Реално днес живеем в такъв свят, че няма как да им бъде наложена забрана да се снимат. Единственият начин е да ги убедим, че това е опасно и животозастрашаващо. Мисля си, че психолозите в училище трябва да вземат адекватни мерки, да им поговорят малко за опасностите, които крие една просто селфи.
Не мисля, че родителите в случая носят някаква вина. Все пак няма как на 15-16 годишен пубер да му забраниш да си носи телефона, а телефон без камера... просто не е телефон, според тях.
От родителски разговори вкъщи едва ли ще има полза - сега им е бунтарския период на младежите, дето не се вслушват в приказките на по-възрастните и им е втръснало от тях, та затова си мисля, че идеята с психолозите е подходяща - те могат да си поговорят с децата по по-интересен и увлекателен начин, отколкото родителите им. Доста деца вече пострадаха именно заради тези селфита, за съжаление, но наистина никой не взема адекватни мерки. Само се съобщава за инцидентите по радио, телевизия, медии, но никой не взима мерки, а това са животи на млади хора. Както каза Сийка - едва ли имаме толкова много млади хора и деца, че да си позволим да слагаме на карта животите им и да ги пилеем.
Всеки ден в социалните мрежи се качват хиляди такива снимки-селфита, така че дори и да се назначи от социалната мрежа специален екип, отговарящ за това, което дълбоко ме съмнява, все някое-друго селфи ще остане неизтрито и видимо за аудиторията, а и всичко се разчува толкова бързо сред днешната младеж, че не вярвам да има дете, което да не знае за опасните селфита, само дето пренебрегват думата опасни отпред.