Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 631
  • 898
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна

Аз поканих приятели на рожденния си ден и те бяха изумени, че исках да платя сметката. накарах ами се и платиха и моята  Shocked.

Ох, искрено се разсмях  Joy

# 451
  • На брега на реката
Брат ми живее във Франция и ми разказа, че и там е така. Поканили го на РД в ресторант и накрая се изненадал като разбрал, че трябва да си плати сметката. Добре, че имал пари в себе си.
На мен ми е странно, но във всяка къща има обичаи, камо ли в държави.

# 452
Down, браво жено!!!!!!!  bouquet Най-сърдечни поздравления!!!

Аз също не обичам прекалената показност, така нареченото българско умение да празнуваме, но тая дребнавост ми е  в повече. Не ме кефи дребнавост и сметкаджийство и това е.

В семейните отношения има тема, на някаква натопорчена майка на едно момиче и видите ли, зетя не ще да правят голяма сватба, със сто хора и пинизи, искат само най-близките да се съберат и да подпишат и маминка е възмутена. На мен тия тежки сватби, примерно, са ми много противни. Хеле пък да ми се тръшне някой, че не е както той иска. На моята сватба...  Naughty Но тук сме така, манталитет..да ни видят, колко големи тържества, празненства и почерпки можем ние.

# 453
И аз я видях темата. Разбирам майката донякъде, защото родителите си имат мечти, свързани с децата им, но би следвало пълнолетни и самостоятелни хора, сами да решават подобни неща. За някои момичета, това е супер важно и ако не се стигне до приемлив и от двете страни компромис, не виждам защо вуобще ще го правят.

Мо да, това с извеждането на "момата", която не живее с тях от домът ми ми е леко  Crazy.

# 454
Даун, това оня гадния "клиент" дето те ядосваше.
Винаги е хубаво, когато отметнеш задача  Hug

И аз чета всички. Пиша сравнително рядко, наистина някой път никой не ме отразява  Mr. Green , но просто не всеки е длъжен да коментира това, което мен ме вълнуваме в момента  Peace
Иначе, колкото пъти съм писала по конкретен проблем, винаги се е включвал някой  Hug

# 455
Това с австрайлиския начин на празнуване на рожден ден много ми харесва. Рожденикът бива почерпен от неговите приятели, а не той да черпи. И сега като имаме рожденни дни се шегуваме с моя мъж как да се празнува, по български или австралийски. Това само за нас де, не за децата. За тях си е по български.
Аз да ви кажа какво ми се случи преди малко, напълнихме басейна и пускам малката да се пличка вътре с каката. Аз влизам в банята, през това време Кари свършила голямата работа в басейна, а кака и понеже я е гнус я оставила вътре. Направо ми идеше да  Sick. На всичкото отгоре басейна беше пълен и с щипки и пълен с доста вода. Как се извлачва тоя басейн до банята не питайте. Сега ще влизам да мия банята, че положението е .....

# 456
Моята среща, за която се притеснявах мина учудващо добре. Постихнах си целите и съм много горда, защото този проблем е от септември миналата година, а предишният контракт мениджър непрекъснато се оправдаваше с какво ли не. Аз го реших за около седмица кореспонденция и една среща.

Hands Plus1
Ей такива неща много ме радват и мен.
Разрешен проблем, успешно завършен проект, пряка или косвена похвала от партньор, или когато разбера от трето лице, че са ме споменали като добър професионалист - направо часове след това ми е едно такова летящо, и приятно Blush Всъщност това е една от малкото ми прояви на суета. Много обичам да съм добра в работата си.

# 457
Руми, да. Предишната среща не протече добре, но тази беше супер Simple Smile. Той прие всичките ми предложения и беше доста възпитан  Mr. Green.

Аз сигурно пропускам доста постове, но не мога да следя всичко и не е лично.

И аз Бърдс  Embarassed.

# 458
Аз пък не го бях чувала. И какво излиза- само в България ли черпим? newsm78
Не, Светкавица! Тук празнуваме! Там само се правят!

Не, и те празнуват, но всеки за собствена сметка. Един си поръчва омар, друг салата и бургер, някой пие спрайт, друг 21 годишно уиски, но като се навеселят, всеки си плаща сметката.
Това важи само за рождени дни мисля. Ходила съм на партита по други поводи, не е така.

# 459
  • София
Даун, забравих да ти честитя! Гордея се с теб, свята. Оправна си и ще се разбираме чудничко, най-вече на по чашка.  Hug

В семейните отношения има тема, на някаква натопорчена майка на едно момиче и видите ли, зетя не ще да правят голяма сватба, със сто хора и пинизи, искат само най-близките да се съберат и да подпишат и маминка е възмутена.
Захирче, сори, ама нищо от това, което написа, е вярно.  Mr. Green  Иди пак да четеш. Hug

# 460
Въх, минах по диагонал темата, за която говорите и се радвам, че свекърва ми не пише в Bg-mamma, че и мен щяха да ме определят като каква ли не  Mr. Green

# 461
  • София
Чета всичко по ред в темата, когато са 3-4 страници с нови отговори. Когато са към десетина, чета само последните няколко.
С Бърдс много често съм на едно мнение. Не върви всеки път да й пригласям.
Руми също я чета, обаче тя с нейните момичета някак си житейски е по-далеч от мен и просто нямам какво да коментирам.
Най-много съм съпричастна със Сбъдваща и нейният труден тийн. Когато големият ми син беше на тази възраст си мислех, че съм най-лошата и неспособна майка на света. Сега пак имам тийн, но е малко по-различен и не е по-лесен от номер едно, но е някак по-достъпен. Брат му е интроверт, а той е екстроверт, та ми е по-лесно да комуникирам с него в някои отношения.
Винаги ми е интересно да чета какво пише Светалчо за внуците си, обаче внуци нямам. Надявам се разбира се някой ден да имам, но хич не смея да се надявам да са наблизо. Синът ми и той рипа да ходи в чужбина, както преди години не искаше.
Чета смешките на малката Жаклин, писанията на Куркума, Даун, когато си споделя премеждията, Лиляна с нейния кандидат-студент и всички останали, няма да ги изреждам. Просто човек не винаги има какво да каже  и да се включи. А и аз някак си израснах житейския си етап, в който ми е важно аз да кажа какво мисля по някой въпрос. Сега ми е по-интересно да прочета или чуя какво другите имат да кажат.
Та така, сигурна съм, че има и други читатели, така че пишете!

# 462
  • Sofia
Не съм шокирана от поканата за РД .Всичко е конкретно-който иска-ходи. Обичам да има конкретика,не общи приказки и недомлъвки. На такава покана не знам дали ще откликна,нито ще проведа такъв РД за моето дете.
Но,съгласете се, че в България запасваме на гол г@з чифте пищови, в общия случай  Peace- за почерпки, подаръци, коли, телефони, почивки...и т.н.
На моминското ми парти имах гостенки-чужденки,бяха изненадани,че не те ,а аз ще платя сметката. Приятелка,живееща в чужбина,казва,че там се подаряват подаръци до 20 евро, на дестките РД...а тук-знаем.
Бях на спорт,жива съм,не ме боли кракът. Коя ме урочаса,че да разредя спорта и да се превърна в глиган?  Thinking

# 463
  • София
Джена, зависи от средата, в която се движиш. Аз за подарък на съученик не давам над 20 лв. Съответно и моето дете не е получавало по-скъпи подаръци от съученици и приятели. Повече пари съм давала само за подаръци на най-близките ни приятелски семейства, които са 3 на брой (с общо 7 деца) и за децата на сестра ми - 2 на брой. За всички други бюджетът е горният плюс-минус няколко лева. Не цепя чак стотинката. Зависи какво съм решила, че е подходящо за рожденика.

# 464
Джена, зависи от средата, в която се движиш. Аз за подарък на съученик не давам над 20 лв. Съответно и моето дете не е получавало по-скъпи подаръци от съученици и приятели. Повече пари съм давала само за подаръци на най-близките ни приятелски семейства, които са 3 на брой (с общо 7 деца) и за децата на сестра ми - 2 на брой. За всички други бюджетът е горният.

Също и от града, в който живееш.Покрай темите за детски рождени дни и имаше една на Касита колко е скъпо, ми направи впечатление, че като цяло/ разбира се има изключения/ в София рождените дни са по-пищни, задължително ходи цялото семейство, а във Варна не е съвсем така- само майки , по изключение и татковци, ако са близки семействата. Не се слагат кой знае какви софри, а подаръците са там някъде 20-25лв, освен ако е за много близко дете.

Общи условия

Активация на акаунт