Любители на кучета - 73

• 45 134
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Possessed ама то награда се дава на лакому куче ххаха тая мойте като е принцеса Грацилия каква награда? Добре, сега ще сваря месо (щото тя само него признава за награда) и при следващо изпишкване и изакване на вън ще й давам Simple Smile
Иначе Грацилия й викиам, когато ми е смешна и ме е изнервила с нещо - тя една грация, един финес, леко стъпва и сякаш леки подскоци като тича. Изобщо много е миличка, ама ако още веднъжв 6 сутринта й настъпя локвичката ще види тя колко ми е миличка ...

# 691
  • София - Рим и обратно

Кафе с мед, много е сладък Heart Eyes
Мерси! Ама е момиченце, моля ви:blush:Grinning..
Аз я разбирам Чаровна, ако всичко е на нейната глава, нормално е да лудне на моменти. Има хора, които не издържат на напрежението и подаряват домашния любимец, не ги съдя. Единствено ако го изхвърлят на улицата, го смятам за жестокост.

# 692
Дяволски чаровна не слушай никой, освен вета и вътрешното си чувство. И аз бях малко под стрес, когато преди седмица взех две котки... и Духче беше под голям стрес, когато взе Джина...а ние дори нямаме дете. На мен ми мина напълно и сега само се радвам, на Духче вече също и е по-добре, доколкото разбирам...предполагам, че и при вас нещата ще си дойдат на мястото.
Вече предвид детето и проблемите не мога да се изкажа и според мен само с това трябва да се съобразиш евентуално. Но кученцето се надявам скоро да е добре и ще започне да ти олеква, ако е здравичко и се държи като нормално куче. Пожелавам да намерите изход, който да е най-добрия най-вече задетето а вие и куджо ще се оправите.

Що се отнася до чистотата..на мен ми викат Моника (от Приятели). Но не съм чак Монк Grinning По отношение на бактериите съм на мнението че те са полезни и въпреки, че съм крайно подредена и обичам много да ми е чисто гледам да не прекалявам с дезинфекцията. Прахосмукачка 2 пъти седмично, прах веднъж седмично, мия пода според обстоятелствата 1-2 пъти на седмица. Но вкъщи пазим и не виждам нужда да го мия по-често, а за бактериите...на мнение съм, че трябва да се каляваме. Моето детство мина в малък град, играейки по улиците, вечно изцапана. Колкото пъти съм виждала прекалено стерилни среда за деца, толкова по-често боледуват те. Освен ако нямат нещо вродено или придобито и вече се изисква такава чистота - за мен е излишно. Обичам да ми е чисто и много подредено...не обичам крайности обаче по отношение на хигиената...Помня едно момченце от нашата улица ядеше мравки с листа...нищо му няма Joy

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 09:10 от Анонимен

# 693
Искам да попитам  бебета кашесто ли се изхождат?
Сутринта дадох на Ава пробиотика. След него няма и следа от кръв.Бодра е и много игрива.И много гладна.
Според ветеринаря не са паразити ,трябвало да е тъмно червена ,нейната  ясно червена  две три капки светла кръв
Истината е ,че не бях готова за куче .Сигурна съм,че ще я обичаме много ,трябва време да свикнем с нея и тя с нас .

# 694
Добре де, заведе ли я на лекар? От какво казаха, че е? Аз не схванах.

Истината е, че и аз изобщо не бях готова за куче и не исках куче. Имам я от по-малко от месец и това е едно от най-правилните ми решения. В момента чисто психически Джина ме държи много. В началото е трудно, и с голямо и с малко куче - отговорности, стрес, възпитание, притеснение. Дай си време, ако не стане - нищо не е на всяка цена в края на краищата. Само й намерете дом...

# 695
Според ветеринаря кръвта е от напъните и спукан капиляр.Бил и е спазмолитик и ни даде пробиотик.Сутрин и вечер да и даваме пробиотика.

# 696
Ами нормално е, според мен. То и човешките бебета при захранване и преминаване на друга храна им се променя акото. В смисъл хубаво е, че сте направили консултация, ако много се тревожиш може и второ мнение да потърсиш. Ето, че про биотика действа Simple Smile)) Всичко ще е наред!

# 697
Дяволски Чаровна мисля, че ветеринаря е прав, че кръвта е от разстройството и напъните на мъника. На един познат кучето винаги, когато има разстройство винаги има кръв. В началото се шашкаше и какви ли не изследвания и в крайна сметка намери храна, която му влияе чудесно и не предизвиква разстройство в кучето. Иначе като малки май всички с?идват с разстройство и после свикват за около седмица с храната и след това, ако не се сменя храната разстройството е признак на някакъв проблем или прехранване. Макс като дойде у дома няколко дни изхождаше една зеленикава каша, че и смърдеше ужасно, но щом стомахчето му свикна с гранулите и нещата си дойдоха в нормален вид и мирис. Grin

# 698
  • У Диспансера ...♥♥♥
Духче и моя правеше така до преди месец с пишкането в завивките, ама моя е бебок. Освен Джина да се изявява като бебче и тя  Laughing
Тео веднага му пуснах изследвания като го взех, че такива неща бях чела тук из темите и бях наплашена ..
Първата седмица почти не спях и постоянно следях акото. Моя никога не е имал разстройство, само един единствен път досега  и то защото беше надъвкал една пластмаса и явно е и погълнал някаква част.

Дяволски чаровна, ще се оправи кученцето ама не знам ако почне да ви пика и ака из къщи дали ще издържите. Повечето хора вземащи куче там издъхват.
Скоро бях в магазина и на касата чувам две жени да се разправят.
- Взе ли сте си кученце видях, пинчерче
- Взехме си ама го махнахме
-Защо така
- Ами не мога аз, то много пика и ака из апартамента. Ааааа, няма ми вмирисва всичко, ей там на село го оставихме при майка ми ooooh! ooooh! ooooh!

Ми естествено, че ще ака и пишка, то е живо същество. Аз за това моя имам търпение с това, защото съм чела, че до 6 месечна възраст се учат къде, какво.
Пишкането се изпускаме все още(на 5 месеца е), но за акото нямаме от скоро пробойни  Grinning
Та много търпение му е майката.

# 699
Хахахаха да, Джина има неизживяно детство. Хахаха след първия ден в клиниката спи си тя и моят казва "абе въпреки инжекциите и мъките днеска й най хубавият ден от живота, кога е била нахранена, натопло, изкъпана и без бълхи". Сега се изживява като бебе.
Ох много ми е сладичка преди разходка като почне да скача и да се радва и върти като луда. Първите пъти като се опита да лае и нямаше глас хахай като прегракнал човек. Сега бая лай изкарва хахах милото ми момиче. Щастливо кученце

# 700
  • София
те хъскитата много не лаят
или лаят смешно

Рея вече го докарва страишен лай, като голямо куче

вчера ме стресна шефа, вика ти до кога ще я водиш с теб на работа
помислих си - лелее сега ще каже да си я оставям вкъщи, отиде ми апартамента и свикването да пишка навън
ще се налага да тичам в обедната почивка да я извеждам
и почнах да си смятам парите за ремонт

ама не било, просто си питал
не му пречела, да съм си я водела
уф, слава богу

и сега ми спи в краката под бюрото
има си и легло в един ъгъл, ама предпочита под бюрото
преди малко направихме 15 минутна разходка
а още по преди малко се гушкахме и галихме
какво повече да иска човек от живота
е освен по-дълга отпуска де

от два месеца е при мен, и въпреки че уж съм подготвена пак имах два-три момента на стрес
като с бебе си е
реве, ама не може да ти каже какво му е

DqVoLsKi_ChArOvNa няма да спре изведнъж да ака рядко
моята две седмици правеше тортички, нищо че беше на нова храна
чак след това започна да излиза нормално

като и помине прецени с какво ще я храните, но е хубаво да е качествена храна и ще се пооправят нещата
въпреки, че при малко куче са малки и порциите та не вярвам да е голяма драма цената на храната

на една приятелка, тази с йоркито, и купувам аз храната
сега е на Брит Кеър
та все гледа да е под 7лева килото
пък то йоркито колко яде
мен да ме пита дето едно кило отива за два дена
ей, това хранене на подрастващо куче от едра порода е...
ушите ми изяде

# 701
  • София
И аз съм с йорки - храня я с Акана Ранчлендс, не е евтина, 2 кг са 45 лева в Зооплюс, в повечето сайтове е и по-скъпа.
Но давам два пъти дневно по 20 грама. Максимум килограм и половина на месец са нужни. Затова и не се скъпя, давам ги парите с удоволствие.

# 702
possessed зора е докато стане на годинка, после дажбата намалява. Макс до преди година ядеше по 450 грама гранила, а сега съм му я свела до 300-350 грама. Е, не е като на един познат джака, който яде 150 грама, ама все пак кило гранула ще стига за 3 дни и малко Joy
По повод, че много хора се отказват като кучето почне да върши нуждите у дома то се дължи на факта, че си мислят че взимат играчка и тя ще прави каквото на тях им е кеф. Преди да се вземе куче, се чете, чете, пита и пак чете. Ако ви кажа, че аз от поне 10 години обмислям вземането на куче и през цялото това време съм изчела де що намеря за породи, нрав, хранене, обучение, възпитание, болести. Знаех, че кучето до поставянето на ваксините не трябва да се извежда и то е близко до акъла, че у дома ще е напикано и наакано. Изпратих майка на село, че тя е страшна чистофайница за да не се престарава с чистенето, а аз бях като робот, кучето кляка да пишка а аз под ръка винаги имах кърпи и веднага след него чистех. Не съм натривала муцуни, не съм се карала. Бях подготвена и знаех какво ме очаква. Кучето иска време и много внимание за да се превърне в това, което искаме. Всеки се чуди и радва Макс какъв е бил послушен, кротък, не лае у дома.. ама то не е станало от само себе си и като кажа, че повече от 50 процента от времето си отделям за него и си мислят че съм откачила за едно куче да отделям толкова време и внимание.

# 703
  • София
аха, прочетох аз в разкладката за намаляването на дажбите
иначе щях да си търся втора работа

като реших, че сега е момента да си взема куче, бях преценила, че ще имам и средствата и времето
е, с времето, демек че ще мога да го водя с мен

като казахме чистофайници, не мия пода след кучето по осемнайсе пъти на ден зара ди мръсотията, а по по-тривиална причина
Рея като пие вода и оставя не локви, а езера след себе си
около купата е мокро, има поти толкова вода, колкото и вътре, после има няколко локвички в непосредствена близост, и накрая пътечка от големи и чести капки до мястото, където е отишла да легне след водопоя
чуя ли лочене ставам и взимам мопа
като втора природа взе да ми става

всичкото друго цапане го очаквах, ама това с пиенето на вода не

# 704
  • София - Рим и обратно
И Кира прави локви и реки след себе си след водопой. А и се чува през две стаи. Интересното е, че ходи и пие и от водите на котарака (щото той е специален и си има две места с вода), но храната му не пипа. Както и той не пипа нейната, а само й пие от водата hahaha. Още се гледат на кръв обаче Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт