Любители на кучета - 73

• 45 186
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Можете ли да ми кажете годишната ваксина около колко струва?  newsm78
30-35лв, зависи къде я слагат и коя марка е.

Видях, че има нов член на глутницата ни - Ава, честито Wink

За дезинфекцията - стерилната среда не е никак подходяща нито за деца, нито за кучета. Не смятам, че е нужно да се използват разни специални препарати.

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 16:14 от Малко Сладко Коте

# 661
  • Rock & Roll feeling ...
Момичета, благодаря ви за мненията  Hug ( ох,колко ще ми липсва тази прегръдка,като вече няма досег до старите емоти... толкова е изразяваща... и благодарност и позитивизъм )

Хубавото при нас е,че като цяло в раходките не се мърсим много. Къпя веднъж месечно и това е напълно достатъчно, изключая дъждовните дни в които се накаляме нещо инцидентно.  Лошото е,че София е доста прашен град и макар да се налага да мием само лапите, аз го правя 2 пъти дневно. На поляната ни, други стопани споделят,че не мият лапи( и не бършат!)  и чесно да си кажа, не мога да го разбера ... И не става дума за собствен двор, а за градската мръстотия...  

Попринцип мия лапите със съпуна който ползваме у дома за ръце. Той е антибактериален,но е с балансирано PH и е мек. Не би създал проблем. Проблемът е,че там между пръстчетата поради влагата има склконост да се развият гъбички... Постоянно поътмнява козинката и кучето се пощи със зъбки. Водих на вет, на глед няма нещо притиснително,просто каза да ограничим мокренето ( да, де! ) : )) Ще пробваме с кърпички, ще се бършем докато няма прашно по кърпичката и така  Wink Пък дано намаленият процент на овлажняване даде накакъв ефект.   Grinning

Много ми хареса статията на Светла Величкова !!

possessed, лабрадорите са ми големи  любимци  Heart Eyes
А дядо ти голям сладур! Усмихна ме   Heart Eyes

ChArOvNa, много хубаво име сте й дали  Heart Дано се възстанови бързо и безпроблемно  fingerscrossed  Аз също бих препоръчала да пуснете кръвни и други тестове,за да сте сигурни,че кръвта е само от напъните ( защото попринцип може да бъде и друг симптом )
Цитат
Искам да попитам носите ли фекалии на кучето да ги изследват всеки месец?
Аз не пускам. Пускала съм преди заплождане, излезна отрицателен. В това число и за глисти. Обезпаразитила бях преди заплождането и от първия месец на заплождането с хапче предназначено за бременни ( само някои са подходящи за бременни ) и накрая извадих глист от едно от малките .... Не знаех какво е и го носих на вет ... и той ми се смя,че се бях паникьосала... глист било... А аз не разбирам ,кво праи там при положение,че съм обезпаразитила качествено + тест... И той ми обясни,че ако кучето е имало глисти, те се пренасят в кръвоносната система, а др. видове паразити опаразитяват само стомаха.
С една дума запознай се с цикъла на развитие на по срещаните паразити и редовно обезпаразитявай ( на 1 или 2 месеца ) . Това е по-сигурно и от тест.

# 662
  • UK
Ние мием лапите винаги ако е кално и мокро навън или се изцапа някъде другаде, през останалото време сме с мокри кърпи, къпем веднъж на месец и половина - два. Като цяло Джинкс не обича много-много да се цапоти, ако е валяло рядко влиза в тревата в парка, караме по алейките, дори и на дълъг повод. Ако вали силно дори не иска да излиза особено. Thinking За сравнение, предишният ни съквартирант се къпеше и миеше по-рядко и от кучето.
При нас обезпаразитяването е веднъж на три месеца, с хапчета и за вътрешно, и за външно. Докато навърши годинка го хранихме с най-високия клас храна тук, сега последните месеци минахме на ТОУ, защото ни излиза по-евтино, не съм забелязала някакъв негативен признак, че новата храна не му допада по някакъв начин. Купата се облизва бързо.

Имам друг проблем обаче. Май споменах преди, че Джинкс вече не спи в стаята при нас, защото е голям и е топло, изместихме го в коридора, където си има крейт, с одеалце и дюшече вътре. Да, ама напоследък се събужда изключително рано - към 5 сутринта, започва един вой в коридора, едно квичене, все едно е последното останало оцеляло същество на планетата. Изкарвам го, храня го, легна си и пак се почва квичене след 10-15 минути, ако не му обърне никой внимание, ака и пишка, след което почва да квичи още по-силно. Пробвахме да затваряме крейта, за да не върши поразии в коридора, но така пък започва да блъска по вратичката и общо взето нито в единия вариант, нито в другия виждам някакъв смисъл. Тези номера почнаха последните седмици, преди това нямаше проблем, не разбирам защо така?

# 663
Аз съм съгласна с мнението на Малко сладко коте. Нито дезинфекцията като в болница, нито антибактериалните сапуни са полезни. Бактерии има навсякъде около нас, по-добре да имаме досег, все пак имунитетът се изгражда. От 8 годишна гледам кучета, не съм боледувала до сега, не сме и пазили така. Сега чакаме бебе, с двете кучета, и пак нямам намерение след първия месец да го пазя особено. Все пак ще живее с тях, ще лази, ще яде боклуци.
Единствено ги обезпаразитявам, ваксинирам и чистя лапи. Това няма да се промени.

# 664
Може би аз съм прекалено педантична по отношение на чистотата, но от 6 годишна живея с кучета, като първото беше доберман. Винаги сме се грижили така за животните си (независимо от породата) и себе си. Като малка бях много кекава, а и съм с алергии, може би затова съблюдавам около мен да няма дразнители и бактерии. За мен да си дезинфекцираш пода и санитарните помещения периодично, да не тъпчеш с обувки вкъщи, да си миеш ръцете с антибактериален сапун е въпрос на рутинни хигиенни навици, а не на прекомерно стерилна среда, но все пак всеки има право на собствено мнение... не държа моето да се приема за най- правилно ✌🏻✌🏻✌🏻

# 665
  • София

Chihuahuas Mom не го приемай като критика мнението за прогив излишната дезинфекция
всеки си е с неговата хигиена и навици и е прав за себе си

не мия лапи ежедневно, но мия пода ежедневно
отдавна нямам килими
пера покривала на дивани на месец-два, а върху тях имам и покривка от нелепящ косми плат, който пера всяка седмица

adorable присетило се е диването, че не иска да е само
или го пускате при вас, или му изтърпявате драмите докато види, че няма да мине номера и спре
предполагам, че номера с обученито за оставане сам в къщи ще сработи и за спане сам

# 666
Благодаря ви.Много сте полезни и се радвам на хубавата тема.
От както започна пробиотика Ава се изходи веднъж.По кашесто.Не е рядко Simple SmileНяма кръв Simple Smile .Разиграва се.Най накрая да я видя в действие.Иначе е голяма мързелана.Да си спинка да си почива.Става и веднага търси пелената където се изхожда.За сега имаме само два пропуска.
Ние трябваше да вземем както знаете бяло черната красавица,но в последствие и най неочаквано в нас попадна тя.Нашата беба е това
https://s10.postimg.org/cxz1ak6d5/received_10207265923565165.jpg .Много нежна ,гушлива.Най накрая и чух гласчето.Като коте звучеше.Ясно е ,че не може да я къпим за сега .Тогава да попитам нещо за освежаване с приятен аромат?Колкото и да е малка и чиста има лекичка миризма Simple SmileНапример лосиони за козина или сух шампоан?

# 667
possessed, не го приемам като критика, както казах- всеки има право на мнение. Даже считам темата за полезна, защото виждам различни гледни точки, но се аргументирам. И на мен ми предстои (живот и здраве) да гледам деца (някой ден) и е хубаво да съм наясно как процедират останалите и какъв е ефектът.

Аз знам кое е добро за мен и съм уверена в това, което върша, а тук най- важното е всеки да синтезира мненията и да приложи най- подходящото за него 😊✌🏻😉

Dqvolski_Charovna, радвам се, че малката Ава е по- добре 😊 Много е хубава (пу пу пу) 🤗, като плюшена играчка е 🐶 Дано бързо да забравите този период и да се радвате на здраво, игриво кученце 🙏🏻

# 668
  • София
Децата, живеещи с животни, страдат от по-малко алергии, според мен именно заради това, че родителите им не поддържат някаква стерилна среда. Антибактериален сапун е ок за мен, макар че и без него не е проблем. Но дезинфектанти са ми леко прекалени. Те се използват в болници и здравни заведения, за да се предотврати възникване на епидемия, да се ограничи разпространението на зарази.
Не отричам твоя начин, за теб той е окей. Но за мен лично е прекален.

# 669
Chihuahuas Mom дано, но вече започвам да се съмнявам.Пак имаше една малка точиа кръв Sad
И пак леко по рядко.Ще я видим сутринта ,но изпадат в паника и ми минават лоши мисли .

# 670
Chihuahuas Mom дано, но вече започвам да се съмнявам.Пак имаше една малка точиа кръв Sad
И пак леко по рядко.Ще я видим сутринта ,но изпадат в паника и ми минават лоши мисли .

Миличкото, дано се оправи бързо!!! От къде я взехте? Свърза ли се с хората, които до сега са я гледали...не вярвам да не е имало проблем и там, а веднага у вас да се разболее...

# 671
Dqvolski_Charovna, кога е ваксинирана Ава и с коя поред ваксина?
Питам те, защото едни кръвни изследвания и един бърз тест за парво/ корона/ гиардия (бърка се с тампонче в дупето и дава резултат след няколко минути) ще ти спестят много притеснения. Но, ако ваксината е правена скоро може да даде фалшив резултат- консултирай се за изследвания, които могат да дадат ясна картина за здравословното състояние на кученцето. Стискам палци да се оправите 😘

Малко Сладко Коте, аз използвам леки или биоразградими дезинфектанти/ санитайзери/ препарати. Не си мисли, че тичам до някоя болница, за да взема най- силният препарат на пазара 😄😄😄 Не съм чак толкова изперкала 😊. Наистина, гнуслива съм и си го признавам 😇 Вкъщи се поддържа със спирт и дезинфектант, защото също така не ми предизвикват пристъпи (с миризмата си) или обриви (заради състава им), а и след минаване с вода (след тях) няма шанс малкото да оближе нещо неподходящо и силно, все пак сме миниатюрни и чувствителни 🐶🐶🐶
Просто обичам домът ми да е чист и подреден, да усещам приятна миризма на цитруси, лавандула... Такива хигиенни навици са ми изградени от малка и най- важното за мен е, че така се чувствам комфортно 😉😊😇

# 672
  • София
Чихуа мамо, като те чета и се сещам за шегичката, че чистият и подреден дом е признак за пропилян живот. Laughing
И да ви покажа подаръкът за предстоящия рожден ден на кифлата - дело на племенника ми.
Скрит текст:

# 673
  • под тепетата
Честит да и е подаръка и браво на племенника! Да и сложите перденце  Laughing
 По въпроса за куче и деца бях много впечатлена от изказване на завеждащия отделението по детска онкохематология в университетската болница в Пловдив , че децата не бива да израстват в стерилна среда. Ако намеря видеото от изложбата в Първомай с него ще го пусна.
 Ние задължително мием лапи след всяка разходка с вода, рядко използвам разреден шампоан. Къпане веднъж на два месеца. Духчето сигурно е забелязала вече, че хъскитата са като котките - все се ближат , за да са чисти . Под и теракот - с обикновени продукти. Всеки поддържа дома си така, че на него да му е комфортно .

# 674
Chihuahuas Mom и аз съм като теб.Обожавам в нас да ухае в къщи на хубаво и чисо.Все чистя и подреждам.От както Ава е в нас и ми е странно да усещам различна миризма.Забелязах ,че в зоо магазините има и препарати за под.Малката е супер игрива.
Иначе за разстройството свързах се с хората в които е била преди това.Асо и утре има проблеми ще зънна отново.Хич не ни се иска да се разделяме с този бонбон.Ваксината е само една и е сложена на 26 юни.Сега в петък трябва втора ,но може да я отложим ако не се оправи до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт