Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 516
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Какво значи това уста-крак-ръка?

# 631
ЦРП пускаха ли ?

# 632
  • Варна
sea.sea това е Коксаки вирус , такъв е много гнусен. Определено е притеснително 5 дни с температура, мисля че скоро ще започне да отшумява. След месец може да се обелят ноктите по ръцете и краката, да си знаеш от вируса е.Обикновено  вирусът  отшумява  за  5  до  7  дни. Детето  е  заразно  до  7 мия  ден  от  началото  на  температурата.

# 633
  • Sofia
Не бях чувала за този вирус....синът ми го изкара на 7год,бяхме на море и си мислих,че е от мръсотията...имаше висока темп.3-4дни,страшни налепи по сливици,език и уста,халюцинираше,обриви по тялото,след 6-7дни получи мехури по ръцете и краката,кожата се белеше на парцали...никой от лекарите при които го водех не поставиха диагноза,гледаха учудени какво му е и предписваха различни лечения...кошмара мина за 2 седмици

# 634
  • София
ПКК и ЦРП са пуснати, абсолютно всичко е в норма, да не кажа, че това са и най- добрите изследвания до сега.

Подобрение никакво няма, вече съм доста отчаяна. От вчера мажа афтите, но не виждам ефект, продължава да поддържа Т в рамките от 37.8 до 38.8 обикновено.  Давам лекарство, когато е над 38.00. По ръцете и краката все още няма нищо. Кара цял ден на адаптирано мляко и от време на време вода. Представям си за каква болка става въпрос. Петък пак сме на преглед. И аз четох, че от 5-7 дни минавало, но за сега дори няма изгледи за оправяне...

# 635
За афтите можеш да помолиш зъболекар да я намаже, те имат лекарство. Гранофурин също действа много добре,ако можеш да намериш.

# 636
  • оттам, откъдето започва България
Някой беше споменал, че гранофурин може да се намери във ветеринарните аптеки.

# 637
  • София
То сега май гранулин се казва или греша?

# 638
За гранулин не зная, гранофурин купувах  скоро от аптека в София.

# 639
  • оттам, откъдето започва България
Ето, това е: https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1 … rc=mTh1RqrdSGAPwM:

# 640
Здравейте,

Имам тъпи болки в гръдния кош. Чувствам ги повътхностни, но все пак искам консултация. На какъв лекар трябва да ида? И в района на Пиротска можете ли да ми препоръчате добър лекар?

# 641
Здравейте,
Моля, който знае да ми отговори, педиатъра не си вдига телефона.
Бебето ми е на 2 месеца има на рамото от БЦЖ ваксината топче подуто вътре с гной.
Четох доста за тази нежелана реакция.
Питането ми е докато не се пукне може ли да се мокри. За сега има ципа отгоре.
Ако някой е имал подобен проблем нека пише !!

# 642
  • Варна
Здравейте,
Моля, който знае да ми отговори, педиатъра не си вдига телефона.
Бебето ми е на 2 месеца има на рамото от БЦЖ ваксината топче подуто вътре с гной.
Четох доста за тази нежелана реакция.
Питането ми е докато не се пукне може ли да се мокри. За сега има ципа отгоре.
Ако някой е имал подобен проблем нека пише !!
Кога е бита ваксината,върти ми се седмица да не се мокри.В аптеките има специални лепенки против мокрене, ако толкова ви претиснява му лепнете една.Ама мисля, че това топче доста време седеше.

# 643
Ваксината е бита преди два месеца.
Около см е подуто - червено. Притесняваме, че е доста голямо на рамото.

# 644
Гранофорин има в аптеката на Руски паметник Орфей.

Общи условия

Активация на акаунт