Любители на кучета - 73

• 45 217
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бихте ли ми казали какъв е реда за регистрация в общината? Трябва ли първо да има чип и той кога се слага?

на мен ми казаха с международния паспорт да ида в общината и да я регистрирам
а него го издавали с поставянето на чипа май
също така самата вет клиника май подавала някакви документи към общините за чипираните кучета..

също така ми казаха, че като я кастрирам, ще ме освободятот данък, та се чудя дали да не ида направо след като я кастрирам в тая община и така„

Духче, как пък ще досадиш
а храната, която не иска не раздавай веднага
може да я прояде, те са на моменти
или и я накисни в бульона и ще мине номера

ако основно ще готвиш, намери някоя месарница или месопроизводител да ти продава обрезки на по-ниски цени, аз за съжаление не познавам подходящи хора
ама е сега ми хрумна нещо и ще поразпитам
не наддават на тегло толкова бързо те, трябва яденето да се усвои и натрупа все пак
няма да стане за ден два

# 106
Духче, не досаждаш. С всяко отваряне на темата търся твой пост за Джина. От тук нататък да са все позитивни!

# 107
  • Sofia
Духче, не досаждаш. С всяко отваряне на темата търся твой пост за Джина.

И аз така  Grinning

# 108
  • София
хората понякога са ми много странни
имаше коментар оня ден, тя не е продиста пък ти как я гледаш все едно си дала 1000 лв. за нея
еми то си ми е детенце, как да го гледам

ако не ме беше срам, щях да слагам снимка на всяко паднало зъбче, ама айде да не ви тормозя

та така и за Джина
чакаме си информацията, снимките и така

# 109
Офф и хората с тези породи и цени, коиъо са платили. Всякаш това е важно - как да се изфукаме колко ни е струва кучето. ooooh!
Казвала съм ви за един идиот дето ми вика, че неговото куче дал 300 лв и да внимаваме нашите да не го надраскат, че му е скъпо кучето. Аз му отговорих, че моето също е скъпо, но на сърцето ми, а не джоба ми.  Mr. Green Сякаш като не е чиста порода и не заслужава дом и най-доброто. Да не говоря, че месечният ми разход по Макс надхвърля няколко пъти неговия за "скъпото" му куче.  Whistling

И аз само следя от телефона за новини за състоянието на Джина. Надявам се да се пребори и дълги години да виждаме нейни снимки в темата. Praynig

# 110
Трътла Рая е толкова сладка, че аз с удоволствие бих била "тормозена" с всяко зъбче
Всички сте страхотни!

Сиви, че Макс е прекрасен, аз от породи не разбирам, ама е много хуабв.

О, не ми е минавало и през ум да хвърлям храна, просто обмислях да я върна на змия или ако тя е съгласна да я дам на друго кученце в беда. Има доста...

Джина е добре, но аз трябва малко да се стегна, че скоро ще рухна с моето спане по 4 часа на денонощие и търчане на пред на зад. Днес не повърна в колата - йей! Тя е всъщност много деликатна дама, никога не се нахвърля на храната изведнъж и дори често си почива по минутка две и после си дояжда. Сега лежи и диша, постоянно я гледам и си спомням ужаса от понеделник, в който не спираше да трепери и не отваряше очи, бях я хванала за главата й и повтарях "няма да умираш, никъде няма да ходиш, тук ще стоиш!"
Преди малко пак й трепери главата, ако не знаех от какво е щеше да ми се види смешно, но при тази реалност никак не ми е смешно. Като човек болен от паркинсонс й трепери и то милото не знае какво става, ме гледа безпомощно. Пак й обръснаха крачето - много рани има от кърлежи и бъхи. Но козинката й става все по-мека. Вече знае къде е банята и... хич не й харесва, но няма избор, само това остава с мръсни крака да се разчеше и без това още не сме правили никакви кръвни тестове. За сега към 250 лв отидоха от неделя до сряда - 3 дни. Ако така върви ще продам един бъбрек и готово  Joy не, шегувам се, ще се справим някак, и приятелят ми помага, майка ще не ще помага, че картата й е в мен  Mr. Green Laughing ей полудя тая жена за одеалото ама... ще приеме тъжният факт, че вече е на Джин(ка). И така, сега спи окастреното момиче и мен силно ме съмнява да я пусна да живее на двора. Но... ще видим. Много е социална или поне иска да бъде, но не й давам, да не лепне някой вирус на другите кученца.

За сега е това, спокойна е, към 17 ще пъхаме термометъра в дупето да видим как е температурата и при нужда ще звъня в клиниката.

