Математическите паралелки от 5 клас в 125 СУ и 107 ОУ, София

• 53 293
  • 488
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За мен и дъщеря ми 107. ОУ, математическа паралелка се оказа перфектният избор в периода 5-7 клас.

Чудесни деца в нов клас, всички на сходно ниво, мотивирани и интелигентни.

Чудесни учители ( дано екипът, който изведе 7 клас да поеме новите пети): математика, БЕЛ, История, Биология, Химия, класната по Технологии и всички останали. Само добри думи мога да кажа!

Чудесно, спокойно, малко училище, на тихо място, хубав двор, чудни дъбове. Учи се само първа смяна от 8 часа.

Електронен дневник - върши страхотна работа.

Математическа школа, на състезания си ходят заедно, никой на никого не се присмива за това, че учи. Контролни и отбори за Пролетни състезания, за Шумен. Екскурзии, които сплотиха класа и ги направиха приятели.

Заслужаваше си и пътуването от Люлин до Лозенец и обратно, и купищата решени задачи.

Пожелавам на всички успех и каквото и да изберете, дано да сте доволни като нас!
Yana_a_n

Много благодаря за споделените и окуражителни отзиви за училището!

# 76
Извинете предварително, че не съм точно по темата, но да не "спамвам" с нова тема, моля, да позволите тук да "спамна"! Simple Smile)
Отзиви от "Еврика" 2018 за 2-ри клас имате ли, мами?
Моят син кандидатства.
Сподели, че такъв формат задачи не е виждал по другите състезания през годината. Нямаше как и да се подготви точно за този формат, както е известно.
Единствената задача, която си спомня е нещо от сорта:
"В правоъгълник разположете 10 маси по такъв начин, че на всяка страна от правоъгълника да има по 3 маси". Решихме я заедно, поставяйки 2 маси в 2 ъгъла за да се броят по 2 пъти, а останалите сами се подреждат.
Дали така я е решил обаче на състезанието, не ми стана много ясно ... Simple Smile))    

# 77
  • София
Как се кандидатства в 107-ма, за математическата паралелка?

Правилата  за кандидатстване в математическата паралелка са ясно разписани на сайта на училището:

http://www.107ou.com/prijem/prijem-vv-2-7-klas/

В общи линии при нас беше така: детето участва в състезания през учебната година. Задължително участва на Еврика през юни. Формира се рейтинг от състезанията и Евриката. Кандидатства се и класирането е на база рейтинг. След 4 клас се сформира нова паралелка от външни деца, класирани по описания начин. Ако в съществуващите класове има места, те се запълват със следващите деца от класирането.

"Нашата" математическа паралелка се получи много добра, децата си допаднаха и се разбираха. Сега, откакто са завършили на 15.06, обикалят София заедно.

Успех!

# 78
  • София
Излезли са резултатите от Еврика.
http://www.107ou.com/prijem/prijem-vv-2-7-klas/

Някой дали случайно знае колко места има в 107-мо за бъдещия 4-ти кпас?
Ако някой е чул за преместено дете/деца, моля да сподели.

# 79
  • София
Аз се присъединявам към питането с молба ако някой знае да сподели колко деца приемат след 4 клас?

# 80
  • София
Напред в темата се говори за цял клас, което е 26 бр., може ло да има и допълване на другите класове, ако има места.
Тази година в 1ви кас приемат 4 паралелки * 21 деца. Ако се предположи, че и досега е било така, а децата в 5-7 клас са 26 бр. (някъде пишеше, че не надвишавали бройката), може би ще са поне 20 деца.

# 81
  • София
Desem, това е за бъдещия 5-и клас.
Обадете се в училището и питайте за свободните места за бъдещ 4 клас.
Няма изнесена официална информация на сайта.

# 82
  • София
Облачна, да така е, аз на този за след 4 клас писах.
Мисля,че миналата година имаше такива информация за 1-4 клас, може да е било и после когато се прави класирането.

# 83
  • София
Ооо, нещо не съм дочела второто питане. Само съм видяла, че се присъединява към предходното Joy.
Не знам в други години, по колко деца са приемали в първи клас, но от 5- ти клас, от години наред новата паралелка е с 26 деца. И няма надпланови бройки Wink.

Сега влязох в сайта на училището, който по принцип е доста информативен, обаче от наредбата за прием 2-7 клас, май наистина не става ясно, ще правят ли паралелка или какво ще правят...

# 84
  • София
И за мен не става ясно. Беше редно да напишат. Дано да бъде аналогично на предходните години и да има поне една паралелка от 26 деца.

# 85
  • София
Аналогично е!
Не обявяват предварително!
Задачите са тайна. Предимство за "техните" деца няма.
Не знаят колко места ще имат, а и в СМГ още тече записването.

# 86
  • София
Предимство на Евриката за децата от 107-мо няма, защото тя се явява поправителен за тези, които не са събрали необходимия рейтинг за школи.
За това има и толкова деца, ученици на 107-мо, които се явяват на състезанието във всички класове Wink

# 87
  • София
Доколкото разбрах в школата по математика са не повече от 20 деца от всеки клас от прогимназията. Така ли е? Кога ги класират? Наново ли се подава заявление за участие в школата както е за приема? Една майка член на ОС ми каза, че последните години са имали  проблеми с качеството на предлаганата услуга в школата. Не са били доволни. Все още не бил решен този проблем. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 88
  • София
За школа се сформират две групи. Всяко дете, което е постигнало мин. 65% рейтинг от състезанията през годината, има право на школа. За мен лично, недоволна от школата, бих могла да бъда ако по някаква причина занятия не се провеждат или не се провеждат качествено. По тази причина, след първата година сменихме групата и нещата се подредиха. Със сигурност има полза от тази школа, а рейтингът и състезанията, които трябва да се покрият, като минимум, са добър стимул децата да работят допълнително и да поддържат форма през годините.

# 89
  • София
Oblachna, вашето дете 7ми клас ли завършва в момента? Ако знаете колко паралелки са настоящия - бивш 7ми клас, моля да споделите. Ако са приемали 4 паралелки тази година в 1 ви клас, а отиващия се 7 ми клас са били също 4 паралелки, то едва ли ще има нова математическа паралелка за прием в 5ти клас. Аз така разсъждавам. Все пак водещ е броя на стаите. Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт