия, която до сега съм нямала. Възнамерявам да отида на алерголог, за съжаление няма да е тази седмица... надявам се да няма усложнения докато намеря време и да затихне. Ако някой има други идеи готова съм да слушам. И да попитам според вас ксизала и кларитина аналогични лекарства ли са и могат ли да се заменят едно с друго? Питам по повод на това, че кожната лекарка ми е предписала първото, а аз имам второто. Интересно е, че тя ми каза да не използвам кремчето от Гърция, а ми предписа подобно отново "мощен кортикостероид" ( предписала ми е Елоком) с аналогично действие...

# 524
Благодаря на всички за отговорите и съжалявам, ако в даден момент е изглеждало, че споря с вас. Просто отговарям на вашите коментари и се опитвам да водя диалог, който да ми помогне да измисля от какво може да е. Това ми казаха и колеги, че е възможно да се отключи алергия, която до сега съм нямала. Възнамерявам да отида на алерголог, за съжаление няма да е тази седмица... надявам се да няма усложнения докато намеря време и да затихне. Ако някой има други идеи готова съм да слушам. И да попитам според вас ксизала и кларитина аналогични лекарства ли са и могат ли да се заменят едно с друго? Питам по повод на това, че кожната лекарка ми е предписала първото, а аз имам второто. Интересно е, че тя ми каза да не използвам кремчето от Гърция, а ми предписа подобно отново "мощен кортикостероид" ( предписала ми е Елоком) с аналогично действие...
Писах ти на лични...

Общи условия

Активация на акаунт