Любители на кучета - 73

• 45 168
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • София - Рим и обратно
На някой му е студено Blush

Много е чувствителна на хладно, не знам зимата как ще е. Ако сме навън и легне на плочките, и не е 30 градуса, почва да трепери и да търси да се гушне около нечий крак.
Аз също съм от отбора на чистофайниците, мога да търпя леко разхвърляно, но мърсотия и лоша миризма - хич! Та тези препарати за под, дето са зоофрендли, на мен не ми харесват - замазват ми плочките. Мия си с доместос, доста разреден, но всеки ден. С котарака 4 години не съм имала проблеми в това отношение, надявам се и кучето да го понесе.

# 676
змия, аз действам по график и за всичко намирам време 😄😄😄. Имам чувство за хумор, не се притеснявайте 😉
Да е пропилян, колко да е пропилян- купуваш, правиш, обзавеждаш, подреждаш, не трупаш и после само поддържаш. А и ползвам услугите на фирма за почистване всяка седмица (но чистят по правилата на Монк 😄😄😄), а аз само поддържам...
Хубава къщичка има кифлата 🐶🐶🐶

Dqvolski_Charovna, добре е, че имам сродни души 😊😊😊 и 'Кафе с мед' е от нашия отбор 😇😇😇

Може би преди ваксината или по- скоро утре, ако няма подобрение е хубаво да се консултираш за едни бързи тестове, така ще си наясно със състоянието на Ава. Иначе ще трепериш излишно, а и с притеснение няма да й помогнеш.

'Кафе с мед' покритото шоколадче е много сладко 🤗

# 677
  • Ланкър, планините Овнерог
Като взехме Чарли минахме през почти същото като при Ава. Не искаше да яде (бигъл да не яде е страшно), разстройство, повръщане. Взехме го с доза от неговата храна и инструкции коя е неговата храна. На следващия ден се раздриска. Ходихме 3 или 4 пъти на лекар, биеха му инжекции и давах отделно хап. Тогава не знаех за парвовироза и не съм се шашкала, но сега бих пуснала тестове, изследвания и т.н. Имай предвид, че докато са толкова малки, и погълнат косъм дразни много стомаха. Колко тормозех щерките ми да си връзват косите....

# 678
  • София
Аз излизам сутрин в 8 часа, прибирам се след 20 часа. Нямам време за ежедневно лъскане на дома.
През уикендите предпочитам да се махна от София, на кифлата Холи също й харесва това бягане от града. Който иска да му е по-чисто, да си чисти.

Кафе с мед, много е сладък Heart Eyes

# 679
И моята визла трепереше, даже първата зима си имаше яке. Като има сняг обича да тича и играе, но измръзнат ли лапите, сам си тръгва.
А ваймаранерката изобщо не я мислех, някак с него съм претръпнала и не ми прави впечатление. Не съм я обичала, нито пазила.
Те като е много студено сами вдигат лапички и се забелязва Hushed

# 680
  • Rock & Roll feeling ...
Нека не приемаме лично кой,как и колко чисти и подрежда  Crazy  Hug

Аз например хич не обичам да чиста,ама така пък обичам да ми е чисто  Laughing Не ме питайте как става тая работа  Crazy Не знам в коя категория съм!
И лапи не бих мила,ако имаше някаква алтернатива  Smiley

У дома за под ползваме свирукащия гологлавец или Доместос. Няма проблем,стига да е изсъхнало. Simple Smile

Ава вярно е цяла плюшка  Heart Eyes А кадифения сънчо  Two Hearts на Медчето,така уютно се е настанил,че ми иде да си легна до него под сладкото одеялце  Blush

В Италия, в детска болница, терапевтични кучета нетърпеливо чакат да се видят с "поверените" им деца Revolving Hearts
Скрит текст:

# 681
Страхотни са терапевтичните кучета .
Нашата мъничка я взехме най вече заради малката ни дъщеря.Препоръчаха ни ,че ще и помогне в развитието защото сме с доста проблеми в следствие от заболяването. За сега има обратен ефект.Дъщеря ми се изнервя и вместо да се успокоява тя реве още повече.
Ава преди малко се изака.Пак меко и си има още разстройство. Като има пак малко кръв.Утре ще я водим и ще искам тестове за паразити.Толкова съм притеснена ,че децата може да се запазили. Малката ми дъщеря вчера от вълнение зад гърба ми се направи за куче и пи от купата на Ава.Сега си рева и се моля да не са паразити.Взехме я за добро и с надежда а се оказава ,че ще имаме доста проблеми.Ако продължи да действа така на дъщеря ми ще се наложи да я дадем на майка ми да я гледа.Така  винаги ще е част от нашето семейство.

# 682
Съветвам ви да не се притеснявате, наистина няма защо да плачете посред нощ. Съвсем нормално е още да има кръв или слуз. Кучето е бебе и по-трудно се влияе от лечението.
Наистина ще е тъжно да я дадете на някой друг след два дни.

# 683
Ава цяла нощ ака кръв.
Не съм спала.Акото и мирише изключително силно и предполагам има тения?Поне започвам така да си мисля от това което чета.
Ще звънна днес на хората от които я взехме .

# 684
  • под тепетата
Не вярвам да има тения! Но работата си е за лекар. Ако е парвовироза, то тя не засяга хората, т.е. те само могат да я пренесат с обувки и т.н., но не се разболяват. Стискам палци да по-бързо да е излекува и подобри малката душичка!

# 685
  • София
и аз не вярвам да е тения
не мисля и че ще ти помогнат много хората от които сте я зели
в първия възможен момент я грабвате и на ветеринар

акото винаги мирише силно, когато са болни или не им е подходяща храната

# 686
По въпросът за чистотата, аз съм по средата.
Приятелят ми има ловно куче и Джак Ръсел. Когато кастрираха ловната я качиха да я гледат седмица в апртамента и дивака Джак дойде при мен. Заръчано ми беше да му мия лапите без сапун след всяка разходка. Той беше голяма гадинка и ръмжеше и се зъбеше - много зор виждах с лапите, но приятелят ми настояваше - обясняваше, че когато стъпва и после се чеше по муцуната може да се инфектира. Мисля, че веднъж му се беше получила някаква инфекция. И ми е останало като навик и знание - Джина се мие всеки ден, след всяка разходка - хубаво, лошо време - не ми е приятно да ходи с мръсни крака из мебелите и дома ми. Не ми е приятно и хора с обувки да влизат у дома. Не, че съм педантична - никак дори у дома има много неща не както трябва, но всяка сутрин от както Джина е тук пускам прахосмукачка и минавам пода с парцал и препарат - най-обикновен, сега взех някакъв "чисто за под" уж с дезифентант. Като цяло смятам, че всички препарати създават предпоставки за алергии. Имам един дезинфектант, слагам го рядко в прането, когато пера на Джина неща, остана от Хан, който имаше парвовироза. Аз съм си повредена от малка, не всичко ми е супер чисто у дома, има доста вещи не на мястото си и прозорци мръсни, но някои неща са задължително чисти - тоалетна, баня, мивки, подове, маси, бюра, прах. Останалото 2-3 пъти годишно на "добри времена" хахаха
Биляна, да, постоянно се лиже и е доста чисто животно. Никак не обича да се каля и мокри, а ако яде нещо мазно или със сос настоява да й се почисти муцунката Simple Smile)
Дяволски чаровна - много се надявам всичко да е наред с вас. Пиши какво е станало Simple Smile))

Аз не разбирам какво я прихваща. Че стана куче стана - вчера лая една полу лабрадорка Рея или нещо подобно беше, която мина със стопанката си покрай нас. И гранули яде и сере вече по два пъти на ден. И пикае. Ама у дома! Не знам защо започна да пишка у дома и не мисля, че разходките й са малко. Сутрин в 6 и 30 -7 и вечер по същото вереме. Понякога седи по час - два на двора и то пика само като не съм в стаята. Вчера отидох да си вид мамата връщам се - напикала си юрганчето върху дивана. Тази сутрин да я изведа и стъпих в напишкано до дивана. Не вярвам, че е имала чак такава нужда... Какво да я правя?

# 687
Дяволски чаровна ще изкажа личното си мнение, изградено на база това, което чета в постовете ти. Според мен вие не сте готови да гледате куче у дома си. Може би наистина е по-добре да дадете Ава  на майка ти, ако тя е готова да полага необходимите грижи за нея.

# 688
  • София
ее, дай шанс на хората да свикнат
сега са изтормозени и от болно куче и от реакцийте на детето
ще се нормализират нещата

Госпожице, пробвай да я извеждаш по-често известно време
поне три пъти на ден, а ако можеш и повече
и винаги награда като свърши работа навън

# 689
Куче се взима, когато си вътрешно готов за тази стъпка. Кучето е за цял живот (поне целият негов живот). Тя пише, че са взели Ава, заради дъщеря и, но самата тя надали е готова да гледа животно. Но пак казвам, това е личното ми впечатление. Може и да не съм права. Дано! Всички знаем каква радост ни носят четирикраките другарчета у дома.

Общи условия

Активация на акаунт