Любители на кучета - 73

• 45 190
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
В два реда ли растат,пречи ли му на захапката

# 361
Здравейте имам следния проблем.На Ричи не са му паднали млечните кучешки зъби.Препоръчват ми да ги отстраним хирургично,но се налага да бъде упоен от което мен ме е страх.Казаха ,че при такова малко кученце (1,5кг) има опасност да не се събуди след упойката.Моля посъветвайте ме,дали да го подложа на това или да ги изчакам още малко да паднат сами?
Здравей,

Когато Кая стана на 11 месеца й махнахме 8 млечни зъба. Тогава беше между 1,6 кг. и 1,7 кг. Имаше 2 реда зъбки отгоре и всичките (4) кучешки. Беше с капризен апетит, хапеше доста и се виждаше, че й пречат.
При малките породи задържането на млечни зъби е често срещано, а и е малко вероятно да паднат сами, ако кученцето е навършило година.
Аз лично се доверих на докторката ни от ЦВК и на нашия анестезиолог, които се грижат и за двете ни кученца.

Ако кученцето не е навършило годинка може да изчакаш още малко, но прави прегледи на 2-3 дни на зъбките и венците, давай кожени кокалчета или дентални стикове за малки породи, за да разклаща.

Колко зъбчета сте сменили и колко ви остават да паднат?

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 20:40 от Chihuahuas Mom

# 362
Здравейте имам следния проблем.На Ричи не са му паднали млечните кучешки зъби.Препоръчват ми да ги отстраним хирургично,но се налага да бъде упоен от което мен ме е страх.Казаха ,че при такова малко кученце (1,5кг) има опасност да не се събуди след упойката.Моля посъветвайте ме,дали да го подложа на това или да ги изчакам още малко да паднат сами?
Здравейте, моето куче също задържа млечни зъби, затова му купих от играчките тип въже и играхме на дъпране докато не паднаха сами. Аз съм твърдо против упояване на животното, ако няма много сериозен проблем. Пробвайте с играчки преди да го подлагате на това.

# 363
  • UK
При нас също млечните зъби паднаха самички след много игри с въжета и дъвкане на твърди играчки. Ние му мокрехме въжетата и ги замразявахме, за да му облекчават малко венците също така.

Госпожица Дух, аз също съм "за" кастрация възможно най-скоро. Другият месец сигурно и Джинкс ще мине през това, по цяла сутрин вие в коридора и като излезем и надуши някоя следа сяда и почва да скимти без да му има нищо.  #Crazy Освен това не е породист, така че няма смисъл да го развъждаме, въпреки че има необичайна окраска и повечето хора го намират за красив.

# 364
  • Пловдив
Нежна целувка, това за упойката ветеринар ли го каза? Когато осинових моя дребосък беше също под 2кг, съчетахме кастрацията с махане на 4 млечни зъба. Кг ги гледат за да е правилна дозата на упойката. Консултирайте се и с друг ветеринар.

# 365
Говорете с ветеринарите си за упойките, има различни видове. Тази, която се слага при вадене на зъби, не е същата като при операция или кастрация. На есен ни предстои чистене на зъбен камък и нашият вет ми обясни, че ще и сложи някаква инхалационна, която само укротява/зашеметява кучето, а не пълна упойка.Не съм се задълбавала, защото има време, но като наближи ще разпитам подробно и ще избера най-удачният вариант. Упойките за щяло и не щяло не са шега работа.  Мисълта ми е, че когато не сме информирани, някои ветеринари се опитват да минат метър с по-удобното за тях, а има решения  Peace

# 366
Няколко дни ви следя само от телефона, но най-накрая седнах на компютъра да споделя как Макс се разхлажда в летните жеги:

Монтирахме и басейн за племенника и мислех да метна Макс вътре да поплува, обаче преди това се овъргаля в някаква мазна смрад и къпането в басейна се отложи до по-чисти времена.  hahaha
И още една златна снимка от полето:

# 367
  • София
По принцип упойките не са шега работа и не трябва да се поставят за щяло и нещяло. Наистина се консултирайте с друг ветеринар. Винаги има опасност да не се събуди (то за човек не дават гаранция, какво остава за кученце....).
Госпожица Дух, силно ти препоръчвам кастрацията - женското куче се изтощава сериозно при една бременност и раждане, отглеждане на малките. Лили беше станала скелет направо, страх ме беше да я гледам. Водя я на преглед и за ваксина и докторите ни посрещат с "О, Джезве с кокали, как сте?". А тогава тя изяде света, буквално. Каквото намереше, ядеше, а не е като да сме я държали гладна. Преди това пък не искаше нищо да яде, хем бременна, изтощи се съвсем, но не кусваше почти нищо. Това е на повърхността. Вътре кипи хормонална буря заради разгонването, после бременноста, раждането и кърменето. Да не говорим, че винаги има опасност за мама и кученца (Лили е родена посиняла, едвам е спасена; Балу и компания са доста едри и ако нямахме опитен човек до нас в онзи момент, днес можеше да няма нито него и компания, нито Лили).

# 368
Момичета бях на един лек 10 часов преход и губех обхват из Пирин...Та ето ме отново. Чета ви редовно иначе.

Sivi, много мачкане съм му събрала на Макс, но ще те питам преди това може ли GrinLaughing

# 369
DivaOrhideq поради липса на желаещи, хич няма нужда да питаш дали може да го мачкаш.  Joy  Той миличкия е такъв лигльо и глезльо и обожава някой да му обръща внимание, ама с вида си плаши околните и мислят, че е някой освирепял звяр.
Ох, не знам дали ви разказвах как като купих онази къщурка и двора непроходим трънак. Разхождам се аз да огледам, а Макс по мен. В един момент се оказа, че се е наврял в най-големите трънаци, стои и не мърда, прискимтява жално и ме гледа с един поглед "ела ме вземи от тук". И аз нали си ми е златце, отивам до него, протягам ръце, а той веднага с подскок скача в мен да го нося.  hahaha Изкарах ги на ръце тия 40 кила глезотия от трънаците, а околните се спукаха от смях.  Joy

# 370
  • София
Ох, Sivi, така се разхилих, че колегите взеха да ме гледат странно Grinning
Аз нали съм градско чедо, един ден ме завели нашите на село и ме пуснали там да щъкам. И аз само съм викала: "Мамо, ела, спаси ме от тревичките" (не толкова правилно, естествено) Mr. Green

# 371
Добре, ще я кастрирам Simple Smile

Така, от днес започваме да се възпитаваме, защото скоро ще откача - всичко е в косми... на 7-ми ни е първата ваксина. Днес за последно й биха антибиотика (защото аз сутринта от 6 до 9 се мъчих да й го дам под различни форми - ама таратанци). Повърна два пъти в колата и я окосмяса цялата - защото след като захладня най-сетне прояде и аз като един типичен не-гледал-животни-човек, пренасям автоматично човешки емоции върху кучето си. Да не остане гладна, нали трябва да наддава - в 3 през нощта е омела цялата си храна, сутринта пак яде и естествено се повърна два пъти в колата и нали е диване, единия път не на покриваката на мястото за крака, където нямам стелка ... кой е виновен - аз разбира се, че не я оставих още малко гладна.

Не е наддала от последният път, но не е и свалила, което на фона на неяденето й е пак нещо.  Сега е доста стресирана. Зъбите й са много добре, лекарката каза, че за куче прекараои Гана е с очудващо хубави зъби. Продължаваме с хапчетата за треморите и тези за козина и кожа.
И въвеждам режим - извежда се, слага се купата с храна - кой ял - ял, кой не ял - вечерта след извеждане пак купата. Край с мизериите - купих й постелка за купите, но не - ще си извади месото и ще го тръсне на плочките - да омазни хубаво на всякъде. И в стаята ми и на леглото повече няма да влиза - много й е удобно и мекичко и заскимтя, като не я пуснах - ама не може така. Аз съм мека Мара и й позволявам неща, които не бива.
Иначе казаха, че понеже е хъски микс си е по-дребничка и не е чак толкова фатално слаба, но определено трябва да качи. И че за бездомно куче е очудващо капризна на храна.
Сори, малко в повече ми дойде, надявах се днес да й сложат ваксината.

# 372
Най-добре докато свикне да се вози в кола не я хранете преди това или изчакайте да минат два часа. Моите всеки ден ги возя, но първия месец спазвах това правило и сега нямат проблеми. Вече са на 4 и 1 и половина.
Хубаво е и да запомните правилото да я храните след разходка и никога преди, заради възможността за обръщане на стомаха.

# 373
Simple Smile Благодаря, да и ветеринарите казаха след разходка. А иначе - беше яла в 7 сутринта, а отидохме на лекар в 15 ч.
Тя е и много стресирана, у дома се беше отпуснала, но днешният лекар пак я притесни, сега както спеше си изпуснах телефона и като скочи това куче...

Забравих да кажа колко е хубав Макс.

Въведох ново правило - отрязвам върха на жълтата капсула за козината и я изстисквам в устата й - друг начин няма...
Всъщност кучето ми е разкошно. Просто на мен ми дойде нанагорно всичко и малко или много ме притеснява липсата на свобода. В момента толкова много бих искала да ида някъде, макар и за ден два - да се отърся от някакви неща. Но ще е невъзможно в близкия месец и нещо - поне до втората ваксина не е хубаво да я местя и да живее извън дома ми. И така, Джина е пич, кака й е с лабави нерви, ама ще се оправи и тя.

# 374
  • София
не че ми се ще да те депресирам, ама някой кучета доживот си повръщат в коли
а някой го израстват, де
стискаме палци да сте от вторите

много лесно давам всякакви лекарства
бутам ги в гранулите и даже не забелязва, че ги е изяла
ма антибиотика ни не се дава на гладно де

за козина и акъл съм взела един литър рибено масло и давам на общо основание, кучета, котки, ще взема и на мен да си сипвам

и въпрос - Нексгард Спектра хубаво ли е или не

и забравих
ей голям сладур е Макс
абе всички тук са сладури, ама той е специален сладур

Общи условия

Активация на акаунт