Частни училища - информативна тема 18

• 120 390
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Bliss, не се ли усещаш, че в някои от постовете си даваш информация и лични данни за лица/родители и ученици/, които не подозират за това?

Питам като потребител за сега. После, ако не редактираш, ще се включа и като модератор!

# 256
  • софия
Bliss, аз няма да споря, всеки вижда нещата по различен начин. Може да си права за всичко, а просто моите две деца да са от късметлиите в училището и да сме случили на преподаватели. Имахме невероятна учителка по английски език в ПУК, от сегашните две също нямам забележка. Моите деца бяха най-изостаналите по английски език в началото на ПУК, но нещата са съвсем различни в момента и това се дължи изцяло на училището- мога само да се надявам, че нещата ще продължават така. Ако не е така, ще взимам мерки естествено Grinning
И последно- мейл с програмата съм получила на 21.09 и информацията за средата на октомври поне за 1 клас не е вярна Peace

# 257
Bliss, аз няма да споря, всеки вижда нещата по различен начин. Може да си права за всичко, а просто моите две деца да са от късметлиите в училището и да сме случили на преподаватели. Имахме невероятна учителка по английски език в ПУК, от сегашните две също нямам забележка. Моите деца бяха най-изостаналите по английски език в началото на ПУК, но нещата са съвсем различни в момента и това се дължи изцяло на училището- мога само да се надявам, че нещата ще продължават така. Ако не е така, ще взимам мерки естествено Grinning
И последно- мейл с програмата съм получила на 21.09 и информацията за средата на октомври поне за 1 клас не е вярна Peace

Аз не споря. Само разказвам през какъв път сме минали. Това, че има толкова разнопосочни мнения и ситуации, само показва, че училището няма единна организираност и единна стратегия за нивото, качеството на обучението и т.н. Все неща, които са функция на училището, а не на отделния учител. Отделен учител мога да си намеря и в държавно училище и не за това плащам такса.

Аз и преди писах. Доволните от това училище са тези, които имат или ниски изисквания(и целят само защитена среда) или просто са попаднали на качествени учители. Доволни бяхме и ние в ПУК. Но това наше задоволство се дължеше само и единствено на разбирането на учителката за темпо, надграждане, качество, дисциплина, а не защото училището е задало този стандарт. В сегашното училище е точно обратното. Ръководството задава стандарта, който децата следва да покрият на всеки етап (говорим за етап седмична база  Laughing Laughing Laughing), а учителите го следват. Ако ме разбираш какво ти казвам. Разликата е от земята до небето и, който не го е видял на двете места лично не може да го разбере.

Да ти кажа и 21,09 ми се вижда късно. Моят двегодишен опит, а и този на настоящи ползватели на училището говори, че твърда(а не временна  Laughing Wink ) програма има около първата-втората седмица на октомври.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 17:13 от Анонимен

# 258
  • София
Принципно положение - това, че някой учител е "бил помолен да напусне" не означава, че е некадърен. Работодател и работник сами си знаят какви са ги забъркали, това е почти като любовна двойка. Никой работодател не обича някой да напуска сам и често представя нещата като "помолен да напусне". А често имат принципни различия, казано на корпоративен език, и не е задължително учителят да е виновен, само защото е подчинен.

# 259
Принципно положение - това, че някой учител е "бил помолен да напусне" не означава, че е некадърен. Работодател и работник сами си знаят какви са ги забъркали, това е почти като любовна двойка. Никой работодател не обича някой да напуска сам и често представя нещата като "помолен да напусне". А често имат принципни различия, казано на корпоративен език, и не е задължително учителят да е виновен, само защото е подчинен.

Значи, когато ЧУ се разделя с качествен учител, от който са доволни родителите е едно. Когато учители масово напускат ЧУ е второ. А когато някой учител е помолен учтиво е трето.  Wink Мисля стана ясно Лекси какво визира.

В поне два от настоящите първи класа(с новопостъпили класни) цари брожение на родители и масово обсаждат Шотева с искания да местят децата при един друг учител.

# 260
  • софия
Bliss, а кое е вашето ново училище? Ще се радвам да споделиш, за мен ще е много полезно, а и не само за мен, за много хора в темата. Нещата, които споделяш са чудесни Peace
За ПБ нямам какво повече да кажа- не смятам, че съм родител с ниски изисквания и очаквания, явно сме от късметлиите. При всички положение се старая да следя внимателно как се развиват нещата в двата класа и с моите деца конкретно и съм готова на всякакви мерки ако това, което очаквам от училището, не се случва.

# 261
Bliss, а кое е вашето ново училище? Ще се радвам да споделиш, за мен ще е много полезно, а и не само за мен, за много хора в темата. Нещата, които споделяш са чудесни Peace
За ПБ нямам какво повече да кажа- не смятам, че съм родител с ниски изисквания и очаквания, явно сме от късметлиите. При всички положение се старая да следя внимателно как се развиват нещата в двата класа и с моите деца конкретно и съм готова на всякакви мерки ако това, което очаквам от училището, не се случва.

Вече няколко пъти казах, че не смятам за нужно да споделям тази информация. Затова и вече не отговарям изобщо на този тип въпроси. Смятам, че никой не го интересува, на никой точно този въпрос не му влиза в работата, а и така няма да бъда обвинена, че рекламирам някой конкретно.

Аз лично съм много разочарована от ПБ. И мога да кажа, че и други потребители писали в тази тема преди мен за ПБ доста положително, вече също са на същото като моето мнение. Просто един или двама читави учители не правят качествено училище. То и резултатите им го показват де. Като погледнах резултатите от Математика без граници...Ами от нашият випуск няма едно дете, което да дължи успеха си само на ПБ. Даже бих казала, че базовата основа по математика не дължат на ПБ, какво остава за надграждането до състезателна математика.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 17:30 от Анонимен

# 262
  • София

//

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 20:28 от Лекси

# 263
  • София
Всеки случай е сам за себе си. ИСках само да внеса леко уточнение, за да не се генерализира. Понякога родители могат да са недоволни, защото си имат някакви техни, групови виждания какво и как трябва да бъде, а учителят да има други. Едни казват "защо толкова много домашни", а в друго училище за същия учител пак може да има недоволни "защо давате малко домашни". Тая работа с родители-учители-ръководство е като любовен триъгълник и всеки има своя версия.

# 264
Дами, здравейте отново.

Писах преди няколко дни с молба за препоръка за училище за 8 клас в близост до метро и благодаря на всички, които се включиха.
Засега набелязах Частна Английска гимназия "Проф. Иван Апостолов". Гледах сайта на училището, доста добре изглежда базата. Дали някоя от вас има мнение за обучението, атмосфера, преподаватели? Всичко ме интересува.

Благодаря предварително.

# 265
Различното в СС е и това, че след ПУК прегрупират децата в нови класове. Така децата много си пасват като характери и моят син често е споделял, че класът му е най-готин и не иска в друг клас.
И друго - в 4 клас вече по всеки предмет са при различен учител и стана много трудно. Учителите са тези, които ще ги изведат до 7 клас и си преподават като на ученици в прогимназия, като често пишат ниски оценки. А не като до 3 клас, всичко да е 5 и 6. Много са се стреснали зайците. По този начин, моят син вече е с трета класна, първата беше само в ПУК, втората - в 1-3 клас и сега третата - от 4 до 7 клас, както и във втори клас - един в ПУК и сега втори - от 1 до 7 клас.
А по английски ги разделиха на 3 нива, като в една ниво се събират деца от различни класове.
Имат и клубове от тази година - химия, дебати, фотография, гейминг, театър.

# 266
За обществено обсъждане е пуснат проект на ПМС за условията и реда за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование, съгласно който учениците, обучаващи се в частните училища, ще имат равна възможност с учениците от държавните и общинските училища да получават стипендии, като средствата за тях ще бъдат предоставяни чрез бюджетите на общините, на чиято територия се намира тяхното седалище.

# 267
  • в страната на чудесата
Най-после малко справедливост!

Блис, радвам се, че сте в друго училище. ПБ е бизнес за милиони за сметка на стотици наивници - деца и родители. Ние също имахме чудесен опит в ПУК и трагедия в първи клас. Или комедия Незнам. Зависи от гледната точка.

# 268
ЕваНиколова, голямата ми дъщеря е в 8 клас там. Засега впечатленията ми са повече от прекрасни. Във всяко едно отношение - начинът на преподаване, организацията, обратната връзка, учителите, средата , клубовете след часовете, дисциплината и реда, базата.
След толкова терзания и лутания това лято, мисля че това е най-добрият избор за детето ми. И учителите и децата са прекрасни . За мен е важно, че дъщеря ми се чувства прекрасно .
Ако имаш конкретни въпроси питай, може и на лични.

# 269
Знаете ли Света София имат ли такса за кандидатстване, която губиш, в случай, че приемат детето, а не го запишеш?

Общи условия

Активация на акаунт