Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 007
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Да Sweet_Dreams@ ние с теб сме знаели за въпросното изследване и сме питали изришно, но факт е че не хукват да го казват на всеки. И ако пациента не е запознат и не попита информацията се спестява.

# 511
Здравейте, момичета!
Честито рожби на Скабиела, от сърце и желая здраве, много радост и емоции с малките бебоци и дано все повече такива новини да се чуват!
Искам да питам, има ли такива, които имат опит с живот в страни, по принцип бедни на йод?( като Германия напр.). От 3 месеца съм там, пия 100мкг Еутирокс и досега винаги ми е било ок, но напоследък почнах да се задъхвам, понякога дори имам като болка или стягане в другия лоб, където имам малко жлеза..... Не съм мерила ТСХ от март, но дали е възможно да не ми е достатъчен Еутирокса? Знам, че не е тук мястото да питам, но може пък някой да е имал подобно състояние.
Желая ви хубав ден!

# 512
  • Варна
az_alexa аз постоянно съм така вече 3-та година, от най-малкото се задъхвам, независимо къде се намирам.Поддържам ТСХ от 0,09 до 0,24. А дали ти е достатъчен еутирокса може да се разбере след изследване.Пусни си едно ТСХ за всеки случай.Едва ли ти помогнах, но ...Sad

# 513
Глухарче, благодаря ти за споделения опит. Странното е, че ти си с такова ниско ТСХ и пак се задъхваш, а аз се притеснявам дали не ми е малко хормона?! Може и аз да съм го свалила.... Явно само изследване ще даде отговора, но е факт, че от операцията насам не съм се чувствала така, вече повече от 4 години. Тогава ме оставиха месец без хормони и ТСХ се беше качил на 3,5 😂

# 514
  • Бургас
Атина, имах силен косопад когато имах много силен дефицит на калций и витамин Д.Тогава за съжаление ми се изпочупиха и почти всички зъби.
Не ти ли изписаха калций плюс витамин Д на капки?

# 515
  • Варна
Глухарче, благодаря ти за споделения опит. Странното е, че ти си с такова ниско ТСХ и пак се задъхваш, а аз се притеснявам дали не ми е малко хормона?! Може и аз да съм го свалила.... Явно само изследване ще даде отговора, но е факт, че от операцията насам не съм се чувствала така, вече повече от 4 години. Тогава ме оставиха месец без хормони и ТСХ се беше качил на 3,5 😂

Може би пропускаш факта, че при една и съща доза резултата на ТСХ през зимата е един, а през лятото е друг и предвид обстоятелството, че си в друга държава с различен от нашия климат може би ти дава отражение. Но въпреки всичко това са предположения, изследването ще покаже.

# 516
Да в момента пия калций+вит. Д. Доцента каза около месец трябва да ги пия и след това изследвания. Най-вероятно още не може да се адаптира организма ми към новото положение.

# 517
  • Варна

Освен сърцебиене, сънливост някоя от вас имала ли е силен косопад? Просто да знам това на хапчетата ли се дължи.

Пропуснала съм ти този въпрос извинявай.Това е в резултат на стреса на организма от операцията и може би прехода към изкуствен хормон. Около месец-два след операцията имах косопад, но после нещата се нормализираха.

# 518
  • Бургас
Олеле,дано не ме хване пак косопад,че миналото лято се разхождах с почти плешиво петно над челото.Като започнах да пия витамин Д и калций малко ми се повъзстанови косата,но определено е проскубана перушина,нищо общо с косата,която имах преди да ме налегнат болестите.

Глухарче,ако пулсът ти е висок вследствие на ниско ТСХ е нормално да се задъхваш.Сърцето страда.Аз заради това се оперираха, ендокринологът ме наплашили,че както е тръгнало ще ми изпуши сърцето.

# 519
  • Варна

Глухарче,ако пулсът ти е висок вследствие на ниско ТСХ е нормално да се задъхваш.Сърцето страда.Аз заради това се оперираха, ендокринологът ме наплашили,че както е тръгнало ще ми изпуши сърцето.

И аз страдам , но като се налага да съм с ниско ТСХ  Cry

# 520
  • Бургас
Ох,милата, напълно те разбирам, преживях го и знам какво е.
Голяма прегръдка от мен.

# 521
  • Варна
Ох,милата, напълно те разбирам, преживях го и знам какво е.
Голяма прегръдка от мен.

Благодаря!
Не знам защо така се получава, не всички които са с ниско ТСХ така им действа и имат такива проблеми. Тайно се надявам след 10 години( ако съм жива все още) да ми кажат намаляй дозата Sad

# 522
  • Бургас
Хайде сега да не се бием.Разбира се,че ще си жива и здрава.Ще мислим позитивно,нали?
По колко Еутирокс пиеш?Имах една позната с доста ниско ТСХ,но се чувстваше добре и не се шашкаше от това,че е с Базедова болест.А аз се намъчих.При всеки е различно.
Дано скоро да може да ти се намали поне малко дозата.

# 523
  • Варна
150 мг.
При мен не е до шашкането, аз съм се примирила до някъде.Просто ти пада качеството на живот, тежко категорично не мога да вдигна задъхвам се на секундата, по стълби трудно се качвам, дори една прахосмукачка да реша из къщи да пусна и спирам да си почивам.

# 524
Предписваха ли ти бетаблокер?

Общи условия

Активация на акаунт