Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 724
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Да, Глухарче, знае за лечението ми, но не смята, че ще се повлияят много от него и затова препоръчва цялостно премахване на всички л.в.на това място. Аз се надявам да греши разбира се и да е твърде рано след йода за такава констатация и изобщо преглед с ехограф (от 2 месеца имах записан час и така съвпаднаха нещата). На ехограф най-големият л.в. измери 3 на 2 см. и други 5 по-малки. Защо не са отстранени и те при операцията не знам... Разочарована съм. Но при всички положения ще изчакам до есента, а и ще се консултирам пак с проф. Хаджиева по повод тази препоръка, тя ми е лекуващия онколог. Аз доколкото съм разбрала йодът вече трябва да е убил каквото е убил, защото вече се разпада, по-скоро предполагам че физически отнема повече време (месеци) мъртвите клетки да бъдат абсорбирани от околната тъкан и да изчезнат.

# 286
  • Варна
Ти при кого се оперира?

# 287
При доц.Сечанов. Проф Хаджиева ми каза, като светна петното на сцинтиграфията, че при този метод на отстраняване  не всички л.в. под ножа, а само съмнителните, било нормално да има и останали... Не знам, онзи ден много се фрустрирах, сега почвам лека-полека да се опитвам по-оптимистично да гледам напред...

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 20:03 от Anikka

# 288
  • Варна
Може ли да изкоментирам да попитам и после някой да ми обяснява за негативно отношение Close
Само едно ще ти кажа, ако не си сбъркала мерната единица и там е сантиметри , а не милиметри, този лимфен възел не може да достигне тези размери за 2-3 месеца.

# 289
Не съм я сбъркала...
А да питам момичетата с отстранена жлеза и карцином, които трябва да поддържаме много ниско тсх, на каква доза еутирокс сте? На мен 125 явно не ми стига, 0,560 е тсх.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 20:20 от Anikka

# 290
  • Бургас
Атина,Сечанов няма да те подведе,той и тук оперира и само хубави неща чувам.Аз съм доволна и от моя лекар,този,който ме оперира се води най-добрият хирург за операция на щитовидната жлеза в Бургас.Че е и майтапчия,и готин човек.
А и Сечанов имал много добро отношение към пациентите,за секунда няма да те остави без лечение и грижа.
Сега вече боли съвсем поносимо,дано утре спре.

Дами вие колко Еутирокс или Л Тироксин пиете?Цялата жлеза е махната при мен.

# 291
  • Варна
Не съм я сбъркала...
А да питам момичетата с отстранена жлеза и карцином, които трябва да поддържаме много ниско тсх, на каква доза еутирокс сте? На мен 125 явно не ми стига, 0,560 е тсх.

Аз пия 150 мг ТСХ ми варира между 0,09(лятно време) до 0.20

# 292
Не съм я сбъркала...

Аз пия 150 мг ТСХ ми варира между 0,09(лятно време) до 0.20
Мерси. Аз сега минавам на 150 в 3 дни от седмицата, а в останалите 125, като ги редувам.

# 293
  • Бургас
Не ви ли е зле от такова ТСХ? Сърцебиене,безсъние,диарии...
Аз заради тиреотоксикоза се оперирах,защото вече пиех две лекарства за сваляне на пулса,без особен резулт.Сега за пръв път от години не ми е зле на сърцето.Странно,но факт.

Утре дали ще мога вече да пуша?Едва издържам без цигари,но гърлото за сега е зле.

# 294
вземи си стрепсилс за гърлото, бързо ще ти мине. Аз пуших 5 часа след операцията  Embarassed

# 295
  • Бургас
Фри,блазе ти.Аз не смея още,но утре дано съм по-добре,че да опитам.

Аз да докладвам-сварихме пилешко, картофи и моркови.С много бульон майка ми ми пасира един картоф и малко морков.Изобщо не се давя с това,имайте го предвид като храна за деня след операцията.

# 296
  • Варна
Не ви ли е зле от такова ТСХ? Сърцебиене,безсъние,диарии...

Зле, не зле нямаме избор.Високата доза Ел тироксин и  ниското ТСХ потискат ако има останали ракови клетки.

Оуу Фри ти ни забрави   Heart Eyes

mariqivanova799 добър ден, от предната страница ти обяснявам супа да ядеш, дали не сме пробвали Simple Smile

# 297
  • Бургас
Глухарче, искрено ви съчувствам.Знам какво е.
От сърце пожелавам на всички,които сте имали карцином да го преборите успешно и да се радвате на живота.

# 298
  • Бургас
Извинявам се,че слагам нов пост,но искам да се похваля.Пуших вече и много добре ми дойде.Голямо щастие е да си пафкаш.Малко боли като си опъвам,но се търпи.
Вече говоря,малко тихичко се получава,но не мисля,че имам засегнато нещо на гласните връзки. Щом и по телефона говорих преди малко и ме чуваха идеално,всичко е ок.
Още се давя малко с водата,но успях да разделя една таблетка калций на 4 и да я изпия.Нещо ми тръпнат ръцете и краката към пръстите и около устата малко ми тръпне.Може и от нерви да е,а може и от нисък калций,аз си имам проблем с нисък витамин Д и липса на калций.
Опасявах се да не ми стане зле от Еутирокса,но направо ми дойде силата от него и доста огладнях.Изобщо не ме боли коремът от него.Явно ще оцелея.

# 299
  • Варна
От калция е тръпненето, незабавно започвай да приемаш поне месец.Гледай обаче да е далеко от Ел тироксина, поне 3-4 часа.
Дори и да не са фатално засегнати паращитовидните жлези се стресират заради операцията.

Общи условия

Активация на акаунт