С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 71 968
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Готово, даже те рейтнах.

# 586
И аз го харесах.
Момичета, Дея ме побърква. Иска да пие мляко цялааааа нощ. От снощи до сега е изпила 2 кофички. Пробвам да ѝ давам вода през нощта, но не става. "Кото, кото" и рев, докато не ѝ го дам.

# 587
Имат си периоди, да не би да не й стига дневната дажба?. Дамян пък проплаква всяка нощ в 12ч. Ама плаче с глас и сам се успокоява. Какво е това чудо?

# 588
Яде доста през деня. Сутрин попара, мляко с бисквити, сандвич с нещо, на обяд яде манджа с филия хляб, следобяд - основно банан и вечер супа с една филия хляб. Давам ѝ и солети през деня, а преди лягане пие около 200 мл мляко... Пикът и за събуждане е 1 и 4 часа през нощта, всяка нощ..

# 589
Здравейте и от мен!
Нямам много време да чета и пиша.
Малкия е на антибиотик.От запушен нос се отпуши хрема и температура.Гласа му се промени а лекарката предупреди да внимавам и да имам готовност ако получи пристъп предвид кашлицата,която бие на "лаеща".Надявам се да се подобри до 2-3 дни в противен случай ще влизаме в болница.
Говори доста или поне се опитва.Някои думички не му разбирам.Не се храни сам но и не бързам предвид,че не яде ако не го храня.

# 590
  • Перник
Здравейте и от мен!
Нямам много време да чета и пиша.
Малкия е на антибиотик.От запушен нос се отпуши хрема и температура.Гласа му се промени а лекарката предупреди да внимавам и да имам готовност ако получи пристъп предвид кашлицата,която бие на "лаеща".Надявам се да се подобри до 2-3 дни в противен случай ще влизаме в болница.
Говори доста или поне се опитва.Някои думички не му разбирам.Не се храни сам но и не бързам предвид,че не яде ако не го храня.
Давай противоалергично/давала съм фенистил/ + хомеопатично хомеовокс

# 591
  • Перник
Имат си периоди, да не би да не й стига дневната дажба?. Дамян пък проплаква всяка нощ в 12ч. Ама плаче с глас и сам се успокоява. Какво е това чудо?
Същата история около 23:30 почва рев, понакога за много кратко, понякога стигаме до носене и вода

# 592
Много ви благодаря. Вече таправих първата си приятелка. Утре втора.  Някой от вас ако е наблизо ще има промоция хихи

# 593
Катрин, мисля, че беше от Севлиево, но няма с какво да отскоча да се възползвам Simple Smile
На Марти пък аз му давам само вода нощем и той си пие доста. АМ никога не е приемал, а кисело беше спрял да яде, но отскоро пак започна.
Мами, а вие всяка вечер ли ги къпите?

# 594
Здравейте, мами Simple Smile
И аз отдавна не съм писала, но ви чета редовно...
Ние сме добре, мъчат ни 3 кътника на веднъж, но и това ще мине Smile
Надявам се малката да тръгне на ясла от септември, но имам чувството, че в София шансът да спечеля шестица от тотото е по-голям отколкото да те приемат в ясла/градина по каналния ред...
Как са вашите мъници с яденето? С моята мома нещо напоследък е голяма борба, особено с вечерята - мята се в столчето, иска лъжицата, аз и я давам, но не яде сама, общо взето се правя на маймуна за няколко лъжици и много се изморявам психически, защото до съвсем скоро яденето ни беше любимо.

# 595
Стаси, къпем го всяка вечер почти, защото обича много, играе си във водата, а и се отпуска преди сън. Не го къпя обаче всяка вечер със сапун, а косата мия може би 1 път седмично, както дойде. Разбира се се случва и да пропуснем, ако е много изморен например.

С яденето напоследък и при нас е мъка с обяда и вечерята. Ако зависи от него само хляб, солети и плодове ще си хапва. Не ми харесва, че не пие и много течности - с водата си играе да я плюе на  онтанче, пие айрян или сок... Нощем нищо не съм му давала никога, нито вода, нито ам, даже и като беше на кърма нощем май към 6тия месец спря да иска да суче. Сега си спи и не се буди, пу пу, но няма и навика да търси да пие нещо. От месец и нещо махнах кошарата и го сложих на ниско легло (с подвижна преграда от тези, дето се подпъхват под матрака). Където не стига преградката слагам на земята възглавници и наистина 2 пъти се беше изтъркулил на тях  (30 см.е височината). Ако помните бях питала дали някой е пробвал по Монтесори. Ами доволна съм - спи спокойно и има самостоятелност сутрин като се събуди да стане сам и да се заиграе с играчките, което много ми допада, а също и да си полегне сам. Освен че можем да легнем и ние при него за приспиване и гушкане.

# 596
Аника, благодаря за отговора, надявам се да е период.
А каква е тази преграда и колко е високо леглото, на което спи (в смисъл нормално легло ли е)?
Питам, защото и аз обмислям такъв вариант, но се чудя още.

# 597
Аника, благодаря за отговора, надявам се да е период.
А каква е тази преграда и колко е високо леглото, на което спи (в смисъл нормално легло ли е)?
Питам, защото и аз обмислям такъв вариант, но се чудя още.

Ето такъв тип е преградата. А леглото - матрак 200/90 т.е. не детски, а за голям човек, върху подматрачна рамка. Така височината става 30 см.от пода (колкото беше и кошарата). Някой ден ще вземем легло към този матрак, когато порасне достатъчно, че да не пада отвисоко.

# 598
  • Бургас
С храненето и при моята е зор от 10-ина дни. Супи не иска, иска всичко, което може да го яде с ръце или в най-добрия случай с вилица. Кухнята  отказах, защото само хвърляхме храна, а аз съм много против да се хвърля храна. В последно време хапва само кюфтета -месни, спаначени, катофени, риба много обича печена, баници, хляб, варени зеленчуци - броколи, моркови, правих й едни мъфини с овесени ядки и тях хареса, абе всичко което спокойно може да си го хапва сама. Пробвам ли се да й дам нещо с лъжица или с вилица, започва крещене, инат голям. Иска да е самостоятелна, но се храни по час и се побърквам. С гърнето и при нас е греда още. За говоренето - бърбори си на нейния патагонски, не ѝ спира устата понякога с часове. Иначе мама, тати, баба, дадо (дядо), коко (отвори), дига (вдигни, отвори), пате, мечи, гух (прасе) и тем подобни казва, но изречение още не може да върже от две или три думички. С 16 зъба е. На 22-ри, ако е здравичка, ще ходим да ѝ сложат последната ваксина. И така при нас. Simple Smile

# 599
Ренета, и при нас е бойкот на всичко, което се дава с лъжица! Явно е някаква фаза, хляб, кюфтета, кашкавал и айрян. Е, и плодове. Само внимавам да не го насилвам, че да не стане злояд.
 Дойде ли време за пентаксима вече?
Как сте всички, надявам се грипът и вирусите не нападат дечковците?

Общи условия

Активация на акаунт