Любители на кучета - 73

• 45 220
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Плащаме си данъка  Peace Кая след сутрешна разходка:
https://www.instagram.com/p/BWVvc7gBGlQ/
🐶🐶🐶
Лора е страхотна  Heart Eyes и на Dogsy красотичките са много сладки. С тези лъскави козини и хубави муцунки всичките са само за фотосесии (пу пу пу)  bouquet bouquet bouquet

Духче, може Джина да го прави и от срах (от изоставяне), и от инат (отново по същата причина). Тя е била в отвратителни условия, за нея ти си всичко- майка, спасител, приятел и е нормално да страда от липсата ти. Просто е свикнала да бъде с теб продължително време и сега го преживява. В предните теми имаше споделени техники за избягване на стрес при излизане на стопаните, погледни ги. Джина колко време е живяла с майка ти преди да заминеш? Тя грижила ли се е за нея (хранене, разходки), докато и ти си била там?

# 436
  • София
Догси, благодаря за споделеното, много хубаво пишеш  bouquet И много точно - особено когато се отнася до визлата  Simple Smile
Все едно описваш Лора, едно към едно. Чак ми стана странно..все едно чужд човек е успял да разгадае кучето ми. Породата си казва думата, има силно изразени общи черти на характера и това е. Освен индивидуалните.

Тук където сме в хотела на о-в Сирос има два лабрадора, пуснати свободно. И три котки. Съответно моята щерка, нали й липсват нашите котаци и Лора, се залепи за животните като ваденка. Собствениците много й се радват, а кучовците само след нея ходят. Гледах ги преди малко и си мислех - колко прекрасно е когато децата от малки живеят с животни и ги обикнат. Мъчно ми е за хлапета, чиито родители все ги дърпат настрани от кучета и котки, сакън да не го захапят, одраскат, изцапат..тъжно е детството без животинки, за мен поне.

# 437
Момичета, благодаря че ми обърнахте внимание. Следобяд ще я заведа на ветеринар за ваксина и ще им споделя за държанието й.
Мама е идвала с мен няколко пъти, докато беше на синджир в онзи двор - давала й е храна, но не е прекарвала време у дома с нас двете тук в апартамента. Сутринта ми каза, че е заскимтяла в 5 и 30 - мама я е извела - нищо не е направила на вън. После в 6 и 30 пак я е извела - нищо. И 10 минути след това се изпишкала и изакала в хола. Сега не се отделя от мен. В началото беше странна, сякаш малко объркана, а после много ме целуваше, скачаше и върви на всяка крачка с мен. Мама каза, че е душила чехъла ми и го е държала между лапичките си. В събота ще ходим на Мальовица - няма да ни има ден и половина. Не знам, ако са й такива страхливи реакциите, то може би е по-добре да я взема с мен ли, знам ли, нещо ще обмисля... не зная. Малко ми е объркано и на мен все още.
Благодаря  Hug

# 438
Госпожице Дух, не мисля че е добра идея още да я взимаш на планина. По няколко причини - първо - няма ваксини, второ - не е достатъчно силна за преход, за едно куче такова нещо е много изморително и си трябва малко тренинг или поне отлична физическа форма.

Според мен може да я държиш на твора, ако изследването покаже, че вече няма Гана и е минала първата ваксина. Иначе пак вкъщи, но за планина и е ранко...Rolling EyesYellow Heart

Таис, Догси - обожавам визли и ваймаранери. Така ви се радвам на снимките:smirk:Revolving Hearts

# 439
Не, нямах предвид, да я водя на планината - тя все още е доста слаба физически, а и зная, че е опасно. В двора не искам да я оставям - може пак да забременее. Планирах просто да я взема с нас и да остане в хотела. Но ще го обмисля по-добре, сега поне ще е по-кратко времето, в което няма да ни има - само ден. Ще измисля най-доброто за нея.  Hug

# 440
Н..В двора не искам да я оставям - може пак да забременее...
Разгонена ли е? Ако не е-няма такава опасност.

# 441
Догси, благодаря за споделеното, много хубаво пишеш  bouquet И много точно - особено когато се отнася до визлата  Simple Smile
Все едно описваш Лора, едно към едно.

Тук където сме в хотела на о-в Сирос има два лабрадора, пуснати свободно. И три котки. Съответно моята щерка, нали й липсват нашите котаци и Лора, се залепи за животните като ваденка. Собствениците много й се радват, а кучовците само след нея ходят. Гледах ги преди малко и си мислех - колко прекрасно е когато децата от малки живеят с животни и ги обикнат. Мъчно ми е за хлапета, чиито родители все ги дърпат настрани от кучета и котки, сакън да не го захапят, одраскат, изцапат..тъжно е детството без животинки, за мен поне.
Визлите наистина много си приличат, просто са различни от другите породи. Peace
А за хората, които си дърпат децата.. Embarassed И аз много съм го мислила и ги съжалявам. Ние рядко вързваме кучетата, всеки ден някои пищи и се кара с мен. Наистина ми е писнало, но такива кучета трябва да тичат, освен това,  те нямат интерес към хора и изобщо не са агресивни към тях.
И децата, и родителите(често са баби) само си дърпат децата, а това че София е пълна с улични кучета, явно не е такъв проблем, моите домашни са най-страшни.
Карат ги да се страхуват, когато е съвсем естествено да общуват с животни, еволюцията го е доказала. И освен страха, насаждат и злоба, защото като не се научат да обичат, като пораснат малко или много ги е страх, или са агресивни. После защо хлапета убиват котета и измъчват всяка животинка, която намерят навън. Повръща ми се от такива "възпитатели" . Много се ядосвам докато пиша за това..  #Cussing out
Пък и е доказано, че от агресията към животни, лесно се преминава към такава към хора.

# 442
Аз идвам с нова информация, дано не ставам досадна.
Ваксинирахме я, но преди това за пореден път сърцето ми отиде в петите. Забелязах слузесто кафяво зацапване по покривката, която постилам на задната седалка. Взех и нея да я покажа. Разгонва се, лекарят се притесни, че не било чисто и може да има възпаление на матката гнойно. Гледаха я на ехограф около 10 минути и нищо не видяха, може да е в много начален етап. Сега я следя нон стоп как диша, как й е муцуната и лигавиците. След ваксините ще я кастрирам. Направих й паспорт.
Относно поведението й, обясниха ми, че тя се намира в много нестабилна емоционална ситуация и само с мен изпитва сигурност и се чувства в безопасност. С акането и пишкането си е показвала, че не е съгласна със смяната на собственика си и е искала мен. Най-добре за нея би било да дойде моята приятелка да я изведе, щом ще е само за една вечер и една сутрин. Но те нещо дават да е лошо времето, та може и да се отложи. На синджир на вън също не е добра идея, тъй като е била на вън, прибрала съм я у дома, почувствала е любов и сигурност и едно оставяне на вън ще я разклати много сериозно емоционално. В общи линии това е, следя за алергична реакция и се обичаме Wink лекарката нещо я закачаше, а тя само мен гледа и стои до мен, лекарката каза "това куче е влюбено във вас" Simple Smile)

Много съм горда с НЕЯ

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 18:37 от Госпожица Дух

# 443
Здравейте.Към нашето семейство очакваме да се присъедини нов член.След дълго проучване се спряхме на френски булдог.Децата искат момченце а аз момиченце.Имената са избрани в зависимост от пола на най новия член на нашето семейство(Цезар или Ая) .Понеже са още мънички кученцата и скоро се родиха
 , няма как да го вземем ще изчакаме да пораснат достатъчно.През това време искам да подготвя всичко което ще е необходимо.И тук се нуждая от вашата помощ.На каква храна трябва да се спрем?Кой марки бихте препоръчали.Кой купички са подходящи?Комбинирани две в едно или единични?Какъв трябва да е повода?Нашийник или нагръдник е по добре?Спрейчетата за обучение в хигиенни навици добри ли са? Помагат ли наистина.На пазара се предлагат доста продукти.Ако са добри кой да изберем.Много въпроси задавам,но искам да сме подготвени и да му подсигурим всичко необходимо за отглеждането.Нямаме търпение да дойде в нас вече и да го дарим с много любов.

# 444

На каква храна трябва да се спрем?Кой марки бихте препоръчали.Кой купички са подходящи?Комбинирани две в едно или единични?Какъв трябва да е повода?Нашийник или нагръдник е по добре?Спрейчетата за обучение в хигиенни навици добри ли са? Помагат ли наистина.На пазара се предлагат доста продукти.Ако са добри кой да изберем.Много въпроси задавам,но искам да сме подготвени и да му подсигурим всичко необходимо за отглеждането.Нямаме търпение да дойде в нас вече и да го дарим с много любов.

Здравей! Първо,  честито за доброто решение да си вземете куче!
Има различни класове храна, като е добре първата година кучето да се храни с по-висок. В магазините ще те ориентират. Освен това, самото куче ще си има вкус и ще ви помогне в избора. Може да вземете няколко вида насипна на грамаж(дават и по 100-200гр.) и да пробвате. По известните са Роял канин, Есеншъл, Юкануба, Акана, Орижен и други.
За купичките, бих препоръчала отделни. Тази с вода ще трябва постоянно да я пълниш и е по-удобно. Пък и докато е малко ще прави поразии докато яде, играе и ще е по-лесно да е без вода.
За повода и нашийника трябва да те посъветват собственици на по-малки породи.
Спрейчетата при нас бяха пари на вятъра, пробвахме много видове, нищо не помогна.
Като собственик на женско и мъжко куче, бих ви посъветвала да вземете женско. Проблемът е само в разгонването, но малките породи не кървят много. На нашата й бием хормон, който предотвратява разгонването. При мъжките е като при мъжете, вечно разгонени и пролетта е ад. Очите на 4 дали няма мадами наоколо.
Дано имате най-страхотното и здраво кученце. Проверете пъпчето за херния, ако може ветеринар да дойде с вас, като го взимате. Заслужава си усилието Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 10:45 от Dogsy

# 445
  • София
Само за уточнение - Роял Канин и Юкануба са нисък клас храна.

# 446
Странно, защото нашият ветеринар ни каза да избираме между няколко - Роял, Юкануба, Орижен, Акана. Есеншъл по-късно сами я открихме. От изброените Рояла не сме го купували, само за лечение, защото такава им е лечебната храна в клиниката.
Кои са високите класове, според теб? И откъде черпиш информацията?
Мислех, че нисък са Чапи, Педигри, Брит и т. н. Или??

# 447
  • София - Рим и обратно
Здравейте, докато не е засъхнала темата за визлите - да се похваля и аз накрая с нашата сладурка Кира SmileySmiley:

Уникално сладко, послушно и любвеобилно кутре. На 3 месеца е, живяла е на двор, но успява вече да схване идеята, че навън се ака и пишка, гледа гордо като си свърши работите и чака наградка Smile.
Искам да ви питам как давате Дронтала? Мръщи му се, не го иска, плюе, надушва го в купичката и не си яде дори гранулите ако е вътре, а иначе е страшна лакомия и омита всичко за секунди...

# 448
  • София
в сравнение с Чапи, Педигри и други подобни РК и Юкануба са по-добри, но не са добри.

Черпя информация от състава на храната.

Има една група във фейсбук - Yorkie love - група за любителите на породата йоркширски териер.
В тази група има закачена публикация - албум с анализ на много храни. Това е най-полезното четиво на тема кучешка храна, на което съм попадала някога в нета.

# 449
Ех, много е сладка! ❤️ С кисело мляко пробвала ли си?

Аз също винаги съм чела състава, кои са най-добрите храни според тая група, интересно ми е? Понеже нямам фейсбук в момента, нямам и йорки?

Общи условия

Активация на акаунт