Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~173

• 63 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  Клип за края на сезона на ИН. Нещо интересно има ли ?

https://vk.com/feed?z=video-64090011_456239125%2F16094bb78fbc0a33e7

# 211
Деси какво интересно да има казъм....Няма да чакаме фрагман, снимки и озет...Ще си пишем сценарии цяло лято  smile3523

С много прекъсвания изгледах финалния епизод с руски превод...Тази вечер се наревах едно хуууубаво... newsm45 newsm45 newsm45 Много силен и вълнуващ епизод. Много мъка и болка....Не му се сърдя на Фарук. Той също е жертва. Единствената виновница за всичко, което сега ще преживеят Фарук и Сюрея е само Бегюм. Хората са го казали - тихата вода повече носи.....Сюрея не заслужава това, което й се случва. Фарук на практика излъга Сюрея само когато беше в дома на Бегюм....Тя скрои една лъжа за присъствието на Фарук в дома й и той я потвърди. Не каза истината на Сюрея, но и не я лъгал. макар, че много е искал да отиде с Емир на пикника за деня на бащата, но не го направи докато Сюрея не го помоли. Изобщо Бегюм носи само нещастия на Фарук....Дано Фарук да не се подведе  и да направи нещо за което ще съжалява до края на живота си....
А Сюрея сигурно е отлетяла с първият самолет без значение за къде....

# 212

Еркан станал много рус  Thinking

# 213

"С добро утро аз ви поздравявам
и целувка нежна ви дарявам!
Успешна неделя ви пожелавам,
обич всекиму раздавам!
Кафенце топло си пийнете,
на прекрасния ден се усмихнете!"

Пожелавам на всички приятен и щастливи почивен ден  Hug

Екскурзия с героите от Истанбулска невеста
Ресторанта в който Сюрея свирила на цигулка и пяла - 1-ви епизод...
Laila Suadiye
Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, Plaj Yolu Sokak, No 25, Kadıköy

За фотографии и информацию спасибо: Ольга Павлова

# 214
Добро утро! Hug Hug Hug Щастлива неделя на всички! lovekiss lovekiss lovekiss

Ани Hug,благодаря за кафенцето и пожеланието в стих! Hug
Снощи до късно си гледала и споделила! PeaceАз ще чакам бг. превода,че много ще стане да гледам толкова мъка! ooooh! А ме очакват и други,в които също се плаче! Cry Снощи до късно бях с Дръзки и красиви! Peace СЦ станаха много извратени на тема отмъщение! Peace

# 215
Злати мерси за пожеланията  Hug
Много хубави гифчета си намерила  Hug
Снощи бях малко като мазохист - тази сцена я гледах няколко пъти....Вярно е, епизода е много тежък, но няма да мога да го гледам във вторник и затова снощи открадвах време, за да го изгледам.
Относно сценаристите - станаха агресивни във всяко отношение. Например в Майка, където играе и дете, такава агресия - направо нечувана и невиждана. Това дете го попиляха....
Тук в невестата нещата са по-спокойни, но пък за много неща сценаристите бяха неубедителни. Някой от разясненията които даваха бяха точно както аз се опитвам да залъгвам внука ми....Например новия метод на лечение на рака...Ади бе....по цял свят при химиотерапия косите на хората падат, само в Турция с новия експериментален метод не падат....Ами ако е така този доктор трябва да получи Нобелова награда и метода на лечение да бъде патентован и разпространен в целия свят. И не само при този случай - не можаха да ме убедят в много неща....и другото, бяха много предвидими - момента на изненадата липсваше....Но предпочитам това, което видяхме в Невестата, вместо агресията, която виждаме  в други сериали...

# 216
Здравейте, момичета!
Ани,  Hug, Злати,  Hug !

Да ви предложа по едно кафе, неделно, дъждовно.....

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 10:57 от dessislawa1

# 217
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Момичета мили, поизпуснах ви, но бях в тежък период.
Сега съм свободна, но пък сезонът свърши.

Изгледах снощи последния епизод, хареса ми, но Аслъ е просто над всичко и всички. Перфектна е просто в тази роля, всяка дума, всеки поглед, всяко движение са толкова естествени, все едно не играе роля. Права си, Мами, че сценарият е доста предвидим, но нямам нищо против, след като ми харесва как се развива. Не можах да разбера обаче какво беше онова толкова тежко условие, което Есма постави на лелята, те ли забравиха за него или аз пропуснах нещо?

Колкото до опадането на косите и химиотерапията и тук има случаи, при които не се случва. Зависи дали в лечението ще бъде включен препаратът, който го предизвиква. Имам доста приятелки, при които беше така - на едната не й го включиха заради проблеми със сърцето, а на друга просто лечението не го изискваше - зависи къде е, какъв вид е т.н. Аз не разбрах при Бегюм къде е.

Приятна и почивна неделя ви пожелавам! Hug

# 218
Светли дано лошото да е останало в миналото  Praynig
Не съжалявай, че сезона свърши - всички епизоди са преведени, а ние ще продължим с преговор по предложение на момичетата.
Тайното условие, което постави Есма все още е неизвестно. Тогава доколкото разбрах Есма щеше да го каже на Сенем, когато Сюрея роди бебето. Но като имам предвид, реакцията на Есма, когато научи, че бебето има вероятност да се роди с проблем, предполагам, че няма да постави условието. А и както се развиха нещата, вече не е и необходимо. Това разбира се е мое мнение.
За химиотерапията и падането на косата - да има редки такива случай, но дори и в сериала Моят, твой живот - българския сериал за разменените бебета,  героинята на Йоана Буковска я разболяха от рак и я остригаха. Косата до края на сезона и финала на сериала й порасна около 2-3 см. Актрисата която играе ролята на Бегюм, не е от топ актрисите им и не е по-известна на местната публика от нашата актриса Буковска на нашата публика.  А и когато правиха вливането на Бегюм в съседство имаше жена с кърпа на главата. Според мен не искаха да развалят визията на актрисата. Поне аз не чух да са казали къде е тумора, но когато й правиха ЯМР светлините бяха насочени в главата. От моите познания за туморите в главата, независимо дали са доброкачествени или злокачествени винаги се предприема оперативно лечение, защото тумора няма къде да отиде - той е вътре в черепа и притиска много важни кръвоносни съдове и самия мозък. Поне на мен така ми обясни професора, че има само оперативно лечение. Химио и лъче терапия се прави след операцията - това също ми беше обяснено...Надявам се да не са ме излъгали.  Най-добри резултати дава операцията с кибер нож, но в България няма работещ такъв имало в болница Иван Рилски, но няма консумативи и обучени специалисти. На запад - Германия, Франция, Англия, Скандинавските страни съм чела, че има и работят. Има и в Турция.
За Аслъ съм със същите впечатления като твоите. Много силна роля и преживяна, не само изиграна. Няма как да не заобичаш Сюрея - та те дори и слугите в конака я заобичаха.
Скрит текст:
На колежка на снаха ми детенцето, което на есен ще бъде в 1-ви клас са му открили 7 огнища на тумори в мозъка и получава епилептични припадъци. За да може да живее нормално се налага оперативно лечение, като преди това ще му направят специално изследване, което се плаща и те са се обърнали към някаква фондация и ще има пари за м. юли, а през август ще му направят операцията тук в България. Дано детенцето и родителите да имат късмет  Praynig пожелавам им го от сърце  HugДай Боже никога повече това да не се случва на деца  Praynig
Деси  Hug

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 14:50 от MAMA-AN

# 219
Злати мерси за пожеланията  Hug
Много хубави гифчета си намерила  Hug
Снощи бях малко като мазохист - тази сцена я гледах няколко пъти....Вярно е, епизода е много тежък, но няма да мога да го гледам във вторник и затова снощи открадвах време, за да го изгледам.
Относно сценаристите - станаха агресивни във всяко отношение. Например в Майка, където играе и дете, такава агресия - направо нечувана и невиждана. Това дете го попиляха....
Тук в невестата нещата са по-спокойни, но пък за много неща сценаристите бяха неубедителни. Някой от разясненията които даваха бяха точно както аз се опитвам да залъгвам внука ми....Например новия метод на лечение на рака...Ади бе....по цял свят при химиотерапия косите на хората падат, само в Турция с новия експериментален метод не падат....Ами ако е така този доктор трябва да получи Нобелова награда и метода на лечение да бъде патентован и разпространен в целия свят. И не само при този случай - не можаха да ме убедят в много неща....и другото, бяха много предвидими - момента на изненадата липсваше....Но предпочитам това, което видяхме в Невестата, вместо агресията, която виждаме  в други сериали...

