Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 632
  • 898
  •   1
Отговори
# 360
За връзки, брак и др. подобни няма са се изказвам.
Крайното отношение и коментари винаги са ме изненадвали. И обикновено живота рано или късно го доказва.

# 361
За връзки, брак и др. подобни няма са се изказвам.
Крайното отношение и коментари винаги са ме изненадвали. И обикновено живота рано или късно го доказва.
И аз имам близки, които по думите на жената: Земя и небе, ден и нощ може да се разделят, но те никога.
Е, разделиха се след време, след около 20г брак.

# 362
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
От моите наблюдения върху познатите ни, разбогатяването на българския мъж се движеше така: първо сменя колата, после сменя жената, а после къщата, защото новата жена иска нова къща. И после се раждат новите деца.
От всичките ми познати, които преживяха разводи, най-много страдаше един приятел, чиито родители се разведоха след повече от 30 години брак, бяха станали баба и дядо на 4 внучета, когато се разведоха. Той толкова им се ядоса, че не им проговори и на двамата.

Най-щастливо се разведе приятелката, за която споменах. Когато бяха водили въпросния разговор, как тя не иска децата и ще му ги остави на него, тя го беше хванала в забежка по един много куриозен начин: те работеха в чужбина тогава, тя се беше върнала за Нова година, а той беше останал в чуждата страна. По онова соц. време работещите в чужбина като кацнат на летището в родината, попълваха едни формуляри, с които здравните власти ги задължават на другия ден след пристигането си да се явят в районната си поликлиника за изследвания за различни болести, които евентуално могат да бъдат внесени в страната. И един ден преди Новата година звъни на вратата медицинско лице и търси мъжа й, който не се явил в уречения срок в поликлиниката за секрети, кръв и т.н.  Тя казала, че той е в чужбина, но те й казали, че е влязъл в страната и показали документа, който той попълнил. Човекът искал да си изкара новогодишната нощ малко по-романтично, отколкото при жена си и децата, обаче съвестните здравни власти изпортили романтиката.
Та моята приятелка го хваща тогава в крачка и поставя въпроса ребром - или си отиваш и взимаш децата, или оставаш и ги доотглеждаме заедно. Доотгледаха ги те и се разведоха след като ожениха дъщерята и станаха баба и дядо (тя на 43, той на 47) и изпратиха сина абитуриент. Той се ожени, а тя си хвана едно гадже с 19 години по-младо от нея и живя с него 10 години. След това го пусна на свобода (гаджето) да се ожени и да си роди деца, че вече беше станал на 34 и му беше време. С мъжа си поддържат приятелски отношения и досега.

# 363
Нямам идея аз как ще реагирам ако узная, че мм ме мами и ми изневерява.Връзката ни сигурно ще приключи, но как бих реагирала не знам.Като веднъж преминала през раздяла и развод, знам колко е тежко за децата.Късмет извади детето ми, че баща му замина за Канада и срещите станаха рядкост.Защото бащата го вземаше при себе си с цел да го разстройва и обработва и връщайки го да плаче и да обвинява мен за тяхната раздяла.Така чеее, случаи всякакви...

Имоти на деца не прехвърлям в никакъв случай.Бях свидетел как деца заложиха жилището на майка си и изхвърлиха възрастната жена на улицата.

# 364
  • Sofia
Светълчо,ей такива цивилизовани житейски истории харесвам  Peace.
Имам позната,която се разведе с мъжа си,ходиха-'де ходиха и двамата и после пак се събраха,та се и ожениха  Mr. Green.Сега си гледат внуците заедно  Peace.
Няколко мои приятелки се разведоха/разделиха с партньорите  си (след мъжка изневяра) за последните 4-5 години. Две от тях си имат успешни други връзки, едната не може да го прежали,всеки път за него ми говори  Tired,другата не се спря,от както се разведе  Whistling, надцака го яко  Mr. Green. Големите деца(18-20 годишни) са много обидени и променени след развода.

# 365
  • Пазете Гор
НСИ разправя, че за 2016 на всеки 2,6 брака се пада 1 брой развод. Като добавим към числото на разводите и онези бракове, които съществуват само юридически, ще излезе, че статистическият шанс да остареем до глупост с онзи, с който сме се врекли да сме заедно и в отвъдното, е под 50%. Допускам, че числата при двойките, които не са регистрирали фактическия си брак, са сходни.

Забележително е, че въпреки относително голямата вероятност за раздяла, аз изобщо не мисля за това. Ама хич. Хабя и без това оскъдния си мозъчен ресурс за други неща, чиито шансове да се сбъднат са в десетки пъти по-нищожни: като например как да редуцирам теглото си, да имам 35 квадрата кухня и сума подобни. Това още веднъж показва, че мозъкът человечески не работи съвсем по математическта логика. А пък то друг вид логика няма.

Ако намеря начин да натикам в някакви електрогенератори енергията, която се попилява в любови, похоти, страсти, събирания и раздели - ще забогатея неприлично, и като бонус ще избавя планетата от всичките ѝ екологически кахъри. Е, за сметка на това ще я направя едно скучно, сухо, постно, полумъртво и подредено като китките по Ларгото място.

# 366
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И не толкоз шарено и красиво като въпросните китки, нали, Куркума.
Изобщо безинтересно място би станала, даже тегаво, горката планета.
Закъде сме без любовите, страстите, събиранията и разделите.

# 367
  • Пазете Гор
Нямаше да ги има тъкмо къмто 90 % от музиката, филмите, песните, стиховете, книгите, масалите, вицовете, клюките и форумите. Тадж Махал щеше да е нещо като колонадата пред софийските "Валентини". "Клетниците" щеше да е вестникарска хроника, "Парижката Света Богородица" - екскурзоводска методичка, "Солунският Чудотворец" - откъс от декларация на пратия АТАКА, Елвис цял живот би пял за сините си велурени обуща, "Доктор Живаго" щеше да е "Окаяни дни", "Английският пациент" - кинопреглед, а Христо Фотев би написал само "Господи..." без разните му уточнения за хубостта.

От друга страна пък, ако хората спрат да се влюбват, тръпнат, трепнат, изтръпват, хлътват, колебаят, грешат, току виж им хартисало време и сили да метат двора си, да подреждат градовете си, страните и душите си. Кой знае кое е по-правилно. И по-възможно.

Влязох да пиша как учих децата на улицата да играят дама, включително и показвайки им подскоци на един крак, а се отпеснах да мисля на едро. А силно се моля да не сънуват тая нощ кошмари милите им душици, след като са видели нещо подобно на бронтозавър да подскача на куц крак около някакво камъче връз изрисуваната лично от него тебеширена крива, грозна, карирана на едри квадрати вещица.

# 368
Естествено, че винаги си права. Като в перифразираната китайска поговорка "Ако мъж каже нещо в гора и никой не го чуе, той пак ли няма да е прав?".

Много субективна тема сте подхванали. Подчертавам субективна, защото малко се изненадох на крайните мнения за толкова лични неща. Животът може да се живее по най-различни начини и малко от тях са престъпно недопустими. Останалото е просто живот.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 00:51 от Анонимен

# 369
Всички коментари по вчерашната тема чинно ги прочетох на ММ. Да си прави изводи, да мисли с перспектива, демек!  Mr. Green
Ха, добро ви утро!
Очертава се топло и слънчево. А на мен ми е цикълово смътафръцано.

# 370
Добро утро!
Аз пък днес ще съм с пола, дано не уплаша слънцето Laughing

# 371
  • София
Добро утро и честито лято! Само хубави емоции, усмивки и прекрасно настроение да ни донесе.

Чек, това последното много добре си го казала. Това е и моето мислене по въпроса. С първия развод, не че имам втори пу-пу, ми паднаха розовите очила.  Crazy

# 372
Добро утро!
Сериозна тема сте захванали, циркове всякакви съм виждала и продължавам да виждам. За нищо не се заричам, както мен, така и мъжът ми може да ни тресне всичко възможно, що го има по света и по хората. Най-цивилизованият развод, който съм виждала, е този на сестра ми. Там родата на зет ми опитаха да правят циркове и направиха, ама като видяха къде е проблемът се спряха. И до сега сестра ми и бившия ми зет поддържат чудесни отношения, купуват подаръци за новите деца на бившия си, събират често децата, бившият и настоящият ѝ мъж даже са приятели. Абе цивилизована работа. Племенницата ми ходи, когато поиска при баща си, без графици и чудесии. За сметка на това виждам семейства, решили да живеят заедно, ама то си е цирк отвсякъде и нито за тях, нито за децата е добре тази работа.
Да сме живи и здрави, ако ми дойде до главата ще мисля и ще преценявам, сега само чукам на глава да не ме правят на маймуна, както и самата аз да не се направя на такава.

# 373
Добро утро!

# 374
Добро утро!
Сериозна тема сте захванали, циркове всякакви съм виждала и продължавам да виждам. За нищо не се заричам, както мен, така и мъжът ми може да ни тресне всичко възможно, що го има по света и по хората. Най-цивилизованият развод, който съм виждала, е този на сестра ми. Там родата на зет ми опитаха да правят циркове и направиха, ама като видяха къде е проблемът се спряха. И до сега сестра ми и бившия ми зет поддържат чудесни отношения, купуват подаръци за новите деца на бившия си, събират често децата, бившият и настоящият ѝ мъж даже са приятели. Абе цивилизована работа. Племенницата ми ходи, когато поиска при баща си, без графици и чудесии. За сметка на това виждам семейства, решили да живеят заедно, ама то си е цирк отвсякъде и нито за тях, нито за децата е добре тази работа.
Да сме живи и здрави, ако ми дойде до главата ще мисля и ще преценявам, сега само чукам на глава да не ме правят на маймуна, както и самата аз да не се направя на такава.

Това,  с приятелството между бивши е най -доброто, но винаги ми е било малко странно.Не желаеш един човек като партньор, но се разбирате като приятели.Културни отношения, да, но чак приятелски за себе си не бих си представила.

Общи условия

Активация на акаунт