Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 68 611
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Страх ме е да пия диклофенак откровено казано.

Ако, все пак, временно ти се наложи да пиеш, комбинирай го с "Нексиум", за да си предпазиш стомаха.

На мен миналото лято ми изписаха "Милгамма" и "Агапурин" - пих ги около 2 месеца, но не почувствах особен ефект, даже никакъв.

Как се справям - никак. Mr. Green Юни 2016-та едностранно ме заболя за пръв път кръста, ей-така, от нищото. Оттогава досега болката нито е прогресирала, нито е изчезнала. Имах и все още имам проблеми с дясното бедро - безчувственост, мравучкане, парене, леки болки, но това напоследък сякаш отшумя, което не ме успокоява, защото "сецващият" дискомфорт в кръста си продължава. Whistling

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 14:30 от Гърне без похлупак

# 496
  • Варна
Дали е удачен вариант да се мажа с нешо от рода на волтарен? Страх ме е да пия диклофенак откровено казано. 

Диклак.

# 497

OutOfNowhere, би трябвало да го пиеш доста повече от една седмица, за да има ефект. Ако изобщо има от него.

Цитат
Бях на неяролпг, който ми изписа милгама-н. Пих го седмица и спрях, щото не помогна. Случвало ли ви се е?

# 498
Диклак да пия? Мазило има ли?

# 499
  • Варна
Диклак да пия? Мазило има ли?

Мазило бре, нали за мазане питаше Simple Smile

# 500
# 501
  • София
Здравейте. Аз малко като идиотка пиша във всяка тема, но ми предстои пътуване със самолет и се тревожа.

Значи, преди месец ме заболя прасеца. Боля, боля, не мина, в крайна сметка отидох на съдов хирург, шото се притеснх да не е тромб. След доплер, ми казаха, че е чисто. Боля ме още малко, и след 2-3 дена попремина. От тогава е имало моменти, в които да ме заболи, и моменти, в които да минава. Болката беше лека. Само че от 10 дена насам ме боли отново, почти всеки ден. Има моменти, в които за по два дена минава, за по няколко часа, но като цяло боли. Сега, не е болка, заради която не мога да вървя, напротив, дори с върене отминава. Обаче е местеща се- ту отзад на прасеца, ту на ахилесовото сухожилие, ту на пищяла, понякофа отзад на бедрото, понякога отпред, от дупето отстрани доста често ме боли. Само на единия крак е. Понякога даже глезена обхваща.

Понеже ми предсрои пътуване със самолет, ме е страх ако е тромб, да не се разнесе и да атане нещо сериозно. От друга страна за месец и половина все ск мисля, че ако беше тромб, щеше вече да е станало сериозното или поне да се подуе какът ми, а то не се поду. Чудя се да ходя ли повторно на доплер? Бях на неяролпг, който ми изписа милгама-н. Пих го седмица и спрях, щото не помогна. Случвало ли ви се е? Дали е дискова херния, нерв, и имам ли според вас причина да мисля за нещо сериозно и да се тревожа за пътувамето ми?

Милгама се пие много по-дълго от една седмица, за да има ефект. Това все пак са витамини и обикновено се комбинира с противовъзпалително средство  - може ибопруфен,  нурофен, профенид, диклак , фелоран, волтарен  нимизил и сигурно поне още 20-30 лекарства. Повечето имат и мазила.
Ако проблемът е в нерва може да идва и от кръста и тогава се прави снимка - най-добре ЯМР. Има и специфични изследвания за нервна проводимост. Всичко по-горе написано се назначава от невролог.

# 502
Как се приемаха хапченцата Микомакс -имаше някаква схема по дни? Praynig

# 503
Как се приемаха хапченцата Микомакс -имаше някаква схема по дни? Praynig

Знам след антибиотично лечение се приема по 1 таблетка веднъж.

# 504
  • София
Микомакс се приема заедно с първата таблетка от антибиотика.
Ако курсът с антибиотик е дълъг, се пие следващо хапче Микомакс след 5 или 7 дни. Не съм съвсем сигурна.

# 505
Милички, преди месец-два имах пак същия проблем. Кара ме да ходя по голяма нужда и като отида, нещо малко лигаво излиза. Не мога да си обясня. Като ходих на гастро и нищо, пробиотик и дуспаталин ми изписа. Дали да ходя пак или е нормално? Ходя си сутрин нормално иначе. Нямам проблеми.

# 506
Ще ти предпише хормони, Дуфастон или негов аналог.

Не ти го препоръчвам, пила съм, когато имах киста, много тежко ми се отрази.
Слагай тампоните и в морето/басейна, не си прави експерименти със здравето, че разбиеш ли веднъж хормоните после цял живот ще си по доктори. Не си заслужава.

