Любители на кучета - 73

• 45 220
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Почти 3 седмици без моят Шошко...тежко ми е и ми се иска да ви споделя малко спомени, които направихме с него през краткото време заедно ( около 2 години):

Скрит текст:

# 76
  • София - Рим и обратно
Сладурчо Sad.

# 77
ДиваОрхидея, споделям мъката ти, много съжалявам  Hug

Преди всичко искам да направя едно уточнение

Мили момичета! Вие ми върнахте вярата в човещината. Моля, не приемайте моите постове като призив за помощ, като задължение или нещо друго, безкрайно съм ви благодарна за всяка морална и материална подкрепа, която получих тук. Не съм се и надявала на подобно нещо. Доброволец съм в различни каузи от както навърших 16 години  и винаги аз съм била човкът, който помага. Ролята на човек, на когото му се помага не ми е присъща и ми е малко странна. Но съм благодарна до безкрай!

Джина е зле. Вирусът е засгенал вече нервната система - сутринта имаше тремори. В клиниката й сложиха 3 инжекции, само една разбрах каква е - витамин Д за нервната система. Дадоха ни хапчета за у дома, в колата повърна, но се надявам да се от возенето. Храни се с апетит, пие вода и ходи до тоалетната. Спи почти непрекъснато, сега главата й е права, но се олулява със затворени очи е. Хапна малко гранули, но от манджата, която вчера омете днес не иска много.

Това е най-перфектното куче на света. В колата легна и не стана, пред клиниката й казах седни, натиснах й дупето и не мръдна. На връщане щом повърна си покри повърнатото с края на одеалото...

Сметката за лечението й набъбва и ще направя едно албумче във фейсбук с разходите от клиниката и сметките - моята и тази на клиниката. Не ви моля за средства, знам колко е труден живота в днешно време. Но ако може да го споделите, ако мислите, че някой от познатите ви с повече възможности би помогнал - ще съм благодарна. Ако не - аз ще се оправя някак си, няма да я оставя, ще се справя по някакъв начин.

Отново ви казвам едно огромно БЛАГОДАРЯ
ако съм забравила да отговоря на някого лично, моля ви напомнете ми, малко съм се ошашкала и опитвам да се държа адекватно, но покрай всички ангажименти, със сигурност нещо/някого ще забравя.

# 78
  • София
Госпожица Дух, за себе си казвам, че не приемам постовете ти като призив за помощ. Просто се опитвам да помогна на душичката, а и на теб. Ако решиш, че искаш храната, само кажи как да ти я предам.
Стискам палци при момичето всичко да мине леко, да няма много поражения. Ще споделя албума, само пусни линк тук.

# 79
Госпожица Дух когато направиш албумчето сподели го и тук за да можем и ние да помогнем, както и да препратим към хора, които също биха откликнали. Добре, че кучето е срещнало теб и стискам палци да оздравява.  Praynig
DivaOrhideq както казах и преди Шошко бе дакелчето с най-сладка муцуна и най-лъскава шоколадова козинка. Страхотни са снимките и ще ти останат мил спомен завинаги от съжителството ти с мъника.  Hug

ПП: Духче и аз като Котето не съм изтълкувала някой твой пост като призив за помощ. Ти просто споделяш своите притеснения от това, че финансово не си подготвена за момента за лечението на Джина. Наистина отглеждането на куче си е сериозен разход и на средства и на време, особено когато то е болно, но обичта и предаността която ни дават е несравнима с това, от което ще се лишим заради тях. Аз с храна няма как да помогна в момента, но щом публикуваш албумчето и сметката ще помогна там.

# 80
Благодаря ви. Сама казах, не съм свикнала да искам помощ и все се притеснявам, че може би натоварвам психически хората тук. Не е приятно да четат постоянно за болно куче... но нямам друг изход. Искам да оцелее, искам да се оправи, а сама не е по силите ми.
Благодаря ви

https://www.facebook.com/svoboda.maximova/media_set?set=a.102119 … 048099&type=3

# 81
  • София
DivaOrhideq , съвсем забравих твоя пост... Хубав Шошко... Не съжалявай, бил е щастлив с теб, обичан, нахранен, на топло и сигурно... Понякога си отиват без време, но може би е за добро. Прегръщам те силно. Hug

Госпожица Дух, ще споделя, като се прибера (нямам фейсбук на работа). Hug

# 82
  • Sofia
DivaOrhideq,  Hug Hug Hug

Споделих албумчето на Джина, ще направя всичко възможно и аз да помогна.. Дано се пребори доброто момиче! Praynig Praynig

# 83
Благодаря ви! Страхотни сте.

Темата има нужда от едни спешни весели снимки - някой бързо да си изтипоса косматото приятелче  Hug
Джина до следобедната разходка беше много вяла и все спеше, имаше и силни тремори. Но на разходката в двора живна, дори ми скочи няколко пъти, у дома вече не е толкова апатична - поне ме поглежда, когато я галя и вдига глава при по-силен шум. Имам огромната надежда, че ще оцелее  Hug  Hug и как няма, с толкова невероятни хора, които й пращат позитивните си мисли, храна и обич ! Simple Smile

# 84
  • София
имай предвид, че освен болна е и много слаба
моята трътла на три месеца и половина тежи 15 кг. и е вталена и и се усещат ребърцата
нормално е да спиповече и да почива

ето две космати приятелчета

# 85
Привет и от нас с Ричи.Вече се разхождаме сутрин и вечер навън,където за мое щастие върши 80% от нуждите си.Запознаване се с кварталните любимци и е забавно.Хареса си една градинка наблизо и само натам дърпа,надявам се да продължим да нацелваме добри кучета.Нашият така или иначе е запетайка и се плаши от големите.Единствено ме притеснява ,че от както сме започнали да излизаме е свалил 200 грама от крехкото си тегло.

