Частни училища - информативна тема 18

• 120 406
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Само личен опит ли се зачита? Нали има документи, в които е описано, а и е достатъчно човек да влезе в темата за АК и да прочете какво пишат хората баш от личен опит. Нали и аз съм го проучвала АК навремето, не е като да си ги измислям нещата. А това, че на теб ти е ок не означава, че на мен ми е ок, затова и главният критерий, според който АК отпадна беше това, че ми е по-комунистическо и от комунистическото с "пионерчето е съвестно дете - играе, пее, учи се, чете".

# 601
Само личен опит ли се зачита? Нали има документи, в които е описано, а и е достатъчно човек да влезе в темата за АК и да прочете какво пишат хората баш от личен опит. Нали и аз съм го проучвала АК навремето, не е като да си ги измислям нещата. А това, че на теб ти е ок не означава, че на мен ми е ок, затова и главният критерий, според който АК отпадна беше това, че ми е по-комунистическо и от комунистическото с "пионерчето е съвестно дете - играе, пее, учи се, чете".
Мхм. Един поглед само, и то върху документите, стига за да знаеш повече от хора с по няколко деца в АК. Нали и аз това пиша? Grinning
ПС Пионерчетата са копирани от скаутите, които пък са английско изобретение...та така. Ама и там ние знаем най-добре от всички. Мда. Grinning

# 602
  • София
А ти, само за протокола, Ежко, дори  и нищожния  поглед  на Андарил над АК нямаш над  някои други  училища, но с голям размах ги коментираш/критикуваш/оплюваш.  Фактът, че някой има в тях едно, две или три деца и знае повече от теб за тях, не виждам да те спира, спец си в обясняването как им е разказана играта на въпросните гимназии. Гледам, че  си се изявил и  с разни спорни пазарни стратегии, които по-скоро биха затрили някои от водещите частни училища (ако някой се сбърка да ги приложи, де, в което  се съмнявам).

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 17:40 от пенсионирана русалка

# 603
Защо не пробваме да дадем личното си мнение и виждане в темата...за да има някакъв смисъл от нея.

Блис...как е в новото училище? С какво е по-добро от Петър Берон?

# 604
Следя темата.

# 605
Защо не пробваме да дадем личното си мнение и виждане в темата...за да има някакъв смисъл от нея.

Не отговори на въпроса ми. Твърдиш, че напусналите деца са аутсайдери? Ето питам те да разясниш лично предишния си пост. От извора както се казва.

# 606

Не отговори на въпроса ми. Твърдиш, че напусналите деца са аутсайдери? Ето питам те да разясниш лично предишния си пост. От извора както се казва.

Аз мога да говоря и пиша за моето дете. За моите виждания и моите впечатления от училището. За децата напуснали в 3 клас могат да пишат майките им. Това което аз знам от родители на съученици на напусналите, няма нищо общо с твоя преразказ. Но не мисля, че съм човека които трябва да коментира тези факти.

Та ти не отговори на въпроса. Как е в новото училище? 

# 607
  • Sofiq
Това което някои поребители не схванаха от предишният ми пост е: Освен постижения в едно училище има и един друг фактор наречен деца. И ако едно дете не се адаптир към класа. И в рамките на 3 години остане аутсайдер. Каквито и усилия да са положени за това. Колкото и добро да е като ученик, мисля че задължение на родителите му е да го преместят.
Което пък няма нищо общо с училището като цяло. С училището има общо това, че колкото държи на българският толкова се държи и на физическото. И ако по български имаш 6, то училището не е длъжно да пише и автоматично 6 по физическо.

Твърдиш, че децата напуснали миналата година след 3 клас Питагор всичките са аутсайдери? Някакви факти и доказателства?
Е аз да потвърдя, че моят син е едно от напусналите деца и не е бил аутсайдер, нито е имал проблеми с успех, съученици или нещо от сорта. Точно обратното.

Напуснахме недоволни по ред причини, повечето организационни, което не означава, че автоматично заклеймявам ПЧМГ.  Може би  е добра гимназията. Все пак я има от много години, там нещата сигурно са вече утъпкани и по съфорумците с деца там, които са доволни и децата им са с успехи предполагам, че има защо.
Началното училище е съвсем друго нещо, там имаше големи неразбории и не вярвам скоро да си ги оправят. Това не им пречи да си имат кандидати, но аз предпочетох да инвестирам в "по-бутиково" училище.  За мен бройката деца в клас си има значение, нарастне ли действително нещата стават трудно управляеми. Но пък всеки решава сам за какво ще си даде парите.

# 608

Аз мога да говоря и пиша за моето дете. За моите виждания и моите впечатления от училището. За децата напуснали в 3 клас могат да пишат майките им. Това което аз знам от родители на съученици на напусналите, няма нищо общо с твоя преразказ. Но не мисля, че съм човека които трябва да коментира тези факти.

Та ти не отговори на въпроса. Как е в новото училище?  

Така! Чудесен развой. Оказа се, че и ти не си правила заключения за "аутсайдерите" от първо лице, единствено число и не от личен опит, а си чувала от други родители... е аз също съм чувала коренно различни на твоите интерпретации от родителите на въпросните деца, набедени за аутсайдери. А и имам лични впечатления от едно от децата. Та като казах, че жестоко се газирам от глупостите в тази тема по отношение на деца... ярък пример са твоите последни постове. Докато аз говоря само и единствено за училищата. Като всъщност не съм казала изобщо, че училището, което защитаваш е лошо. А само, че има родители, които вече не са толкова доволни от услугата колкото са били преди. Разбираш ли разликата?
Мисля, че повече е излишно да се коментира. Лично предпочитам макар и неудобната истина, която се приема за грубост и арогантност, пред подобно поведение.

# 609
  • София
Не знам колко по- ясно може да се каже от това, че Питагор е отскоро и нещата все още търпят промени, за да стигнат нивото на гимназията. Те не са имали качество, за да могат сега да го свалят. И е несериозно да се сравнява началния етап с набори от по 7-8 деца с настоящия момент.
Колкото за начина на изразяване и общуване в темата или в живота - уча децата ми, че най-лесното е да се държат просташки и невъзпитано. За друг вид държание се изискват качества като уважение, увереност в себе си, самообладание и т.н. Те имат правото да се държат както си решат и да си носят последствията.
Затова и тук всеки сам си решава на чие мнение да се довери.
Хайде стига по темата.

# 610
  • София
Много неща се написаха относно Питагор, но не разбрах в детайл какво е допринесло за разочарованието у някои родители. Освен намека на Елица, че класовете от по 18 деца са големи (абсолютно реален аргумент).

# 611
  • в страната на чудесата
Изпадаме в капана да защитаваме яростно настоящия си избор. Сигурно е нормално.
След няколко сменени училища мисля, че няма пълно щастие - всеки е направил компромис с нещо и не е задължително да е еднакво с другите.
По отношение на броя деца в клас - най-важен е учителят. И клас с 20 деца няма да е проблем ако учителят е нормален. Така мисля. Както и бутиковите класове от 8-10 деца имат известни недостатъци и като цяло не отразяват училищната подготовка. Тук визирам и ТЕ. Има огромно значение работата на родителите и пр.
Причините да си тръгнат три деца от Питагор може да са различни за всяко от тях ... Simple Smile

# 612
  • София
Именно - деца си тръгват постоянно от всички училища, по желание на родителите.

# 613
Компромиси разбира се има навсякъде. И разбира се универсално училище няма.
Всеки да защитава избора си е ок - това дава много добра информация на околните. Напр. според мен предимствата на малките класове са повече от недостатъците в НАЧАЛНОТО училище. Може да се обръща повече внимание на отделното дете.

# 614
Не е важно колко деца са в клас, а как са подбрани и кой ги учи.
Ние все едно сме учили в малки класове!

Общи условия

Активация на акаунт