Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 673
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Така е, и мен ме е яд за това, но спасение няма... Справедливост - също  Grinning Зълва ми, мир на праха й, я оперирали преди 40 години от гуша, казваше, че операцията й е била "от ухо до ухо"... Никой не й е казал как да се лекува и поддържа след това, беше доста зле. Белегът й беше огромен. Моят беше нищожен, перфектно направен шев, сестрата се възхити като махаше конците, оправих се за нула време и сега да чукна на дърво съм кукуряк. Операторката ми разказа какво е казал анестезиолога - ".... щом са стиснати и не плащат нека ги боли..." беше ужасно щях да припадна като го чух. Имаше оперирано момиче, което не можеше да говори да яде и дори да пие вода, явно не беше си платила.... Не че човечност, жалост към ближния и т.н. е имало кой знае какви и преди, аз лично съм по-възрастна и имам спомени. Помня как висяхме с часове за някакви мизерни изследвания и ходехме на крак да взимаме резултатите. В болниците беше мръсно и гнусно, техниката под всякаква критика... Вярно е че здравето е специфична "стока" или услуга, колкото и гадно да звучи. В цял свят за здраве плащат и хората и държавата, а при нас - никой. Истината е че бедните нямаме възможности и понякога лекарите ни изнудват и манипулират.

# 136
  • Варна
Явно е въпрос на късмет,нашия доктор с Глухи е.гръден хирург,аз нямах проблеми освен със засегната паращитовидна ,но нещата.се нормализираха.Разликата.между мен и Глухито е.,че аз нямах метастази,явно при нея било.по сложно и за това има.последствия.Този доктор при когото бяхме се слави като най-добрия.гръден хирург във.Варна
Друг е.въпроса ,че толкова бяхме стресирани,никой не беше ни казал ,че няма.да умрем близките.месеци и.че може да намерим някой.ендокринен хирург.Минахме както в месарски.магазин

# 137
Да, докторът наистина е много добър гръден хирург. Консултирала съм се с него по друг повод.
Във Варна все още не идват ендокринни хирурзи да оперират, което за такъв голям град си е меко казано учудващо.
В Терапията д-р Ненов ли беше или Ненков оперира и още един гръден имаше. Има доволни, има и недоволни... както при всеки доктор.

# 138
Моят хирург беше "коремен"  Laughing

# 139
Inatbg, съжалявам за проблемите Ви! Желая всичко да се оправи!

И моля, ако е сигурна тази информация за хистологията, ми кажете!!! Може и на лично съобщение. Обърках се много вече, а нямам време.

Това, което видях преди време и не исках да споделям, точно за да не стресирам някого ненужно е следното. Предположих, че патологът е от Онкологията, Клиника "Клинична патология", Отделение по Цитология - ръководител доц. д-р Г.Ганчев, д.м. (информация от сайта на болницата). Твърде невероятно ми се стори да има съвпадение на двама доценти-патолози, с еднаква фамилия и инициали. От длъжността му и отзиви в Интернет съдя, че действително е професионалист от висока класа, с голям опит, на пенсионна възраст, но младеещ и активен. ОБАЧЕ, и цитолозите, и ендокринните хирурзи обикновено работят преди обяд. Ако за обикновен лекар е допустимо да работи само в определени дни в болницата, за ръководните кадри не е така и е нормално той да е на работа в Онкологията по това време, т.е. при нормални условия не би трябвало да бъде в този момент в Св. Панталеймон. Има два варианта все пак да е в операционната с доц. Сечанов. Първият вариант е да е напуснал или се е пенсионирал. Сайтовете на болниците се обновяват с периодичността на Халеевата комета и не бих се учудил на този факт (например днес излиза, че доц. Сечанов все още работи в Медицински център ”Акад. Ив. Пенчев” ЕООД). Вторият - понеже лекарите имат много дълги отпуски, да е излязъл в отпуск за да работи с доц. Сечанов.

Съществува и сценарий при който патологът да не е в операционната по време на операциите. Допустима медицинска практика е да се работи със замразени препарати. Тогава още същия ден може да е ясна цитологията, но при вече приключила операция. При неблагоприятни резултати от изследването е естествено да се наложи втора операция. Аз лично се притеснявам за детето си за такъв сценарий. Ако се налагаше да ми се прави на мен операция и съм си избрал хирурга, бих разсъждавал така: По-добре две операции при кадърен хирург, отколкото една при некадърен. В този случай за мен ще е по-травмиращо, ако съм си мислил, че всичко е приключило, а всъщност ще се наложи да преживея втора операция, отколкото да знам предварително, че резултатите ще са готови след операцията.

Във всички случаи ще бъде направено изследването, просто въпросът е дали ще може да се избегне втора операция при по-лошата диагноза. По-важен е крайният резултат - човек да е относително здрав (абсолютно здрав човек няма, има само недостатъчно добре диагностициран).

# 140
Здравейте!Не съм се включвала отдавна.Надявам се всички да са добре.Глухарче поздравления за белега,незабележим е.Аз не мога да се похваля със същото,но се надявам с времето да доближи до твоя.
Да ви попитам има ли и други с ужасно белещи се пръсти на ръцете и и сухи стъпала?Не знам вече с какво да се мажа и как да ги третирам.