При химеотерапията
Скрит текст:
косите падат от определени лекарства, а не от всички лекарства, които лекарите прилагат!

# 220
Привет! Hug Hug Hug

Ани HugДеси HugСветле HugЛу Hug

Днес в Турция се отбелязва деня на бащата(третата неделя на м. юни)

Цитат
Tüm babalara sevgiler saygılar . Akın ,Cano ,Erkan Petekkaya
Еркан,синът му Джано и баща му Акън

и Хатидже с баща си..

Цитат
Tüm Babaların babalar günü kutlu olsun

# 221
  • Варна
Привет, сладуранки! Hug Hug Hug Hug
Малко е мрачно днес при нас, но то май е в унисон с последната серия, която гледахме.
Въпреки тъгата обаче, не можем да не признаем брилянтната игра на актьорите - на всички!!!! дори ужасът, който изпита Асие, когато ѝ казаха, че ето сега се е сбъднал сънят ѝ и огънят се е изсипал на главата на невестката им. Особено впечатление обаче в серията ми направиха ефектите, които използваха - пропадането на Сю в бездната/макар таблоидите да гръмнаха веднага, че било взаимствано от друг филм/, срещата с мъртвите ѝ родители, асоциацията на пръстена в ръката на Фа - неговата халка и в отворената длан, точно до неговата халка, пръстенът на Сю.... Страхотни решения! няма да пропусна и отново да подчертая - изключително добре балансирана тъгата и радостта - с което сериалът не ни натоварва излишно. Да, черното беше малко повече в последната, но това си беше очаквано предвид края на сезона. И съм абсолютно съгласна с Ози и думите му "Мисля, че се получи една много силна финална серия, която ще накара зрителите да ни очакват отново!"
Скрит текст:
За химиотерапията - няма да коментирам! Бях при национален онкоконсултант и човека обясни кога и защо пада косата - не мисля, че това е съществен момент от сериала. Но Ани е права - имаше много неубедителни неща, макар окапването да не е едно от тях.

Докато излезе превода малко откъсче от една интересна сцена:

İstanbullu Gelin 16. Bölüm - Dev Yüzleşme

-   Ела за малко, мисля че дойде време да си поговорим.  Затвори вратата! Мълчах толкова дни,  чаках да утихне болката ти, но стига вече!
-   Лельо, защо гледаш на мен като враг през изминалите дни?
-   Зная за Емир, Фарук. За това, че лъжеш дъщеря ми, че я правиш на глупачка. Пфу! Как не те е срам! Много грешки съм допускала в живота си, но никога не съм лъгала за някого толкова, колкото се излъгах за теб!
-   Откъде научи?
-   Виж, не си и помисляй да отидеш и да говориш със Сюрея преди мен! Разбра ли? Не се опитвай да се оправдаваш! Разбра ли? Ако си решил още веднъж да ѝ причиниш болка, кълна се, не ме интересува фамилия Боран, ще те унищожа!
-   Не зная от кого си научила, но не си научила всичко, лельо! Ако решиш да ме изслушаш, след като спреш да ме съдиш, ще ти разкажа цялата история от самото ѝ начало.
-   Майката на твоето дете е лекарят на твоята жена! Какво още ще ми разказваш?
-   Стига! Стига, лельо! Не ме притискай повече! Стига! Ти нищо не знаеш!  Каквото и да съм направил, сторил съм го за да не разстройвам Сюрея. Ти не знаеш как се стигна до тази ситуация! Ти не знаеш в какъв ад живея! Ще кажа само това- когато Бегюм е заминала, не знаех, че е била бременна. Ако съм мълчал, правил съм го заради Сюрея. Правих го заради моето детенце. Ако бяхме успели в онази вечер да отидем на вечеря, всичко щях да ѝ разкажа. Кого се опитваш да защитаваш от мен!?!?! Мисля, че скоро тя ще бъде в състояние да ме изслуша и аз всичко ще ѝ разкажа. Аз се отказах от себе си. Старая се, жена ми да не се разстройва, ясно ли е? Каквото и да съм направил, направил съм го заради Сюрея. Ако ти я обичаш, ако мислиш за нея, не се меси! Не заставай между нас. Ще я принудиш да преживее най-силната болка в живота. Виж, не ме подлагай на изпитание чрез болката на моята жена!

# 222
  • Плевен / София
..... Виж, не ме подлагай на изпитание чрез болката на моята жена!

човек не може да избяга от съдбата си... Peace случи се точно това от което се боеше Фарук....и не спаси Сюрея от болката ooooh!
Здравейте момичета
Злати честито на патерица...да ти е жив и здрав....и да сбъдне мечтата ти за него, ако не го е направил досега bouquet
изгледах на руски три момента....момента в който Сюрея загуби бебето, разгавара с Ипек и разбира се финала....Излишно е да казвам , че ревах отново като магаре, защото съм изпитала болката на Сюрея
Скрит текст:
при първата ми бременност плода умря в мен и на 23 декември ме кюртираха Cry
такава болка не пожелавам и на най големия си враг.....ядосаме Есма с думите си "моите съболезнования г-жо невестко" как веднъж не и се обърна езика да каже "Сюрея" #Cussing out счената с Ипек ме хвана отново за гърлото и ще кажа, че само човек с голямо сърце може да каже думите, които каза Сюрея на Ипек....добро намерение да скъса снимката, но не добре изпълнено и истината лъсна...и по добре ще ви кажа аз.....Сюрея научи истината по най лошия начин и веднага си спомни и думите на Бегюм и поведението на двамата в дома и и думите на Фарук....
Благодаря Бризче Heart Eyes за превода на разговора с лелята.....фарук не е виновен , че има син,....не го е крил когато се ожениха...но го скри след това...и най голяма е вината на Бегюм, защото тя излъга Сюрея гледайки я в очите, принуди и Фарук тогава да замълчи, а в онзи момент той беше готов да каже истината Peace
Много още ще разчепкваме епизода още....имаме много време до новия сезон, а нали ще и правим и преговор... Peace
Бегюм ме изненада неприятно в болницата....първо с "бягството" си от кабинета....втория път когато попита Фарук къде отива.... #2gunfire за мен тя съзнателно иска да върне Фарук към себе си....но не мога да отреча, че той не забелязва или наистина е приключил с нея Crossing Arms защото освен здрависване не си позволява никакъв друг контакт /физически/
Светле Hug радвам се да те видя отново в темата....дано лошите моменти са зад гърба ти....
При финала на първи сезон на Съдбата имахме сценарии как ще започне серията на втори сезон , ако искате и сега да го направим.... newsm78
хубава вечер Heart Eyes

# 223
Здравейте  мили момичета, приятна  вечер и всичко най-хубаво.
Дойдох си. Ама вие много сте изписали - цели 35 страници. Кога ще в и  изчета.....вероятно до сряда вечерта.
Много ви благодаря. Започвам от предната  тема стр.30-та страница.
Хибяди мили привети.

# 224
  • Варна
Още един откъс:

İstanbullu Gelin 16. Bölüm - Hoşçakal Meleğim

В този дневник исках да напиша много-всичко прекрасно, щяхме да записваме с теб най-хубавите моменти. Но аз не можах да те опазя. Ако имам вина за твоето заминаване, моля те да ми простиш. Колкото братя и сестри да имаш, ти винаги ще живееш в сърцето ми като моята първа болка.
Не можах да ти кажа „Добре дошъл!“, а вече казвам „Сбогом! На добър път, ангелче“! Не можах да те видя, но знай, че много те обичах!
Поверявам те на баба и дядо. Зная, че вие оттам ще ме гледате. А ти пък се погрижи за тях. Става ли?

Общи условия

Активация на акаунт