КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 535
  • 883
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
Вихрогонче, Габриелас, подкрепям Амели. Убедете ги и там да се пробват. Както казваше един приятел, то рисуването се учи, както всичко друго.
Подкрепям и в частта за сравнението за изкуство в специализирано училище и изкуство в гимназия.

За дилемата езикова гимназия ..... там е хубаво с детето да се обсъди. Хубаво е, че НУИИ и другите към министерството на културата имат отделно класиране и можете да се запишете, в което първо са сроковете и после да си изтеглите документите и да се запишете в другото.

# 616
....
За училищата в МОН също ще кандидатстваме, въпреки, че е с доста нисък бал към момента. Те ще са ни първите 9 желания разбира се.

Ако не е груб въпроса, кои са ви 9-те желания за училищата към МОН?

# 617
  • Ланкър, планините Овнерог
Вихрогонче, Художествената не е по-по-най. Съученичка на дъщеря ми там беше приета с доста висока оценка, в Приложното влезе с 4 и нещо. Към днешна дата е доста, доста добра. Не мисли, че в Приложното отсяването е по-малко. Има си външни оценители от Академията (предполагам и в другите е така) и оценката се поставя от няколко човека. Моята дъщеря също само в 7 клас ходи на курсове ( само в неделите) и у дома няма кой да й помага. Влезе с доста приличен резултат на първо класиране по първо желание. В Художествената не се яви, защото не й допадаха сециалностите, не за друго. Та, хич не си подценявай детето.

# 618
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Аз също съм на мнение, че училищата към МК са по-добрия избор, за съжаление моето диване се сети твърде късно, че иска да учи нещо с рисуване и съответно няма никаква подготовка, т.е. няма никакъв шанс да влезе, а и той самият не гори от желание.

# 619
Аз също съм на мнение, че училищата към МК са по-добрия избор, за съжаление моето диване се сети твърде късно, че иска да учи нещо с рисуване и съответно няма никаква подготовка, т.е. няма никакъв шанс да влезе, а и той самият не гори от желание.

По принцип и в осми клас може да влезе с приравнителен изпит (ако няма и по този въпрос промени), но ти казваш, че и не иска, де.

# 620
Според мен има големи шансове,защото от децата във форума той е с най-висок резултат!

# 621
....
За училищата в МОН също ще кандидатстваме, въпреки, че е с доста нисък бал към момента. Те ще са ни първите 9 желания разбира се.

Ако не е груб въпроса, кои са ви 9-те желания за училищата към МОН?
Не е груб въпроса разбира се. В професионална гимназия по текстил и моден дизайн има паралелки интериорен дизайн, графичен дизайн и компютърно проектиране и десениране на тъкани. В професионална гимназия по изобразително изкуство има паралелка компютърна графика. В 51 СУ, 144 СУ, 3 СУ, 140 СУ и НСУ има паралелки изобразително изкуство. Дано не изпуснах нещо. 9 паралелки са по 26 деца. Не може да се сравняват с професионалните училища към МК обаче ...

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 22:32 от Хриси \'то

# 622
... На второ място ни е приложното. Харесват му специалностите, хареса му и училището, но пък е доста далече за нас. Има удобен транспорт, но трябва да излиза доста рано от къщи. ...........

Ако отдалечеността е критерий, не го мислете. Ние сме в Младост и за 30-ина мин стига с тролей, с метрото е по-бърза, но я мързи да ходи до него от нас (5-6-7мин пеша). Отделно, че когато са от 1 час, а това съвсем не е всеки ден, започват от 08.00ч. Мисля, че сега втория срок, 2 пъти в седмицата е от 1 час, иначе от втори, трети...

# 623

Не е груб въпроса разбира се. В професионална гимназия по текстил и моден дизайн има паралелки интериорен дизайн, графичен дизайн и компютърно проектиране и десениране на тъкани. В професионална гимназия по изобразително изкуство има паралелка компютърна графика. В 51 СУ, 144 СУ, 3 СУ, 140 СУ и НСУ има паралелки изобразително изкуство. Дано не изпуснах нещо. 9 паралелки са по 26 деца. Не може да се сравняват с професионалните училища към МК обаче ...

Благодаря!

# 624
Привет, скъпи майчици! Подадохме документи във Фотографското. 260 номер сме. Flushed

# 625
  • СОФИЯ
Днес подадохме в Изящните - 135 номер. Казаха ни в петък- 22,06  да звъннем да ни потвърдят датата и часа на изпита...Ако има много кандидати, изпита можело да се провежда на две различни дни...освен обявената 23,06 може да има още една дата…Задължително да следим сайта на училището!!!

# 626
  • Sofia
Според мен има големи шансове,защото от децата във форума той е с най-висок резултат!

Не съм, И АЗ МИСЛЯ ТАКА !!! Не е късно, нека подаде във фотографското поне. Срокът е до 15-ти.

Привет, скъпи майчици! Подадохме документи във Фотографското. 260 номер сме. Flushed

И аз подадох там днес, още рано сутринта преди 9 часа. № 246 сме.

# 627
  • София
Изглежда за Фотографското има най-много кандидати, а никъде не мога да прочета и едно мнение за това училище.Изглежда и в тази тема, май няма приети деца там.

# 628
Май имаше едно-две мнения на учащи там. По-скоро не е особено желано, не знам. В годината, в която дъщеря ми кандидатства, май не едно и две деца от темата бяха приети там, вкл и моето. Просто не го избрахме,  а и въобще не стоеше на дневен ред. Яви се на изпита, само защото беше преди изпита в НГПИ. За тренировка. В НГПИ поредният номер е само за специалността по първо желание, а не общо за у-щето.

# 629
  • софия
Днес подадохме в Изящните - 135 номер. Казаха ни в петък- 22,06  да звъннем да ни потвърдят датата и часа на изпита...Ако има много кандидати, изпита можело да се провежда на две различни дни...освен обявената 23,06 може да има още една дата…Задължително да следим сайта на училището!!!

Айде бе, колко пък много да станат!
хм, не се бях замислила за този ефект- оставайки последни, при това с възможност за подаване на документи след изпитите и резултатите приет/неприет на другите училища, реално наистина може да се увеличи потока кандидатстващи!

Общи условия

Активация на акаунт