Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 956
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Предписваха ли ти бетаблокер?

Ами не.Явно трябва сериозно да се занимая с въпроса и да си намеря свестен кардиолог.Предния ми каза ами не знам защо ти е така  Rolling Eyes

# 526
  • Бургас
Глухарче,май е доста 150,аз в момента съм на 100 и се чувствам добре.При теб обаче е необходимо ТСХ да е ниско и е нормално след като пиеш висока доза да имаш симптоми на тиреотоксикоза.А е ужасно,аз десет години се мъчих.Мисля,че качествени кардиолози има в Токуда(ако си от София.Поне майка ми беше много доволна.Мога да я питам.Определено ти трябва бетаблокер или Корлентор.Аз накрая бях толкова зле със сърцето,че пиех и двете по лекарско предписание,но без особен успех.
Сега вървя без проблем,дори в жегите не ми се вдига пулса над 100.
При много хора бетаблокерът много помага,имам съседка,която е много доволна.
Вземи талон и отиди,не се измъчвай.Силно ти съчувствам, защото до преди около 36-37 дена почти на всеки десет метра спирах силно задъхана и се прибирах червена като домат.И сега в много горещото се позачервявам,но не е този ужас,който беше.И все гледах да лежа,а сега ми се върна удоволствието от движението.
Стискам палци да ти изпишат нещо,което да ти подобри максимално качеството на живота.

# 527
  • Варна
Благодаря ти, но съм от Варна. Сега ме очаква изследвания и прегледи за жлезата и съм в треска, като ги мина ще се насоча там да си оправя проблема.Освен на кардиолог и на УНГ трябва да мина, абе писна ми  Angry

# 528
Предписваха ли ти бетаблокер?

Ами не.Явно трябва сериозно да се занимая с въпроса и да си намеря свестен кардиолог.Предния ми каза ами не знам защо ти е така  Rolling Eyes
Игра си играеш... това сигурно е опасно. 23 години подред  с хиперфункция, без никакви други лекарства, всеки божи ден взимах по  едно минимално хапченце пропранолол, отгледах двама сина, скъсвах се от работа и тичане, сама, без майка без свекърва, построихме къща, направих кариера и т.н.  най-важните и най-активните ми години в живота. Ако нямах наличен бетаблокер  в мен, като съм била в чужбина например и ми е свършил или съм го забравила в бързината изпадах в паника как ще изкарам деня. Без това хапченце не бих оживяла, разтрепервах се при пулс 60. А с него си пиех кафе и пушех на воля. Не знам ти как успяваш с ТСХ почти 0,  честно.  Преди 3 години ми правиха ехокардио нещо си и ми казаха, че сърцето ми е като на спортист, отлично.

# 529
  • Варна
Кардиограмата ми е наред уж.

# 530
Наред ще е разбира се, защото се прави при пълен покой. Като излезеш от кабинета обаче се задъхваш и при най-малкото натоварване и стрес. Това е от аритмията, която няма как да я хванат при покой. В една от темите тук ми я обясниха научно, но нищо не разбрах - някаква жлеза, адреналин и тем подобни и сърцето се пренатоварва и не може да осигури достатъчно кръв на белия дроб или може би беше обратното.

Обясни му ясно на този лекар, че имаш много ниско ТСХ и аритмия и го питай чувал ли е въобще за аритмия при проблемна функция или липса на щж Smiley

# 531
  • Варна

Обясни му ясно на този лекар, че имаш много ниско ТСХ и аритмия и го питай чувал ли е въобще за аритмия при проблемна функция или липса на щж Smiley

Joy

# 532
  • Бургас
Тук в Бургас читави лекари почти няма,но има две мноого свестни кардиоложки.И двете спасяват баба ми от години,помогнаха много и на мен.Ако някой идва насам мога да му препоръчам.
Глухарче, трябва да ти сложат холтер.Това е 24 часова електрокардиограма,не боли,само е малко неудобно, защото ти слагат апаратчето с един колан на корема.Там със сигурност ще покаже защо се задъхваш,дали е аритмия или тахикардия.Естествено не е по каса,но ти спестява болничен престой.
Дано са ти наред изследванията на жлезата и дано не те мъчат повече с такава жестока доза.
Аз години наред бях като бита,без сили за нищо.А сега ми се върна жизнеността,даже днес ми се случи нещо много хубаво,но съм малко суеверна и по-нататък ще се хваля,с работа е свързано.
Утре имам план да търча до Кауфланд,има намалени любимите и на дребния,и на мен сапуни Дав,а има и много изгодни моливи за сина ми и един сушилник за чинии.
Днес два пъти ходих до центъра,добре се чувствам ( пу,пу)
Преди изпадах в ужас ако трябваше да изляза в жегите.Дано най- накрая и аз да оздравея,за да мога да си гледам по- пълноценно детето.Само за това се моля,разбира се и той да ми е здрав.

# 533
  • Варна
Абе те, че в близко бъдеще,че няма да ми намалят дозата, няма ами поне малко от малко да ми светне.
Сега се зачетох,че задъхване може да се получи и при нараняване на възвратния нерв, а моя си е наранен от операцията.

# 534
Глухарче мила и на теб не ти е лесно!Голяма прегръдка от мен и кураж.Няма да се предаваме.
Може и да си казвала,но защо трябва да си с ниско ТСХ?Нали би следвало човек да е по-добре след операцията?

# 535
  • Варна
Глухарче мила и на теб не ти е лесно!Голяма прегръдка от мен и кураж.Няма да се предаваме.
Може и да си казвала,но защо трябва да си с ниско ТСХ?Нали би следвало човек да е по-добре след операцията?

При карцином се пие висока доза, за да се подтиска развитието на останали туморни клетки.

# 536
Благодаря за пояснението!Представям си как се чувстваш.Аз имах такива оплаквания преди операцията,макар че хормоните ми бяха в норма.

# 537
  • Варна
Благодаря за съчувствието Blush
И като съм почнала да мрънкам... Наканвам се тази сутрин да ходя да си правя изследвания, не пия хапче, не пия кафе, гадно ми е.Бързам да изпреваря опашката в лабораторията, отивам и затворено.Било празник на Варна. Утре ще повтарям операцията Confused

# 538
  • Бургас
Глухарче,дано да попаднеш на добри УНГ и кардиолог,за да могат да ти помогнат.
Аз съм убедена,че няма да има никакви ракови клетки сега на изследването и дано като се успокоиш да ти светне поне малко.
Най-искрено ти пожелавам нещата при теб да започнат да се подобряват.
Този нерв,който ти е засегнат,не се ли поддава на лечение?

# 539
  • Варна
Глухарче,дано да попаднеш на добри УНГ и кардиолог,за да могат да ти помогнат.
Аз съм убедена,че няма да има никакви ракови клетки сега на изследването и дано като се успокоиш да ти светне поне малко.
Най-искрено ти пожелавам нещата при теб да започнат да се подобряват.
Този нерв,който ти е засегнат,не се ли поддава на лечение?

Много сте мили всички  Heart
Нерва се поддава на лечение в зависимост колко е наранен. Лошото е че може да се наложи хирургическа намеса, а само като си помисля и ми призлява.

Общи условия

Активация на акаунт