Черешката на тортата - сезон 9 (Тема #4)

• 200 629
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 525
Аз толкова съм свикнала с купешката храна, че само  от миризмата на домашно сирене или мляко, било то и краве дори и започва да ми се гади. Не ям овче, козе, вонят ми.
Хапвам само купешко краве сирене и краве мляко.
Ама аз не ям и мн други неща, щях да си остана гладна и аз на повечето места. Особено ми е странно как навсякъде ръгат лук и чесън. Аз несготвени не ги консумирам. Не би ли трябвало да ги предложат отделно, който иска да си добави в салатата например?!

# 526
От магазина е ясно, писнало ми е от ментаците по нашите магазини, непрекъснато търся варианти за истинска, домашно произведена храна! Sad
Тези не мисля, че са ментаци, просто са по друга технология, затова не миришат като саламурените  Peace

# 527
Това е френско козе сирена - представлява руло , като има около 2-3 мм отвън нещо като плесен. Изключително вкусно е и няма нищо общо със саламурено козе сирене. Скъпо е и го продават обикновено на парченца от 100 гр newsm78. Купувала съм го от Кауфланд.
Абсолютно! И аз не обичам бяло саламурено козе сирене, но френското е прекрасно, въобще не мирише. Което не го прави менте.
Кои ще са участниците следващата седмица ? newsm78
Саня Илиева, Катерина Евро, Мария Статулова и двама мъже, които в бързината не можах да разпозная.

# 528
Много харесвам Мария Статулова! Дано не ме разочарова.

# 529
Това е френско козе сирена - представлява руло , като има около 2-3 мм отвън нещо като плесен. Изключително вкусно е и няма нищо общо със саламурено козе сирене. Скъпо е и го продават обикновено на парченца от 100 гр newsm78. Купувала съм го от Кауфланд.
Абсолютно! И аз не обичам бяло саламурено козе сирене, но френското е прекрасно, въобще не мирише. Което не го прави менте.
Аз говорех по принцип за козите сирена, това специално не съм го яла, но щом не мирише непременно ще го потърся! Март бях в Париж....мм постоянно си поръчваше салата със запечено козе, еми пак ми има този аромат, който е непоносим за мен .....Точно вчера четох и статия, за предлагните на пазара сирена и как в повечето от тях има всичско друго, но не мляко.....измислени са невероятни добавки и заместители да докарат вкуса, а на практика предлагат "отрова".

# 530
Аз говорех по принцип за козите сирена, това специално не съм го яла, но щом не мирише непременно ще го потърся! Март бях в Париж....мм постоянно си поръчваше салата със запечено козе, еми пак ми има този аромат, който е непоносим за мен .....Точно вчера четох и статия, за предлагните на пазара сирена и как в повечето от тях има всичско друго, но не мляко.....измислени са невероятни добавки и заместители да докарат вкуса, а на практика предлагат "отрова".
Абсолютно,отровите така ударно навлязоха на пазара,че се чудя като се изтъпанчат разни по телевизиите да ни обясняват как да се храним здравословно.То всичко е химии,яжте плодове и зеленчуци за повече витамини,къде тез витамини,те са отровени от торове и други отрови.
Един диетолог каза ,че не бялата захар и сол са вредни ,а глутамат и и други подобни с които тровят храните.Ако прочетете на соса Маги съставките .....,ми ако го сложиш на пясък и той ще ти се стори вкусен

# 531
Хубаво е, че досега  от участниците следващата седмица, ще ги гледам за първи път в този проект. С изключение на Евро, разбира се. А на нея може би това ще й някакво юбилейно участие. Mr. Green

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 14:57 от Билян@

# 532
  • София
Когато на Евро й трябват пари, започва участия в разни ТВ формати.... Joy

# 533
Когато на Евро й трябват пари, започва участия в разни ТВ формати.... Joy
Тя къде ли не участва, ми честно казано вече не ми се гледа!

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 16:14 от mimi.7299

# 534
Едва ли има някой , на който да не му трябват пари. Нищо лично, но май всичко вече ни е наготвила в ефир, като се има предвид, че водеше е готварска рубрика в Нова...  ooooh!
Може да заложи на космическа храна.

# 535
Едва ли има някой , на който да не му трябват пари.
Май няма, но повечето хора ги изкарват достойно и с труд. Mr. Green

# 536
Едва ли има някой , на който да не му трябват пари.
Май няма, но повечето хора ги изкарват достойно и с труд. Mr. Green
Ами нямам нищо против тогава и аз да ги послещна в моята кухня и да им сготвя разни вкусотии....със сигурност ще ги харесат!

# 537
Кои са участниците следващата седмица? Rolling Eyes

# 538
# 539
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз нямам нищо против Катето.100 пъти ще предпочета нея и Воче(които са участвали по няколко пъти),пред разни псевдо кулинари.Нали всички мрънкаме,че е готварски формат,а не сеирджийски..Ами ето,поканена е готвачка,която си разбира..

Козе сирене(бяло,прясно) слагам щедро в салата от зелена марула(домашна от двора,която няма нищо общо с вкуса на тези от магазина),чери домати,краставици,царевица,жасминов ориз и орехи.
Козе сирене като форма на Камамбер,кръгли и с плесен,не харесвам - печени,сурови,със сладко,с ядки..мех.

Общи условия

Активация на акаунт