# 141
Inatbg, успех и късмет на детето ви!

# 142
Момичета, помощ  Sad

Чета сега какво се случва при предозиране с Метизол:
В случай на предозиране, може да се появи: гадене, повръщане, миалгия (болки в мускулите), констипация (запек), главоболие, менструални нарушения (при жените), понижена телесна температура, увеличаване или поява на гуша (подуване на предната част на шията), прекалена сънливост или леност и умора, увеличаване на телесното тегло, ксеродермия (сухота на кожата) и безсъние.

Повече от половината симптоми имам, направо съм като парцал. Килата са почти 8 нагоре  Cry Опитах да тренирам днес, не мога да мръдна, всичко ме боли. На 2 хапчета Метизол на ден съм. Чудя се и дали не съм вкарала в норма хормоните и да съм минала в хипо  newsm78 Последният път бяха ок, само TSH не беше мръднал. Възможно ли е за 3 месеца да стане  newsm78
Да взема да намаля на 1 хапче  newsm78 Ооооооооооооооооооооооф, писна миииииииииии

# 143
  • Варна
Момичета, помощ  Sad

Чета сега какво се случва при предозиране с Метизол:
В случай на предозиране, може да се появи: гадене, повръщане, миалгия (болки в мускулите), констипация (запек), главоболие, менструални нарушения (при жените), понижена телесна температура, увеличаване или поява на гуша (подуване на предната част на шията), прекалена сънливост или леност и умора, увеличаване на телесното тегло, ксеродермия (сухота на кожата) и безсъние.

Повече от половината симптоми имам, направо съм като парцал. Килата са почти 8 нагоре  Cry Опитах да тренирам днес, не мога да мръдна, всичко ме боли. На 2 хапчета Метизол на ден съм. Чудя се и дали не съм вкарала в норма хормоните и да съм минала в хипо  newsm78 Последният път бяха ок, само TSH не беше мръднал. Възможно ли е за 3 месеца да стане  newsm78
Да взема да намаля на 1 хапче  newsm78 Ооооооооооооооооооооооф, писна миииииииииии

Пусни си едни изследвания, за да видиш на къде си и според тях ще се ориентираш.

Sweet_Dreams@ Hug
Моята кожа е също много суха, гледам да мажа постоянно с балсами и кремове, а съм толкова немърлива в това отношение. Зимата се чеша  като крастава Rolling Eyes

# 144
Глухарче, ще отида. Права си, така е най-добре, иначе нищо конкретно не може да се каже.

Момичета, сега чета старите теми. Не разбирам - защо се маха цялата жлеза? А след това задължително ли се прави йодена терапия  newsm78

Аз съм оперирана преди 13 години и след това нямах никакви проблеми дълго време. Нито хапчета пих, нито нищо  newsm78

# 145
  • Бургас
Това с парите е много сериозен проблем.Аз нямам толкова,за да платя операция при Сечанов.Да не говорим,че на месец давам над 100 лв за лекарства.
Най-лошото е,че болните хора не работят,имат мизерен ТЕЛК и в повечето случаи разчитат на помощта на близките си.
Бившият ми съпруг си тръгна като се разболях и от години с малкия сме при моите родители.
Ще видим какво ще ми предложат лекарите,подочувам че в клиниката,в която искам да се оперирам е 500 лв такава операция.
Също и ме е яд на здравната каса.За повечето изследвания си плащам.Паратхормон,витамин Д,антитела ...не са по каса.Ами човек да си избира да се разболява от болести,чиито изследвания и лечение са по каса ли?
Майка ми е с премахната изцяло щитовидна жлеза.Яви се на ТЕЛК и и дадоха точно нула процента за това,че няма жлеза,защото била компенсирана с лечението с Л Тироксин.За мен това е нечовешко.

# 146
  • Варна
Ева изцяло премахване и после йод се прави при карцином с разсейки.

mariqivanova799 бившия ти мъж е лайно, без извинение!

# 147
  • Бургас
Ами...Права си.
Думите му бяха"На мен болна жена не ми трябва."

# 148
 Cry Тъпак  е бившият ти мъж, съжалявам mariqivanova799.

# 149
  • Бургас
ЕваНиколова,благодаря.
Задължително отиди и пусни ТСХ.
Аз съм на по 4 Метизол дневно,а слабея и се потя нечовешки.Днес беше сравнително поносимо в Бургас,но на мен сърцето ми бумти без да го е грижа,че пия Конкор и Корлентор.
Направо ми е трудно да вървя.Влача се като охлюв,а се прибирам червена като домат,задъхана,с пулс над 100.Че и много зле ми става.
Как искам да я махнат тази жлеза,искам да се оттърва най-накрая.
Вие как мислите,при хиперфункция на щитовидната жлеза,цялата жлеза ли махат,или само част?Че и мнооого се е разраснала и не мога да спя по гръб,души ме.Изобщо не мога да легна по гръб заради нея.

Общи условия

Активация на акаунт