Черешката на тортата - сезон 9 (Тема #4)

• 200 524
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 660
Чушки с боб много обичам, но досега със сушени не бях пробвала :tired
Че аз само със сушени чушки знам да се правят чушките с боб. Rolling Eyes Те са си коледно ястие.

# 661
Чушки с боб много обичам, но досега със сушени не бях пробвала :tired
Че аз само със сушени чушки знам да се правят чушките с боб. Rolling Eyes Те са си коледно ястие.
Вкъщи ги приготвяме с пресни или в краен случай с печени чушки. Опитвала съм с пълнеж от боб, който е и с направена запръжка като от яхнията, но най-често пълним само с варен и след това овкусен с подправки боб.

# 662
И на мен Саня ми хареса. Като елф-ка беше , но и отива. Хипомимична , хипокинетична. С една дума -флегма. Естествено , с този темперамент , е закъсняла с картофите Laughing Държа се възпитано и някак почтително.
И пак да се върна на моята "любимка" Евро-то. Синът и съм го гледала в постановки в театъра , талантливо е момчето. Но като водещ не ме кефи и това е то. Хайде , да кажем , такъв си е. Но тази Евро е много нетактична и невъзпитана - откъде накъде и хрумна да говори как се качва на етажа при снахата , без да пита / то и е "хвала " Mr. Green- справка , вижте темата в СО за вмешателните свекърви/, а и още по-грозно беше да подпитва Саня за нейната свекърва. И да коментира как на снимачната площадка била "скръцнала със зъби" на мъжа си. Клюкарско  и пошло. Очевидно , с цел , да се покаже колко е вътрешна. Тя все си мисли , че е най-интересна с нейните истории. Писнало ми е да я слушам. Искам другите да се изявяват.
Между другото , и аз , като съм в непозната компания, и искам да разчупвам ледове , имам нейния маниер от нервност. Работя върху това , де. Но ме дразни , като го видя у другите . Laughing
Дали някой ще сготви свинско със зеле , шопска салата , суджук и други типично нашенски си неща. Ракията поне беше ли от наш регион , или виното  Thinking А , и боб чорба в гърне забравих Laughing
И ба-ни-ца. Peace

# 663
Сухи чушки насред лето, странно.
И на мен ми е правило впечатление сред мои познати, вегетарианците готвят само постно, защото, знаеш, ние месо не ядем, а като идват на гости, трябва да им е сготвено постно, щото нали по същата причина, те месо не ядат. Малко двоен аршин. Нищо не ми хареса от храните, а сърмите с леща и ориз ми е направо странна комбинация. А имаше и доматен сос и салата от домати. дано другите готвят по-хубави неща.

# 664
Почтително ли?! На мен пък ми изглеждаше надменно, без достатъчен интерес, сякаш е повече от тези хора, снизходително някак, ама очи различни...

# 665
Почтително ли?! На мен пък ми изглеждаше надменно, без достатъчен интерес, сякаш е повече от тези хора, снизходително някак, ама очи различни...
Аз включвам и реверанса към Евро и Сашко с "изненадата".

# 666
Това не беше реверанс към Евро и Сашко, а безплатна реклама на филма на мъжа ѝ, с която не направи услуга на Евро - сега на всички ни е ясно, защо е толкова мазна Катето със Саня.

# 667
Това не беше реверанс към Евро и Сашко, а безплатна реклама на филма на мъжа ѝ, с която не направи услуга на Евро - сега на всички ни е ясно, защо е толкова мазна Катето със Саня.
Както казваш , Бижу , очи различни.
Аз се опитах да вляза в кожата на домакинатя и така го тълкувам от нейната гледна точка.

# 668
В голяма степен хората, които не ядат месо изпитват и истинска неприязън да го пипат, режат, готвят и т.н
Отделно, когато има месо в ястието то овкусява останалите продукти по специфичен начин (според тях) и това допълнително ги отказва да опитат.

Аз само едно не мога да разбера и сигурно цял живот ще си блъскам главата - защо всичките вегетарианци не ядат, видиш ли, месо, а иначе риба може. Тя не е ли животно пак, не е ли месо newsm78

Питала съм мои познати вегетарианци, повечето ме гледат умно и премигват с очи "Амииии.... Ъъ, не знаам.. то така е прието"  Tired и аз пак оставам без отговор Crazy

# 669
  • София
Цитат
В голяма степен хората, които не ядат месо изпитват и истинска неприязън да го пипат, режат, готвят и т.н

Тя е вегетарианка от две години, но е опитвала на Великден пържола, а ако толкова я е гнус от месото, има ръкавици.И готвачите някои неща с ръкавици ги готвят.А ако не иска да си цапа тенджери и съдове с месо, можеше всичко да набута в един гювеч.

# 670

Аз се опитах да вляза в кожата на домакинатя и така го тълкувам от нейната гледна точка.

По- добре не се мъчи. Няма да се получи, с човек, който не показва никаква, никаква емоция. Ако изобщо има гледна точка. ooooh!

# 671
  • София
Различни класове животни са, примерно някои вегетарианци ядат и охлюви - различни теории има за душата, болката и тн. Някои оставят рибата и защото като всеки друг човек и у тях има егоистична доза и не могат напълно да се лишат. Естествено е и да не им купува и месо да готви, никога не бих го поискала от вегетарианец. Проблемът беше, че и млечните бяха малко, а за да се задоволи вкуса на невегетарианците, трябва да има повече сирена, сметани и тн. В случая, тя яде риба, така че можеше риба да приготви.

А по идеята с български гозби, в района на моето село типично пролетно ястие е пълнени сушени чушки с картофи и коприва.

Прави ми впечатление, че не успяхме да изредим пет десерта, а все пак имаме пет вечери. Едва ли върви единият ден да е мляко със смокини, а на другата вечер с мед и орехи.

# 672
И пак да се върна на моята "любимка" Евро-то. Синът и съм го гледала в постановки в театъра , талантливо е момчето. Но като водещ не ме кефи и това е то. Хайде , да кажем , такъв си е.
И аз така, в театъра ми харесва Кадиев, като водещ - не. А за Евро смятам, че няма почти никакъв актьорски талант, тя си е еднопланова, винаги едно и също от нея. Иначе, тя мен не ме дразни.

# 673

Кой спомена,че ползва много куркума?Моля да ми каже, как да ползвам куркума, без да мирише толкова гадно.Щото и щипка да сложа, все се усеща миризмата.
Не съм го споменала аз , но отговарям- аз я пия в златното мляко по аюрведа , там става приятен разтвор с пропорциите и бадемовото масло.
Иначе я слагам в червената леща , правя си крем супа , там чесънчето я "убива".
И на мен ми е интересно другите къде я слагат. Въпреки очевидните и ползи , за нея съм чела , че трябва да се разтвори на водна баня във вода /или каша да се забърка/ , иначе не се усвоява.

# 674
Може някои да приготви торта с домашен крем или бисквитена с нишесте Grinning

Общи условия

Активация на акаунт