Частни училища - информативна тема 18

• 120 456
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Че кой говори за състезание? Има достатъчни начини да се направи подбор и по други начини. Но когато предлагането е по-малко в пъти от търсенето, няма никакъв друг начин и колкото и да си го дъвчете факта си е факт. За справка - последното ми изречение от предния ми пост.

# 526
  • София
Kaфе, а ти какъв предлагаш да бъде, независимо дали става дума за ЧУ или ДУ? Нима АК не приема също с БЕЛ и мат, макар и в по-различна форма? Исканията на някои родители да се влиза в езикови с изпит по език  (понеже, видите ли, езиците му  били силата на детето)примерно са крайно несъстоятелни. Тогава човек учил до 7 клас интензивно английски НИКОГА няма да влезе в училище с френски или немски. Друг е въпросът, че може да се върне една стара практика  с тест, съдържащ въпроси по всички предмети +двата изпита по мат и БЕЛ отделно. Като махнат и субективните годишни оценки от разни училища като балообразуващи, нещата ще се сведат до прием на наистина  учещи системно деца, а не напомпани по два предмета.

# 527
  • София - Рим и обратно
Че кой говори за състезание? Има достатъчни начини да се направи подбор и по други начини. Но когато предлагането е по-малко в пъти от търсенето, няма никакъв друг начин и колкото и да си го дъвчете факта си е факт. За справка - последното ми изречение от предния ми пост.
Да, с това съм съгласна, допълних си поста на предната страница, заедно сме писали.

# 528

Предложих начини за справяне със ситуацията, Блис. Конкурсния подбор за начално училище е безумие.

# 529
Ами че те хората са го измислили. Общият САТ. Но опростен и приложен за ниво след 7- клас.
И до какво стигнахме - до изпита за АК...
Въртим-сучем пак до американците стигаме.
Не го търсех ефекта....  Знаете, че не съм им фен, но някои неща не можеш да им отречеш...

# 530

Предложих начини за справяне със ситуацията, Блис. Конкурсния подбор за начално училище е безумие.

А аз те попитах сериозно ли мислиш, че увеличаването на обема ще задържи качеството? При ярки примери в обратното на пазара. Не ми отговори.
Едни ЧУ с по 10 паралелки на випуск как ти се струват? Това ли търсим от частното образование. Аз твърдо казвам за себе си, че не търся това.

# 531
А за началните училища си е друга работа, там си има детски психолози, да му мислят. Че това, дето битува - Горна баня, Шилер, тестове други , явно не стават, войни епични се водят...
И сега общината мъдро пише наредби за уседналост. Да видим какво ще постигнат. Поредната каша.

# 532
А за началните училища си е друга работа, там си има детски психолози, да му мислят. Че това, дето битува - Горна баня, Шилер, тестове други , явно не стават, войни епични се водят...
И сега общината мъдро пише наредби за уседналост. Да видим какво ще постигнат. Поредната каша.

Частни уроци за 6 годишни и ред други извращения. Че даже в тази тема се възхищаваха на една потребителка с такива признания.

Истината колкото и да не е лицеприятна е, че има сериозни разлики в нивата дори на ЧУ. Минах по този път. Занимавах се с детето си за да навакса. Нещата не са непреодолими дори само с усилията на родителите поне до 4 клас, но има разлики в нивата, при това съществени.

# 533
  • София
Стефане, къде в изпита на АК за прием след 7 клас  има  конкретни въпроси по история, химия, география, биология, физика, които да проверяват дали кандидатът има трайни знания и по тези предмети...  Има БЕЛ  и мат, но не във вида на НВО. Старата форма-тест ,за която говоря аз,  си е била налична тук до две хиляди и някоя година и е  съдържала  въпроси по разни предмети. После под напора на недоволни родители, разбира се, е била отменена. Как така отрочето им ще се пъне да отговаря на толкова разнопосочни въпроси?

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 12:39 от пенсионирана русалка

# 534
  • София
2002 е бил сегашният формат. Може би става дума за 90те?

# 535
  • София
Не мога да цитирам точна година в момента, но вероятно е в периода след 2002 и преди 2007-2008. Доколкото знам е била прилагана само 1 или 2 години, ясно защо. Точно във вашата седмокласна тема миналата година, Шарки, Светлаем  обясни схемата и  даже май качи част от падал се такъв тест. Отделно ги е имало и изпитите по мат и БЕЛ. Задачите са били за пълно разписване в изпита. По литература не знам какво се е падало. И в край на краищата не е важно точно коя година е било, а  какво е представлявало. Далеч е от американската система. Ако се върне като метод на подбор (не че ще стане), вероятно истериите в 7 клас ще са по-малко, понеже едва ли всички ще пратят децата си на уроци по каквото се сетиш, а не  както сега само по БЕЛ и мат. Но знае ли човек..

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 12:51 от пенсионирана русалка

# 536
ПС, нямам спомен за формат с изброеното от теб за тест след 7-ми клас.... И да е имало, не ми е било тогава до главата, моята голямата кандидатства през 2003 или 2004 и нямаше такова.
Да, така е, в САТ-а , респективно в подобието му за АК няма въпрос по биология или физика, факт.

# 537
  • София
ПС, нямам спомен за формат с изброеното от теб за тест след 7-ми клас.... И да е имало, не ми е било тогава до главата, моята голямата кандидатства през 2003 или 2004 и нямаше такова.
Да, така е, в САТ-а , респективно в подобието му за АК няма въпрос по биология или физика, факт.

99-та или 2000-та пробваха с общообразователен тест за няколко години. Имаше и изпит по МАТ и БЕЛ. Баловете се образуваха от трите с различна тежест за различните училища, а за техникум беше май само теста. Но и тогава имаше книжки с примерни тестове, но предполагам, че някои са ходили на курсове и за това.

# 538
Шарлот, помислих, че децата ни са в една група. Извинявам се! За 6-7клас съм напълно ок с това, което описваш.

# 539
  • София
За интересуващите се, годината е била 2001, датата 19 юни, тестът е съдържал  60 въпроса - 20 по БЕЛ, 20 по математика, 10 по  обществени и още 10 по природни науки. Отделно са били изпитите по мат и БЕЛ с разписване.

Общи условия

Активация на акаунт