# 86
possessed Hug ама че чудни трътли или има и г-н. Трът ? Още не съм запомнила кой кого е взел  Embarassed

Вчера направо береше душа това животно, но днес е в пъти по-добре. Трябва да попитам лекарите, дали някоя от инжекциите действа замайващо. Тя опитваше да държи главата си права и... туше - затваря очи и клюмва.
Тази сутрин е в пъти по-активна, вече ми скача на двора с предните крака, подтичва из двора, изправи ушаците, до сега приличаше на учителя йода - едното на ляво, другото на дясно (опитах се да го кажа с изток-запад-север-юг - оказа се, че не съм толкова умна)  Mr. Green
Нощеска реших да спа при нея и като ми се заблиза в 1 един през нощта и си викам "а не, аз имам нужда малко да събера сърце на място, че с тия емоции скоро аз ще съм за лечение" и се прибрах и поспах до 6 - доволна съм!  Много е смешна, изглежда я е шубе да ходи по теракота и не мръдва от одеалцето. И знае, че ще мием лапичките - не й харесва, но няма избор  Tired
Няма глисти в акитата, но за това пък аз имам акита под ноктите  Sick трябва да си купя ръкавици. Не е ходила нито веднъж у дома - нито е пишкала, нито акала - само на двора. Разкошно куче, бе Simple Smile
Взех й някакъв комплект за супа - фенери, крилца, кожи и кости, извадих и от костния бульон, който за мене си правех, утре ще й сготвя нещо по-укрепващо.

Аз не съм запозната с историята на Ричи, но предполагам че е нормално, когато едно животинче - човек или куче, започне да се движи да свали мъничко в началото и после да възстанови

# 87
  • Бургас
То имало нова тема а аз къде съм бляла  Laughing
Госпожица Дух кучетата като усещат любов и грижа са готови да се борят с всяка болест, ако беше я оставила на предната място където е живяла, тази седмица сигурно щеше да й е последна! Стискам палци да се пребори с всички проблеми госпожицата и дълги години да сте опора една на друга!
Да се оплача тук, че знам че вие ще ме разберете- Вече след обяда е топло и разхождам Стич около блоковете и градинките в комплекса /на повод разбира се/, по това време разни пенсионери вече са накацали по пейките, кошчетата за боклук съответно са между пейките. От няколко дена ми прави впечатление, че като почистя след него и хвърлям пликчето в кошчето ме гледат някак обвинително. НО снощи една леля като подскочи като взе да крещи "как не ме срам да хвърлям отпадъци от кучето в кошчетата"  Twisted Evil Направо не случи горката жена кога да ми скочи, вчера нещо не ми беше ок, и като отворих и аз една уста, ужас махленска свада стана- тя крещи-аз крещя, събрахме очите на хората.
Ами ядосах се истински, за какво да ги ползвам тези кошчета да хвърлям рози вътре ли, да им мирише прияно, подчертавам че в нашия район няма специални кучешки кошчета. Така че избора ми е или чистя след кучето и хвърлям в коша или не чистя  Twisted Evil Питях я, кое предпочита, ама мълчи като риба ....

# 88
  • Sofia

Ами ядосах се истински, за какво да ги ползвам тези кошчета да хвърлям рози вътре ли, да им мирише прияно, подчертавам че в нашия район няма специални кучешки кошчета. Така че избора ми е или чистя след кучето и хвърлям в коша или не чистя  Twisted Evil Питях я, кое предпочита, ама мълчи като риба ....

И мен 1-2 пъти са ме гледали с укор, но явно съм изглеждала много лоша и не са ме закачили досега. Само чакам някой да ми каже нещо и гледай какво става!  Joy

Много се радвам за Джина! Права е мадлена, като усетят любов и им идват извънземни сили на миличките  Heart Eyes Дано все така върви и скоро болестта да остане само лош спомен  Hug

Слагам и аз една смешна снимка Simple Smile Вчера най-после Страхо се домогна до носа на брат си:

# 89
  • София
Духче, у нас има госпожица малка трътла Рея, която е кръстоска между лабрадор и алабай, ама прилича на лабрадор
на три месеца и две седмици, 15 кг.

освен нея имам и три котки, въпреки че пенсионера много много не го броя, той спи 90% от времето
пенсионера и на снимката, сиамец и е на 19 години
малко е сенилен милия, ама се търпи
другото са две женски котки, софийска подобрена, сестрички, ама раждани през година
виж те ми създават проблеми и правят бели повече от кучето

ето снимки на дружината

Скрит текст:
тримата заедно, по изключение

Сиси - малко и е отесняло леглото, ама...

пенсионера

джуджи

и не на последно място, но последно присъединила се - Рея

това с кошчетата е...
те ме гледат накриво, а аз на мисок глас коментирам, че е редно като видят, че е препълнено кошчето да си съберат в торбичка боклука и да си го носят и те до голямата кофа
иначе е маалко кошче и голяаааама купчитна около него
и в ливадката около пейките
и къде ли не
тия деца и майки толкова боклук генерират, не е истина

пп
не съм видяла майка да си прибере акото на детето от храстите
а мен ме гледат лошо не, че хвърлям в кошчетата им, щото го нося до голямата кофа, а че изобщо вършим тая работа там...

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 11:32 от possessed

Общи условия

Активация на акаунт