# 111
  • София
като казахме зъбчета и споделяне...

в чудене съм за проверяването за дисплазия
Рея тича малко на кестерме, размята едни задни лапи навсякъде, много е смешна
и не мога да преценя от възраста ли е, от нещо друго ли е
съответно стандартния отговор на ветеринарите е на 4 месеца и после пак на два пъти рентген
ми хубаво ама са си упойки, облъчване...
та се чудя и мая...
на 6-7 месеца и без това ще се кастрираме и приспиваме, дали да не изчакам до тогава за снимките
ще правя всички тези неща в Свети Антим, че може да ми обърнат повече внимание там

дано да ви се е разминало на всички, ама ако някой го е имал тоя опит, да каже как се процедира

# 112
Аз нямам много опит, но преди време, приех за месец- два едно болно кутре. Беше бездомно и с парвовироза, то също размяташе крачето едното и трудно седеше на задните си лапички понякога. Лекарите казаха, че е от възрастта и като порасне би трябвало да го израсте това мятане на задното копитце. Дано и при Рая да е, защото е още дребосък.

# 113
  • Sofia
Ех, Духче, седя си тук в един офис подранила за среща и си чета и като стигнах до понеделника и като ревнах..  Embarassed И секретарката ме гледа и се ошашка момичето, вода скочи да носи... hahaha А аз "Не,не, не е нещо лошо". И така влизам си с поразмазан грим на срещата, ама доволна от хубавите новини  Hug

# 114
Ех, Духче, седя си тук в един офис подранила за среща и си чета и като стигнах до понеделника и като ревнах..  Embarassed И секретарката ме гледа и се ошашка момичето, вода скочи да носи... hahaha А аз "Не,не, не е нещо лошо". И така влизам си с поразмазан грим на срещата, ама доволна от хубавите новини  Hug

Ох, и аз така на всеки прочувствен пост на Духчето ми се насълзяват очите. Но, вярвам, че Джинка ще се оправи и ще ни показват много щури и весели снимки тук.

# 115
Джина е прекрасна! Много прилича на нашия калпазанин, като брат и сестра са. Дано да се оправи и да те радва дълго дълго!  Heart Eyes

Тук иначе също има много хора, които не почистват след кучетата си, откакто имаме Джинкс ми прави впечатление всяка купчина.  Tired Преди няколко седмици бяхме излезли да го разходим, той винаги е на каишка, покрай нас се фръцна една добре облечена жена с нейното куче, което бягаше без каишка насам-натам, онази ни изгледа все едно падаме от луната и избърза пред нас в парка. След малко видяхме как кучето î си върши работата, онази отиде до мястото и го зарови с листа.  Sick

Докладвай ги такива на горещия телефон на общината ви.
Всяка община има подобрен телефон, ако не, environmental health отдела.
Разследват си ги и има слагат глобите.

# 116
  • Stavanger,Norway/ Varna
Момичета, здравейте  Grinning
Нахлувам в темата, за да попитам нещо. Не живеем от години в България и тази година за пръв път ще си идваме лятото с нашия Неро. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211849508586332&se … ype=3&theater

Та, баща ми от сега се е затюхкал, какво сме щели да го правим там това куче, как сме щели да излизаме по заведения. Побързах да го успокоя, че няма проблем, лято е и се сяда навън, но понеже до сега не сме били с куче в България, искам да си сверя часовника с вас. Нали не правят проблем, ако той си седи или лежи кротичко с нас до масата?

Извинявам се ако звучи тъпо  Crazy

# 117
  • София
Момичета, здравейте  Grinning
Нахлувам в темата, за да попитам нещо. Не живеем от години в България и тази година за пръв път ще си идваме лятото с нашия Неро. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211849508586332&se … ype=3&theater

Та, баща ми от сега се е затюхкал, какво сме щели да го правим там това куче, как сме щели да излизаме по заведения. Побързах да го успокоя, че няма проблем, лято е и се сяда навън, но понеже до сега не сме били с куче в България, искам да си сверя часовника с вас. Нали не правят проблем, ако той си седи или лежи кротичко с нас до масата?

Извинявам се ако звучи тъпо  Crazy

Зависи къде. Има заведения, където може и вътре да влезете с кучето.

Но има всякакви хора, възможно е да не ви пуснат някъде.

Неро е прекрасен.

# 118
  • Stavanger,Norway/ Varna
Благодаря за бързия отговор, змия   bouquet

# 119
bob4enka не би трябвало да имате проблем да сядате на вън с кучето. Между другото е много готин тоз Неро.  Heart Eyes

Искам да ви споделя каква добра инвестиция се оказа фурминатора. Споделих ви преди време, че едни цигани бяха зарязали две кученца покрай нашния двор и те се бяха подслонили под една стопанска постройка. Мъниците вече ги няма. Давах им храна известно време и се отпуснаха да излязат и да ги хвана. Намерих им местенце в един стопански двор да обикалят като пазачи, оставих им храна, но и хората казаха, че ще се грижат за тях. Та днес влизам аз в стопанската постройка и Макс по мен. Излизам след секунди и си поглеждам краката, а те почернели от бълхи.  Shocked Изтупах ги от мен, ама и по Макс щъкаха безброй. Хванах аз фурминатора и заедно с падащия подкосъм свалях и бълхите. Такова ресане до сега не е имал миличкия, но му беше кеф и не мръдна докато не спрях. Та ако случайното имате фурминатор и по някаква причина лепнете повечко бълхи наведнъж, да знаете че четката върши чудесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт