Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 632
  • 898
  •   1
Отговори
# 420
 Shocked
Сбъдваща, в началото ми стана смешно. Търсих извинения за всяко следващо изискване в дълбините на мозъка си. Но на последното - "за подарък - пари в брой" вече не издържах.
Категорично не бих пуснала моите и бих им обяснила защо.
Ай сиктир  Naughty

Захир, примамливо предложение, ама не всеки има нужното търпение да се вози при нов шофьор за първи дълъг път  Mr. Green С две думи, не очаквай много желаещи  Laughing  Hug

Мари, когато гледаш за нови котлони питай за монтажния отвор. Трябва да внимаваш да не избереш някой модел с по-малък отвор от предишния. Няма как да го поставите. По-голям няма да е проблем (ако има достатъчно място)  Peace

При нас е топло. По къси гащи и чехли съм. Честито лято на всички  Hug

ПП Докато публикувам има печеливш. Хубава разходка на Захир и на Трънчето

# 421
  • София
Сбъдваща, това което написа изобщо не ме развесели, а направо бих се вбесила на подобна наглост. Естествено, че заради детето си бих преглътнала, обаче тия родители що мисловни псувни ще отнесат от мен. И то всички по-сочни, които знам.  Mr. Green
Бай дъ уей, парче торта трябва ли да си носят гостите или поне за това родителите ще се бръкнат с мъка в джоба.  Twisted Evil

# 422
Захир, успех ти пожелавам с търсенето. Simple Smile

Аз не обичам да говоря в кола, нито като шофьор, нито като спътник.
И децата ме дразнят като започнат по 100пъти да питат нещо. Хем искат музиката да е силна, хем не млъкват и трябва постоянно да намалявам, за да чуя какво ме питат.

И при нас е голяма жега, още в 10ч. беше топло, в 15ч си представям какъв ад ще е.
Трябва да започна да ходя пеша на работа, че в 17ч ми става зле като трябва да се кача в колата.

# 423
Да, да не обобщаваме на едро. Като цяло немецът е практичен и прагматичен, разхищения и показност не се харесват. По принцип.  Конкретната покана е абсолютно изключение. Децата ми са били на ужасно много РД, такова чудо не е било. Иначе прекалената стиснатост се среща, да. Чак национална черта не, но такива индивиди си има доста.

Да се посочи желан подарък е обичайно в поканите и е улеснение за всички. Във възрастта до 10-тина години обикновено желаните подаръци се избират в някоя близка книжарница или магазин за играчки и се посочва на поканата къде е това. Сумата за подарък е между 10 и 15 евро, повече се приема за прекалено, показно или лош вкус. Над 10 години децата вече не се радват толкова на дребни подаръчета и предпочитат да получат нещо по-голямо от всичките си приятели, затова обичайно се посочва в поканата, че за подарък би било добре да се вземе ваучер от посочен конкретен магазин или пари в брой. Не се приема за лош вкус това, улеснява всички и накрая детето си купува нещо голямо със събраните пари и/или ваучери.

За конкретния РД - детето ще отиде. Без палатка. Ако все пак място за спане за него не се намери, ще отидем да си го приберем. Толкоз. Децата са приятели. Семействата не, няма как да стане.

# 424
Начиии, аз съм в шок от тая покана. Сбъдваща, да сложиш на детето една кутийка с храна, освен така изрично упоменатите мръвки. Нещо за пиене и парче торта, за да не ощетява тортата на рожденика. Също вероятно мобилна тоалетна, столче да си носи за сядане и разбира се, пари в брой за подарък.
После не искат ли да остане и двора да им окоси!?!!  ooooh!

Ненавиждам пресметливост и стиснатост, аз съм много ларж, разумна съм, не харча за глупости, но и никога няма да се "направя" за пари или нещо друго. Мъжа ми е по-стискат, ама сега го превъзпитавам да не е такъв. Че много ме дразни!!

# 425
Захир, ако можеш избягай малко по-рано, най-късно към 15 ч. да си запалила, защото петък има проблеми на тунелите. Веднъж щях да откача в една такава тапа - мани, че беше много бавно, ами седим на моста обградени от ТИР-ове, понеже знаех за конструктивните проблеми, които ремонтират, това натоварване на съоръжението ми дойде в повече, имах чувството, че ще пропаднем, наистина ми беше меко казано неприятно. Имай предвид, че и много хора се изнервят от тия тапи, от по-мудните шофьори и се започват едни изпълнения, отделно след края на магистралата изпреварването става в насрещното на доста места, честно казано аз с нов и по-неопитен шофьор не бих се навила да пътувам. То никога не е гаранция, но съдейки по себе си (и имайки предвид, че се чувствах уверена, още от самото начало) реакциите са различни, преценката на ситуацията е различна и пр. Та и ти избягвай подобна отговорност, пускай си музика, карай внимателно и ще си натрупаш и този опит от извънградско.

Сбъдваща
, това с "носете си храна, а на мен пари" ме разби! А в какво се изразява почерпката - осигуряване на земя за палатки, които верочтно повечето трябва и да си купят, освен да дадат и подаръка, както и на въглища за грила?

# 426
  • София
Захирче, нека е стиснат твоя, все пак трябва да има балансьор в семейството. И моят го играе стиснат, но все тая, защото знае каква сума трябва да ми дава всеки месец, за която не ми държи сметка как и за какво я харча. И аз съм много ларж и широкопръста, но това ме прави щастлива.  Grinning Обичам да черпя, да правя разни подаръчета, при това без очаквания от отсрещната страна. Само дето се дразня на стисльовци. Но аз такива нямам сред приятелите.

А в какво се изразява почерпката - осигуряване на земя за палатки, които верочтно повечето трябва и да си купят, освен да дадат и подаръка, както и на въглища за грила?
Сигурно в осигуряване на музика с кабел за уредбата, пуснат от съседите, че да не харчат ток.  Joy

# 427
  • София
Мерси, Съни  Peace

# 428
  • София
Аз също съм шокирана от поканата. Били сме на всякакви рождени дни, по-пищни и по-скромни, но никога не сме си носили храната ooooh! По-нормално бих приела нещата, ако в поканата нямаше изискване за подарък, а беше написано например, че детето не иска такъв и за него ще е подарък съвместното преживяване с приятелите. Това също е вариант, когато родителите нямат средства за РД.
Обаче палатка, оборудване, храна и подарък ми идва малко множко.
И ако сега децата не обръщат внимание на това, то като пораснат още малко ще обръщат и тези родители не си ли правят сметка, че детето им може да остане без приятели?

# 429
Ами чак толкова негативни емоции, няма нужда. На нас ни е смешно, определено. Хора разни, всеки има право на собствената лудост. А детето - рожденик е симпатяга, не е виновно за смотаните си родители.
За протокола - приятелите ни немци са нормални, широкоскроени, читави хора. Такива индивиди сред тях няма.

# 430
В крайна сметка това е покана. Никой не задължава родителите да си изпратят детето, децата на такъв РД.

И аз съветвам Захир да тръгне или по-рано, или след 19ч. Тогава ще е значително по-спокойно и вече ще са се разчистили големите задръствания.

# 431
  • София
Сбъдваща, ти сега да не вземеш да се обидиш на реакциите ни?
Нормално е да сме шокирани.

# 432
 smile3516 smile3515 newsm12 , Сбъдваща!

Приятелско дете се омъжи в Германия. От тук заминаха кума, майка, баща и бабата, на която е кръстена. Малко семейно тържество с час от- до в ресторант.
Миналото лято баща й направи сватба за чудо и приказ в България. Пое хотела на всички от Германия(около 20души), направи им екскурзия до близките места, черпене в ресторанти и т.н.
И ни разказа, как свекървата като ги поканила на рожден ден на младите си казала кой точно парфюм да й купят и да си носят место за барбекюто. Синът й видял вуйчо си(брата на майката)  случайно на улицата и съвсем по български  Mr. Green го поканил на рождения ден на майка си.  После споделил и с нея, а тя му се скарала и го накарала да му се обади да си носи и той месо, стол  ooooh! и ваучер за подарък, щото й било много трудно на бързо да си избере нещо. Ай, честит рожден ден....после!

# 433
Глупости, говорим си тука. Споделям местни куриози. Simple Smile

# 434
тия немци...  ooooh! Ич не са ми по вкуса, сори!

Ох, много се вълнувам начиииии  Crazy Харесах си нова кола, ще я видим довечера. Едно шевролетче калос, 1.2, 2006-та, изглежда супер, 4 врати, климатик, музика хубава и един ярък цвят, баш като за мен!!! Да се виждма от далеч! Стискайте палци тази вече да е моята!!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт