Бебешката количка - цяла наука за второ висше №37

• 138 070
  • 1 296
  •   1
Отговори
# 225
Алина, а какво си използвала с февруарските бебета(моят термин живот и здраве е за януари,)?
И въобще този кош за новородено докога се използва, до 6- месечна възраст ли? В този случай удачно ли е да се купят нещата поотделно, ако са втора употреба?
Аз съм много назад с материала, само чета, скляпам и си водя бележки за марките, които споменавате.

ton4etyyy, какво е "бебемания"?

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 10:29 от Poliiii

# 226
Поли, бебемания е място, където всякакви изложители представят своите продукти и можеш да събереш ценна информация, а същевременно да пипнеш, да видиш всичко на едно място Simple Smile

http://bebemania.bg/

# 227
И аз идвам с глупав въпрос, ама хал хабер си нямам, извинявам се предварително.
Купих количка с трансформиращ се кош и знам, че кошът за новородено се ползва от 0-6 месеца.
А кога се ползва кошницата/кошчето за кола, сложено на рамата на количката ? На нашето пише 0-13 кг и просто това не мога да си го обясня, та реших да ви попитам.
С него ли се започва, след това ли се минава на кошът за новородено, или обратното ? Blush

# 228
  • На остров
Кошницата за кола се ползва основно в автомобила и посредством адаптери и може да се сложи на шасито на количката, ако бебето е заспало и ще се прави пазар или нещо друго кратко. Някой марки нямат нужда от адаптери и директно може да се сложи.

Коша за новородено осигурява максимален комфорт на бебето през първите месеци, всеки го ползва различно според усещане и според големина на коша или бебето. Средно около 6 м .

Кошницата за кола е задължителна при използване на автомобил, докато всичко около количката е въпрос на избор, желание, възможности и т.н.

# 229
Тоест не се препоръчва целенасочено да се прави разходка с количката когато е с кошницата на рамата, а се ползва така само в такива единични случаи, като например заспало бебе ?
Ясно, благодаря, Две в едно Wink bouquet

# 230
  • Русе
А какво мислите за това че някои колички нямат напълно легнало положение?
Конкретно сме се спряли на ABC design salsa 4.
Иначе майка ми настоява да купим от Германия Hartan или Gesline, но няма как да ги видя наживо тук е Бг, така че отпадат засега.

# 231
  • На остров
Hartan са хубави колички .

За по големи деца не е проблем липсата на напълно легнало, има родители, които и новородени слагат в колички с лек наклон, Салса 4 има кош за новородено и реално наклона на седящата част е без значение според мен.

# 232
Тоест не се препоръчва целенасочено да се прави разходка с количката когато е с кошницата на рамата, а се ползва така само в такива единични случаи, като например заспало бебе ?
Ясно, благодаря, Две в едно Wink bouquet
Ами те тези случаи хич не са единични, поне при нас, доста често се разхождаме с кошчето за кола, защото колата му действа приспивателно. Много е удобно, ако се ходи на пазар (пести се и място в багажника, само шасито трябва) или се обикалят няколко локации, не се налага да вадиш и слагаш детето по петнайсет пъти от едното в другото, или ако слизаме за малко от колата също.
Иначе кошчето за кола и кошчето за новородено се ползват паралелно, като кошчетата за кола до достигане на кг или см, а кошчето за новородено до 6м (ориентировъчно), няма преминаване от едното към другото.
В колата задължително трябва да е в кошче/столче за кола, а извън нея - по желание на родителите.

# 233
Някой с мнение за количка kikka boo?
Жани,ти каква количка си взе?

# 234
Бона, благодаря bouquet
Наистина е така като се замисля - не са хич единични случаи, ама като не знае човек и не е минал през това, си говори малко джаста-праста Blush
Стефи, Chicco Urban. Simple Smile

# 235
Алина, а какво си използвала с февруарските бебета(моят термин живот и здраве е за януари,)?
И въобще този кош за новородено докога се използва, до 6- месечна възраст ли? В този случай удачно ли е да се купят нещата поотделно, ако са втора употреба?
Аз съм много назад с материала, само чета, скляпам и си водя бележки за марките, които споменавате.

ton4etyyy, какво е "бебемания"?

Използвах количка тип лятна, на която де монтира кошница за кола.

# 236
Те трябва да бъдат от една марка предполагам, за да са съвместими?

# 237
  • Стара Загора
Честита придобивка.  Със здраве да си я ползвате. Hug И аз я харесвам, звучи много добре като цена и свойства, а и майките в ютуб са луди по нея. Simple Smile Една майка от тук я има, включва се често, може и тя да ти каже как е.
Кошчето за кола без значение дали е в колата или на количката, не се препоръчва бебето да стои в него повече от 1 час и 30 мин.  - 2 ч. Ако се наложи такава ситуация е хубаво да спрете и да го раздвижите малко.
Но моята сестра си го използваше за преносимо легло, и през деня бебето си спеше там в кухнята. Еми, нищо му няма.

# 238
  • Стара Загора
Те трябва да бъдат от една марка предполагам, за да са съвместими?
Има си адаптори за кошчетата за кола, но там вече РОШКО мисля че може да ти каже къде, какво, и дали е при всички опционално.

# 239
Честита придобивка.  Със здраве да си я ползвате. Hug Една майка от тук я има, включва се често, може и тя да ти каже как е.
Благодаря Hug
Аз досадих на тукашното майче на ЛС преди да я купя, за което ѝ се извинявам публично и много ѝ благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт