С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 71 972
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Много благодаря! Още утре ще ги пробвам. Ако вместо пудра захар сложа обикновена, дали  ще стане?

# 571
  • София
Много благодаря! Още утре ще ги пробвам. Ако вместо пудра захар сложа обикновена, дали  ще стане?

Не съм пробвала, нямам представа, но не виждам защо да не станат, просто сигурно трябва да се разбие хубаво. Не слагай много захар и мед, опитвай тестото и така прецени колко е достатъчно Simple Smile.

# 572
Хей, момичета, за много години! Аз съвсем напоследък зарязах форума, ходя на работа и нямам никакво време  да пиша.

Виждам, че коментирате режимите. След кошмарната първа годинка на неспане Simple Smile Й има вече изграден режим, който настоявам плътно да се спазва- става в 08,00, ляга в 13,15 и спи до 15ч. Ако го видя, че се успива и не иска да става следобяд, го събуждам. Вечер започваме с процедурите в 20,00 ч (къпане, , миене зъби, обличане и т.н. ) и в 20,30 се гасят лампи, телевизори, пускат се щорите и всички си лягат. Много му говоря- вече е тъмно, когато слънчо си легне, изгрява луната и всички дечица си взимат възглавничките, затварят очички и спинкат... хайде кажи лека нощ, дай целувка и т.н. Simple Smile Все още спим двамата заедно, нямам мотивация да го отделя, постоянно си измислям причини да не го правя Simple Smile През ноща се пробужда няколко пъти- давам вода, бинерон, ако не мине номера- АМ и така заспива пак.

Иначе вече всичко разбира, познава почти всички животни, имитира повечето от тях, изговаря и посочва буквичките М, Т, А, О, С, казва мама, тати, баба, деди, да и негови си бебешки наименования на нещата, разбира и следи приказките от книжките. Вече можем да проведем "разговор" Simple Smile

Носи дрехи 92-98 размер, 12,500 кг, на височина доста е дръпнал, но не знам колко е точно, скоро не сме го мерили. Остават 4 зъба за пробиване, но до момента не сме имали проблеми.

Преди няколко седмици се опитах да му дам храна от кухня- е, няма такава отвратена физиономия, а не е злояд... та продължавам да си готвя или му давам от нашата храна.

С гърнето нещата зациклиха, уж го ползвахме, сега не иска да ака в него. Слагам го, седи, обувам го и хоп- изненада Simple Smile Иначе ако му се пишка- казва.

Другия месец ще подаваме документи за ясла, живот и здраве септември ще се пробваме да тръгне. Аз хич не искам, но ММ ми настоява...

# 573
Я, да видя? Охооо... има ниии.

Здравейте момичета, мен също ме нямаше бая време, но след злополучният октомври бях решила да си дам малко почивка от бг мама.

Ние сме добре, нека първо се отчета с мерки и теглилки, а после и въпрос имам.

Преди една седмица на контролен преглед Дамян е 11кг., 80см, 16 зъба, рошав.
Яде от държавна детска кухня от 8 януари без проблем, налага се вече да му готвя през уикендите, което не се оказа чак толкова голям проблем, колкото се опасявах, че ще бъде. Харесва и моите манджи, на мама прасето.
Режимът е перфектен, сам си го изгради... става в 8-8:30, ляга към 13-13:30 до 15:30-16:00ч. Към 20ч. започваме процедури по къпане, мазане, преобличане и към 21ч. ляга да спи. Опитва се да яде сам, аз обаче съм изключително нетърпелива и доста често му взимам лъжицата и го дохранвам. От скоро казва Бао (Браво) и си пляска с ръчички. Казва йой, йой и маха с ръка като ела, ела, кара се на кучето тига, тига! и размахва пръст. Даваше целувка, махаше за чао, но се оказва, че колкото повече го карам да прави нещо, той започва да се дърпа и не иска... страшен инат. Постоянно цвинти, реве за всичко, не може да му вземеш нещо или да му забраниш. Откачаме понякога. Иначе обикаля сам градинката, води кучето за каишка по булеварда и събира очите на хората. Гърнето е шапка, кон, контейнер, чиния, но не и гърне. Никакъв успех нямам там, обмислям да го слагам на седалка директно. Не знам. От октомври до около преди 2 седмици беше почти постоянно болен, ларингити, разстройства, кашлици, сополи, веднъж вдигна 39 градуса. Днес правихме ваксината срещу шарките.

И въпросът ми е след ваксината за трите шарки събирахте ли се с други деца, канени сме на гости в петък вечерта при три малки принцеси и се чудя има ли някакъв риск за тях, а и за него. Трябва ли да отбягваме другите, колко, защо... ?

Иначе аз работя от ноември на 4 часа. Ходя и на курсове. Върнах си старите килограми и като цяло животът тръгна нормално.

Поздрави от нас Simple Smile

# 574
Здравей, Янна! Радвам се, че се върна!
Ваксината я сложиха преди 2 месеца, когато бяхме навън по цял ден. Не съм чула, че може да е опасна за другите деца... Дея е чак след месец на консултация.  Започна да слага всичко в устата си и се лигави доста, но ме съмнява скоро да избие зъб, има 16.
Някоя майка на момиченце да сподели как се грижи за косата на малката. Дея има няколко кичура отгоре, които са много сухи и изглеждат като изтощени.. Чудя се дали да не ги мажа с някакви масла или кристали. Иначе другата коса си е хубава..
Относно гърнето.... И тя не прави нищо в него, ползва го само за столче, докато я къпя.. Надявам се в яслата да се научи да го ползва.
Не ме приеха по програмата "Заедно в час", малко съм разочарована, но явно е за добре.

# 575
Нищо, Наде, следващия път Simple Smile
Аз не съм майка на момиче, но да кажа, че и на малкия голямата коса става така отзад по тила. Мислех, че е защото е много дълга, но наскоро го подстригвах и пак става така. Явно, защото им е още доста мека и перушинеста.
Янна, аз след тази ваксина не съм ограничавала от нищо, гледах във фб, че другите мами бяха коментирали подобни неща, но за мен е доста пресилено всичко.
Ииии да се похваля вече имаме 7 зъба 😄😄😄 Сега чакаме предните.
От няколко дни малкия е в серия... навън е някакъв ужас, не иска в количката, не върви накъдето трябва, а накъдето си иска.. след много мъки от моя страна успявам все пак да го напъхам в количката, за да се приберем, докато стигнем до над обаче е ужаааассс..  хората се обръщат по нас и гледат ужасяващо ревящо дете и майка му, която не му угажда, за да го успокои 😄

# 576
И моят се тръшка и доста често го изчквам да се потъркля и нареве. Не съм забелязала как ме гледат околните и не се интересувам. Все пак обаче не винаги е възможно да изчакам да му мине истерията, а тя понякога трае по половин час, а може би и повече та ...... Си го пренасям. Днес пак имаше драма, защото трябваше да отидем да си приберем забравената топка и в момента, в който пожелах да сменим посоката на движение и настана кризата. Оставих го и седнах на една пейка да изчакам. В паузата се прибрахме и продължи да реве докато накрая кротна и заспа.

Наде, жалко за неуспеха, но съм сигурна, че ще се появи друга възможност скоро и ти го пожелавам от сърце.

Янна, здравей, радвам се да науча какво се случва около вас. Според мен това за ваксините и изолацията може би донякъде има връзка и с това, че понякакъв начин вляе на имунната система. Евентуално организма е по-уязвим. Така си го обяснявам аз. Според мен и да няма проблем зависи и какво мисли другата майка по този въпрос. 

# 577
  • Перник
Здравейте Simple Smile
Разкажете как започнахте приучаването към гърнето. Моята Хуанита/от хуна Wink / ,няма шанс да седне на едно място за повече от 2 мин. Опитвала съм да я сложа, става веднага. През деня или спи 2 пъти по 30-40 мин или веднъж за около час и малко. Вечер преди 22 не заспива, сутрин става към 9-9:30/понякога 10.
Ваксината на 12 м я пропуснахме/тя е реимунизация така или иначе и няма да я слагаме/. Въпрос към мамите сложили тази за шарките: чета, че при нея ако има реакции са след 20 дни. Имали ли сте някакъв проблем след тази ваксина?
Поздрави на всички и бъдете здрави Simple Smile

# 578
При Дея нямаше никакви реакции след ваксината, за щастие.
Не ми се случва да се тръшка често, а аз изобщо не ѝ обръщам внимание на тръшкането. Когато ѝ кажа "не", то е " не", без значение колко ще реве и ще се сърди.А непознати, които ме гледат с неодобрителен поглед, че Дея мрънка, са ми любими.