# 507
Здравейте, моят проблем е с история за това ще си позволя да разкажа. Извинявам се предварително, ако поста стане прекалено дълъг.
През зимата (февруари месец) получих обрив. Отидох при познат на семейството лекар, който ни беше и семеен лекар преди няколко години. Според него обрива беше алергична реакция и ми изписа хапчета. От хапчетата нещата се оправиха, но не на пълно. При второто ми посещение ми би инжекция. След инжекцията обрива напълно изчезна. Доверявам му се, тъй като когато бях дете съм правила алергични кризи и той ми е помагал адекватно и всичко е минавало. Знае от какво съм алергична и т.н. Преди около месец отново се появи същият обрив (малки пъпчици, които образуват като петно, което е леко зачервено, по принцип не ме сърби, но понякога се усеща и лек сърбеж; излизат ми на ръцете - до лактите някъде и понякога на челото до косата, зимата имах и над гърдите, но сега нямам). Започнах да се мажа със стандартните лекарства против алергия - не се повлияха. От Гърция ми донесоха едно кремче, което било за алергии. От него обрива минаваше, но се появяваше на друго място (пак по ръцете). Реших да отида при личната лекарка, а тя ми даде направление за кожен лекар. Когато отидох при кожния ми се назначиха изследвания, каза ми и че крема от Гърция е много силен и може да имам странични ефекти от него за това да не го използва. От миналия петък (посещението ми при кожния) до понеделник не използвах кремчето и обрива се увеличи двойно. В понеделник си направих изследванията. Днес  резултатите бяха готови и кожната каза, че са перфектни, нищо не намират, което да не е наред. Изписа ми ксизал, джинджира алба и елоком - всички против алергии до колкото видях в интернет. Не ми даде становище за това от какво може да е обрива. Аз мислех много по въпроса и странното е, че не съм яла нищо, от което да съм алергична (по принцип алергиите ми да към определени храни). Знам, че ако отида при доктора, който е наш познат ще ми бие инжекция и нещата може би ще се оправят - моментно. Моментното премахване на обрива не мисля, че е решение. Сега се чудя дали не е време за алерголог или обрива може да е причинен от друго? И ако отида при алерголог дали резултата няма да е обичайния в последно време - алергичен си от домашна прах и цъфтеж на растения? Моля за мнение и препоръки. Благодаря!

# 508
Джинджира алба е много хубав препарат и би трябвало да ти повлияе добре на обрива. Пробва ли го?

# 509
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моят проблем е с история за това ще си позволя да разкажа. Извинявам се предварително, ако поста стане прекалено дълъг.
През зимата (февруари месец) получих обрив. Отидох при познат на семейството лекар, който ни беше и семеен лекар преди няколко години. Според него обрива беше алергична реакция и ми изписа хапчета. От хапчетата нещата се оправиха, но не на пълно. При второто ми посещение ми би инжекция. След инжекцията обрива напълно изчезна. Доверявам му се, тъй като когато бях дете съм правила алергични кризи и той ми е помагал адекватно и всичко е минавало. Знае от какво съм алергична и т.н. Преди около месец отново се появи същият обрив (малки пъпчици, които образуват като петно, което е леко зачервено, по принцип не ме сърби, но понякога се усеща и лек сърбеж; излизат ми на ръцете - до лактите някъде и понякога на челото до косата, зимата имах и над гърдите, но сега нямам). Започнах да се мажа със стандартните лекарства против алергия - не се повлияха. От Гърция ми донесоха едно кремче, което било за алергии. От него обрива минаваше, но се появяваше на друго място (пак по ръцете). Реших да отида при личната лекарка, а тя ми даде направление за кожен лекар. Когато отидох при кожния ми се назначиха изследвания, каза ми и че крема от Гърция е много силен и може да имам странични ефекти от него за това да не го използва. От миналия петък (посещението ми при кожния) до понеделник не използвах кремчето и обрива се увеличи двойно. В понеделник си направих изследванията. Днес  резултатите бяха готови и кожната каза, че са перфектни, нищо не намират, което да не е наред. Изписа ми ксизал, джинджира алба и елоком - всички против алергии до колкото видях в интернет. Не ми даде становище за това от какво може да е обрива. Аз мислех много по въпроса и странното е, че не съм яла нищо, от което да съм алергична (по принцип алергиите ми да към определени храни). Знам, че ако отида при доктора, който е наш познат ще ми бие инжекция и нещата може би ще се оправят - моментно. Моментното премахване на обрива не мисля, че е решение. Сега се чудя дали не е време за алерголог или обрива може да е причинен от друго? И ако отида при алерголог дали резултата няма да е обичайния в последно време - алергичен си от домашна прах и цъфтеж на растения? Моля за мнение и препоръки. Благодаря!
Буб, каква инжекция ти бие?

Общи условия

Активация на акаунт