Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Вася, за невролог си. И не отлагай.

# 706
Pulmikort ne sam polzvala. Inxalatorite sa mi ot Ispania Bodesonida I Salbotamol. Kortikosteroida e prednisolon
Budesonida е все едно пулмикорт, а салбутамол- нашенският вентолин. Просто различни търговски имена.
При пристъп даваш вентолин/слабутамол, а ежедневно, поне 3-6 месеца- Будесонида

# 707
Привет. Какви са симптомите при проблеми с щитовидната жлеза?
Благодаря.
Щитовидната жлеза можеш и да я прегледаш профилактично, защото симптомите не винаги са ясни.Но общо взето сърцебиене,лесна умора,потене на длани,депресия,кръвно и още мнооого.Хормони и ехограф задължително.

Благодаря ви!

# 708
Pulmikort ne sam polzvala. Inxalatorite sa mi ot Ispania Bodesonida I Salbotamol. Kortikosteroida e prednisolon

Пишете на кирилица! Най-малкото - от уважение към другите потребители на форума.

# 709
Привет. Какви са симптомите при проблеми с щитовидната жлеза?
Благодаря.

Почти всичко, за което можеш да се сетиш. Joy Без майтап - недобре функциониращата щитовидна жлеза може да даде негативни последици върху абсолютно всяка част на тялото и процес в организма ти. Confused По себе си съдя.

# 710
  • Пловдив
Кажете за някакво спасение от алергичен конюнктивит ooooh! Детето е на 11г...къде ли не го водих и каквото и да изписват,ефектът е временен...Сега последно редувахме 2 вида капки и беше ок...като ги спря и пак същото.Едните бяха Кусикром колир и очната каза,че могат да се слага по-дълго време...дали пок да не взема?

# 711
Съпруга ми на гърба има ...бенка или брадавица незнам какво е...
Снимах го и на когото го покажа, казват брадавица. В интернет също снимките излизат такива...
Надигнато като балонче е, от както го познавам от 20 години си е там...Меко е. Има вътре две черни точици. По-нагоре на гърба има същото и преди две години едната черна точица се оказа като трънче..Просто все едно си махате черна точка така излезе и остана дупчица. Запълни се веднага след това имаше и косъмче. Сега на тази долната има същите две точици, не я пипам, но ми се струва че има нещо като коричка отгоре. Има и някакво мъхче вътре, което сякаш е от дрехите като замърсено...Понеже той работи навън в жегите и е с дрехи....Не е кървяла , защото не прлича на сруп. Не го боли, не го сърби, не е уголемена и не е зачервена....
Но много се притесних вчера случайно като я видях.....Преди година ходихме на кожен да огледа всички, защото има абсолютно всякакви по целия гръб и дерматолога обърна единствено внимание на две, които са гладки но с неравни граници и каза да се наблюдават.
Ако някои от вас по-наблюдателни знаят че от време на време си пиша тук....ще се досетят за...не особено стабилното ми психическо състояние, което вчера ме изкара от равновесие.
Той е категоричен че не желае да ходи на никакви лекари, видя я на снимката от телефона и каза че вероятно е замърсено и да спра да се паникьосвам.
Писах и два форума вчера пулс и фрамар, където ми отговориха че изглежда напълно спокойна...
Искам и вие д ми отговорите, ако някой от вас има такива неща или са му се образували като корички или замърсявания, да ми отговори....
Давам линк със снимка...
Има и по-нагоре една такава която е като карфиол направо...Специално за нея доктора каза че може да си расте колкото и иска или да се променя, това не са проблемни израстъци.....
На снимката изглежда като зачервена отстрани, но не е . По0светло кафяво е това....

http://www.img-share.eu/main/image_view/IMG_20170814_083429wldgPrg.jpg.htm

# 712
  • Варна
Е, обикновена бенка кво и има.Такива имам поне 2-3 броя.

# 713
Има в средата нещо като срупче....
По скоро е като пукнатина и вътре има нещо.....
Немога да разбера какво е. А вчера от там стърчеше мъхче от блузата му, което наистина ме накара да помисля, че може би е замърсено. но не смея да човъркам.

# 714
  • Варна
Много ясно, че няма да човъркаш, раздразнила се е от дрехите.
Лекувай си хипохондрията, че ще ти стъжни живота и на теб и на близките ти. Не се обиждай и аз съм минала през нея, а бившия хипохондрик е като бившия алкохолик, демек такова животно няма.

# 715
Кажете за някакво спасение от алергичен конюнктивит ooooh! Детето е на 11г...къде ли не го водих и каквото и да изписват,ефектът е временен...Сега последно редувахме 2 вида капки и беше ок...като ги спря и пак същото.Едните бяха Кусикром колир и очната каза,че могат да се слага по-дълго време...дали пок да не взема?

Оф, тези конюнктивити са страшна работа. Много трудно човек може да се спаси.  Cry

# 716
  • Пловдив

Оф, тези конюнктивити са страшна работа. Много трудно човек може да се спаси.  Cry
да...

# 717
  • Варна

Може да пробвате с нещо натурално. Аз понякога си капя алое в течна форма - продукта се казва Алое Активатор. Нямам конкретен проблем, но работя по цял ден пред компютър и понякога очите ми направо окапват (нося очила пред компа) и имам едно такова дразнене. Вечер си капвам няколко капки и страшно ме успокоява. А самото алое има антибактериален и противовъзпалителен ефект. Най-хубавото е, че може да се ползва без прекъсване.
Пък не пречи да опитате и с капките, които очната ви е препоръчала. Simple Smile Бързо оправяне на детенцето!

# 718
  • Пловдив
Благодаря,ще потърся нещо...

# 719
  • оттам, откъдето започва България
niama_me, според мен нямаш причина за притеснение. Да не ти пращам моята бенка.

Общи условия

Активация на акаунт