# 579
Гърнето също не се ползва при нас, седи на него, ако разглежда книжка/гледа бейби тв, но нищо не върши.  Преди месеци пишкаше там, вече не. Но честно казано не си го слагам вече на сърце, ще се научи, със сигурност и като почне да гледа от другите деца в яслата през пролетта. Яслата е частна, с малко деца и много добра грижа, на наши близки, та като питах за гърнето и храненето сам, ме увериха че доста бързо ще поиска сам да прави като другите дечица.
За ваксината за шарките - не, не е имал никаква реакция. Иначе за тази ваксина наистина, ако има реакция, то е след около 2 седмици (ако правилно помня).
Мега и Яна, радвам се че се разписахте и всичко окоро вас е наред!

# 580
Питах една мама-приятелка и тя каза, че (тя е фармацевт) тези ваксини понижавали имунната система и понеже сега е много вирусен период е възможно да попаднем на болно детенце, което е в инкубационен период т.е да не му личи още, че е болно и Дамян да се зарази. Препоръча ми 2-3 дни да го ограничавам от към гостита и бебешки партита. Тъй като сме сами с детето 4-5 дни, предпочитам да пазим крепостта и разходките да са на чист въздух без много, много да се бутаме между други деца.

Наде, когато една врата се затваря, друга се отваря.

Днес една баболеля със строг тон ме попита "Къде са му ръкавичките, а шалчето?"

В интерес на истината, шалът му беше под якето, аз го слагам отдолу, за да му пази гърдите и вратлето, ако е отгоре около качулката Дамян ще го разкъса, сдъвче, изплюе, избърше улицата с него и омотае около някой кош за боклук, но... какво й влиза на нея в работата Grinning Ръкавици мога да му сложа ако спи упоен...

# 581
Дея много обича ръкавички, особено да пляска, докато са й на ръцете. Шал не й слагам, нито й обличам чорапогащници под панталона или 5 ката дрехи под якето.
Имам 5 изпита другата седмица и съм съкратила разходките, за да мога да уча. Свекърите са болни, баща й е с бронхит, абе приказка...

# 582
Янна, да така е за имунитета, сред ваксина обикновено гледам да не го събирам с деца или по обществени места на затворено. Трябва да видя кога се пада пентаксима, с което приключваме с ваксините за следващите години.
Нашият човек се радва и на ръкавичките и на шапката, слава богу.
Наде, сетих се за косата, ако държиш да мажеш с нещо, мога да те посъветвам да е с нещо изцяло натурално каквото е студено пресованото кокосово масло.
А по повод на меденките се сетих да ви споделя, че скоро четох статия, в която се обяснява че при нагряване на меда (слагане в горещ чай или пък термична обработка като печене) се отделя хидроксиметилфурфурол, който е канцерогенен, отделно се унищожават полезните съставки на меда. В pyrvite7.bg беше статията. Може да кажете, че в днешно време какво ли не е вредно, но го споделям за мамите, които се стремят да  контролират изцяло все още какво полезно си хапват дечковци.

# 583
  • София
А по повод на меденките се сетих да ви споделя, че скоро четох статия, в която се обяснява че при нагряване на меда (слагане в горещ чай или пък термична обработка като печене) се отделя хидроксиметилфурфурол, който е канцерогенен, отделно се унищожават полезните съставки на меда. В pyrvite7.bg беше статията. Може да кажете, че в днешно време какво ли не е вредно, но го споделям за мамите, които се стремят да  контролират изцяло все още какво полезно си хапват дечковци.

"Първите 7" не е източник, на който бих се доверила. Ето информация за това вещество от сайт, посветен на пчеларството:

"При загряване  на меда, част от фруктозата се разпада до хидроксиметилфурфурол (ХМФ).  Смята се, че в големи количества това вещество е токсично. Но в количествата, в които то се среща в пчелния мед и други хранителни продукти, не е опасно. Това вещество се открива и в доста храни, приготвени чрез печене или сушене – в препечените филийки, сушените сливи, кафето, различни бисквити, сладки и други. В суровия мед има средно 15 мг/кг, а нормата, която е наложена от закона, е 40 мг/кг и има за цел да гарантира именно, че меда не е бил загряван на висока температура."

Ето и още малко полезна информация от сайта на US National Library of Medicine National Institutes of Health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?db=PubMed&cmd=Retrieve&a … ist_uids=10930701.

# 584
Привет мами. Не съм писала скоро,но като гледам каквото при вас,такова и при мен. Ще връщам назад да чета.
Но....имам ново занимание та покрай него се въртя сега. Ако може да ме подкрепите като ми харесате страницата и ще разберете за какво говоря
https://www.facebook.com/Love-My-Lashes-142896403088587/

Общи условия

Активация на акаунт