Любители на кучета - 73

• 45 193
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Гита Ог е аз споделих опит с моя мъжки и честно не виждам промяна. Както лаеше преди, така си лае и сега по околните кучера. Проявява някаква търпимост вече, но не мога категорично да кажа че се дължи само и единствено на кастрацията.
Адвантикс спот он съм ползвала до миналата година и ни кърлежи, ни бълхи сме имали. Тази година минах на каишка Форесто и имаше само един забит кърлеж след разходка в гората, където беше оълно с кърлежи. След около час кърлежа вече го нямаше, явно каишката е подействала.

# 346
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря. За кастрацията, надявам се след като спадне нагона и работата с треньор нещата да станат по-нормални, за да мога да го пускам да играе. В момента сме в омагьосан кръг - не го пускам, за да не изяде някое невинно куче, а се озлобява още повече от непускането.
За кърлежите - а за вас си какви мерки взимате?

# 347
За сега само веднъж ми се е забивал кърлеж, но и не се мажа с нищо. Както писах в по-преден пост разхождам кучето в едни полета и там за щастие няма наплив от кърлежи и не съм намирала оо себе си, че и по кучето.

# 348
  • София
Гита Ог, явно си попаднала на глух кърлеж

аз ползвам Адвантикс, пипетата, но съм и сложила и билкова каишка, защото се мотаем по доста облагородени с гадинки места
Рея кърлежи не е хващала, аз два
вадя си ги сама, ако мога да ги докопам
и ги ловя на място, където играят и деца...

на следващия ще си направя един профилактичен преглед, демек изследване за лаймска болест, че..
майка ми преди години беше пипнала

нямат ли си някое приятелче, на което не ръмжи, да се уморява с него и постепенно да свиква и с други

а аз после ще кача още къпани снимки

# 349
Има, но са все женки, с тях драма няма. Наоколо нямаме заграждения, а кучета - бол. Как да го тествам, като може да изям боя от някой стопанин на мъжко, ако се издъни. Отделно, че надуши ли разгонена женска, оглушава и побягва на някъде си като обезумял.

# 350
  • Sofia
Добро утро (за нас  Embarassed), много спахме днес на климатика и досега ходихме в пещта навън...

Идвам с нещо смешно, представям ви Страхил и закуската на мама  hahaha hahaha Гледайте го със звук, там е смешното. Малко е накриво, за което извинете, ама снимах през рамо с предната камера.

http://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d125251793k7354181o1l1/-straho

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 13:01 от cutesmallcat

# 351
  • София
аа виж за това вече кастрирането помага
ще си спестиш поне малко нерви

от една страна, ако основната причина за агресията е нагона, тоест младежа е все разгонен, тогава кастрирането ще помогне
ако си е просто нервак, кастриране и мноого възпитание

в таз линия на оплакване - Рея изживява период на себеутвърждаване чрез лаене и зъбене на всичко и всички
тука за една седмица олая целия блок и няколко съседни
а има пет-шест човека, дето като ги види и вече елегнала по гръб, с лапи във въздуха, да я галят
никакво достойнство, начи
и никакво постоянство

# 352
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здравейте и от нас  Grinning

Аз за кърлежи още нищо не давам, тук при нас има малко. До сега имаше два забити, ама и той се набива в треволяците да ака. Иначе си лежим по тревите и нито той, нито децата хващат. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212061411803780&se … ype=3&theater

Следващата седмица ще минем през вететинаря за някакво хапче против кърлежи и като се приберем във Варна, ще му купя допълнително каишка, че ме хваща страх като ви чета.

# 353
Бобченка, радвам се да те "видя". Това Йована ли е на снимката? Кучът е жесток.

possessed, точно, само с мъжкарите е мъката. Има едно мъжко кастрирано коли  - с него също се разбира чудесно. Просто не му мирише на мъж, не му е конкуренция.

# 354
  • Stavanger,Norway/ Varna
Бобченка, радвам се да те "видя". Това Йована ли е на снимката? Кучът е жесток.

possessed, точно, само с мъжкарите е мъката. Има едно мъжко кастрирано коли  - с него също се разбира чудесно. Просто не му мирише на мъж, не му е конкуренция.

Гита, аз също  Grinning. Да, Йована е  Grinning, растат като гъби  Crazy

# 355
а за кастрацията на женските кучета какво мислите?
Смята да кастрирам Джина, но честно казано вече изобщо не си правя илюзии, че ще мога да я оставя на двора да живее... не мисля, че ще ми се откъсне от сърцето. И понякога си мисля, че би било хубаво да си имаме едно малко разнооко кученце у дома. Тя вече е раждала, но си мисля за след години. От друга страна зная, че женските развиват болести и хормонални дисбаланси и кастрацията е за предпочитане.

# 356
  • София
оо кастрирай при пръв възможен момент
с тези нейни проблеми, само разгонване или раждане и липсва

а разгонванено е един месец драма
всички мъжки кучета се събират пред вас, твоето куче се чуства дискомфортно, за цапането да не говоря
а за болестите дето развиват на по големи години пък съвсем

# 357
  • Стара Загора
Ние за кърлежите сме с каишка на баер, но по съвет от ветеринаря на два месеца слегаме и капки.
Вече за втори път вадим от ухото осили.

# 358
Гита Ог с кастрацията със сигурност ще си спестиш оглушаването при среща с разгонена женска. И в моя град няма ограждения за кучета и за това с пускането за игра е доста сложно. Иначе моя си има другарчета и мъжки и женски екземпляри, с които си играе и много си ги обича, но както при теб постоянно има една камара кучета. При Макс пък има една ревност когато си играе с някое куче. Той обича да си играе само с едно куче и ако някое се опитва да му отмъкне другарчета за игра и му скача на бой.  ooooh!
cutesmallcat много сладък Страхо. Как само прилайва и подканя да не го забравяте.  Laughing
bob4enka много мила снимка на белушка и черньо.  Heart Eyes Кучо е страхотен.
Госпожица Дух аз бих кастрирала Джина и не бих я изтощавала с повече раждания. Кой знае милата колко пъти е раждала. Но все пак тя вече си е твоето куче и преценката е изцяло твоя.

# 359
Здравейте имам следния проблем.На Ричи не са му паднали млечните кучешки зъби.Препоръчват ми да ги отстраним хирургично,но се налага да бъде упоен от което мен ме е страх.Казаха ,че при такова малко кученце (1,5кг) има опасност да не се събуди след упойката.Моля посъветвайте ме,дали да го подложа на това или да ги изчакам още малко да паднат сами?

Общи условия

Активация на акаунт