Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 632
  • 898
  •   1
Отговори
# 465
Сбъдваща, интересна покана, не знам как бих реагирала, но мисля, твоят е правилният начин.
Я кажете за капките на д-р Бах, успиват ли? Искам да пия нещо, че Дианксита не ми действа.
Всички чета, просто все са се насъбрали много мнения и докато изчета всичко, забравям какво съм щяла да казвам.
Ето и сега, какво бешеее  newsm78

# 466
Тук ( а и в Канада), ходене на заведение за РД се организира от приятели на рожденника, и всеки си плаща сметката и покриват зардружно тази на рожденника. А и подарък за рожденника се носи. За др партита е различно. Ако е домашно парти по др повод, всеки носи по нещо за общата трапеза.  Носиш си и алкохола, че всеки има различни претенции за алкохола.

На мен поканата ми хареса, даже се замислих, че ако ги нямаше огнените мравки, това ще е следващият РД на Калин....Гледам го от гледна точка на децата, ще им е интересно. Поглеждайки го от гледна точка на родителите на поканените, ще съм шокирана от часта с месото и зеленчуците. Но пък хора всякакви, на който не му харесва, не ходи. Откак усвоих този принцип, живея много по-лесно.  Mr. Green

Моето моминско парти беше организирано от приятелки, те поеха всичко, ама и то си беше изненада.

# 467
  • София
Също и от града, в който живееш.Покрай темите за детски рождени дни и имаше една на Касита колко е скъпо, ми направи впечатление, че като цяло/ разбира се има изключения/ в София рождените дни са по-пищни, задължително ходи цялото семейство, а във Варна не е съвсем така- само майки , по изключение и татковци, ако са близки семействата. Не се слагат кой знае какви софри, а подаръците са там някъде 20-25лв, освен ако е за много близко дете.

Не мисля, че е до град, такива пищни рождени дни никога не съм правила за моите деца, нищо, че съм в София Simple Smile

# 468
Всичко си изчитам. От- до!
После за това ви и резюмирам.
Опитвам се да правя хубави подаръци за съучениците на децата ми, но обратното никога не се случвало. Ни-ко-га. За мен това е странно. Нямам никакви очаквания, но дъщеря ми се разочарова. Давам пример- тя подарява сребърни обеци, а на нея синджирче(не сребърно) и гривна с пластмасови мъниста. Този подарък е общ- от две деца. Mr. Green Само да отбележа, че най- гадните (според нея) подаръци са от книгите за прочит. Ей, там ако знаете как се мръщи.

# 469
  • Germany
Мдааа, германците са прагматични и на моменти откровени скръндзи. Чак такава покана не сме получавали, но не бих се изненадала. Миналата година децата бяха поканени на рожден ден на съседче, заедно с още 2 дечица от квартала. Другите 2 от съседската компания не бяха поканени. Партито беше на двора. Непоканените дечица стояха на оградата и майката на рожденичката не ги покани да влязат, нито ги почерпи... Стана ми много гадно. След партито събрах всички дечица в нашият двор. Не го разбирам това отношение и никога няма да свикна с тези им порядки.
Днес при нас е канска жега и влага. Обмислям довечера да спя в мазето. Искам на море! Simple Smile
Аз чета всички постове, но обикновено няколко страници накуп и често коментираната тема е изчерпана и няма смисъл да се включвам..

# 470
mariat, ако децата са по-големи, може те сами да ги избират и купуват, а не родител.

Публикували са една обява за конкурс току що...чудя се да се хвана ли на хорото, ей така за идеята, или да не си губя времето с глупости.
Заплащането е значително по-ниско от моето в момента.

Moni, изключително неприятно е било това.
Винаги съм се чудела, човек ще обеднее ли с малко храна и парче торта ако покани и непредвидени деца да се включат. Все пак става въпрос за 1-2деца.

Аз вече писах, как съвсем спонтанно, съседче от блока почерпи всички деца и се забавляваха много. Нито е канил, нито подаръци са купували (децата просто нямаха представа).
А почерпката не беше малка, соленки, сладки, ядки, безалкохолно и домашна торта.

# 471
  • София
Мари, на мен много ми е мъчно, че децата не се радват на подарък книга. Не са само твоите, масово е. Моите, в ранната ученическа възраст 1-7 клас, се радваха. Дори ми се е случвало, ако преди РД искат някоя книга да отлагам и после ги разпределям по приятелките ми за подарък, защото те винаги ме питат и така и на мен ми е лесно, и на тях.

# 472

Опитвам се да правя хубави подаръци за съучениците на децата ми, но обратното никога не се случвало.

И аз съм такава загубена, Мари Confused Не мога да купя подарък отбий номер, ще ходя, ще търся, ще избирам, но все искам да е нещо хубаво. Сигурно защото работя по цял ден извън града, но винаги аз имам време, неработещите са много заети  newsm78 Ние си имаме уговорка- 25 лв на дете, толкова, смятам, че е достатъчно  Peace Ходят само децата, ако сме много близки може и мамите да пием по кафе, това е

# 473
  • някъде ... тук ...
И аз не съм правила големи РД, а и ненавиждам детските клубове.
Последните рождени дни на дреб бяха я на боулинг, я на кино с още 2-3 деца. Тази година не бяхме в България. Празнувахме на кръчма с наличните - ние и още едно семейство. Големият се оправя сам и черпи в общежитието. С подаръците за други деца процедирам като Жълто цвете - около 20 лв.

Обикновено чете наред, но ако съм липсвала повече от два дни, нямам достатъчно време да го направя. Общо взето в тези случаи попрескачам страници, а понякога и теми Crazy

# 474
  • дядовата ръкавичка
Била съм на такива детски РД, по американски маниер - тип сватба, с по стотина госта, кетъринг, фойерверки.....  Сега сякаш поотмина тази мода, ама знам ли, децата вече са големи, не ги придружавам.
За подаръците - сами решават какво да подарят, понякога и пари се дават.

# 475
ЗА РД на детето черпихме в училище, в клуба ( едно от децата ме попита "а може ли да взема и за мама?", после майка му ми праща благодарственна картичка) и в клуб с батути. Калин поиска и в Бг, но се разбрахме като си отида да направим градинско парти и да поканим всички деца от района.
Иначе в Бг съм правила РД в Еко-парк - бяхме взели и аниматори....децата лудуваха на воля.
Парите, които отделям за подарък са различни, ако е блко приятелско дете  са повече. Гледам какво подаряват другите и гледам да съм и аз в този ценови диапазон. Тук книги се подаряват/разменят в училище два пъти годишно.....а подаръци купувам като видя нещо интересно

Айяла , американските РД не са тип сватба

# 476
Абе, някой са си точно такъв тип и аз съм виждал, ама не са чак толкова чести.

# 477
  • дядовата ръкавичка
Ами, не знам, може от някакви реалити формати да съм останала с такова впечатление.

# 478
  • Sofia
Аз съм харчлива и обичам да правя хубави, обмислени подаръци. ММ е стисняр  Crossing Arms за хорски подаръци, за нас е щедър  Mr. Green Whistling. Добре, че ме възспира да каня и подарявам, че няма да остане за нашето си дете. Спрях да смятам, че като имам трябва да дам повече от тия, дето имат по-малко. Имаме си договорка за сумата за детските РД и ми е екстра. Нито се чудя, нито мисля, ще засегна ли някого и т.н.
Ей сега спорим-колко пари да дадем на младоженците през август.  newsm78 Ама пък това са си негова рода. На моята даваме колкото аз преценя  hahaha. Не е случайна приказката-откъде е жената,от там е и родата  hahaha.Ще ми се върне на мен, синковецът като ме отсвири и обгрижва само родата на жена си  Thinking,ама това са нещата от живота.Не мога да се кахъря и за това.  Whistling
Даун,да ти е честит успехът  Peace! Да го полееш, похарчиш и да му се насладиш  Hug!

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 16:17 от ДжеНа

# 479
      Моето дете също не се радва на книга за съжаление, но пък няма насита на енциклопедии. И си ги чете с упование и препрочита. Неговите приятели, също повече харесват енциклопедиите, а то се оказа че все по- интересни излизат.Най-често това купувам или конструктор, топка, такива неща.Старая се и аз да подбирам, но не мога да отрека, че и другите майки се стараят.

Много съжалявам,  че не обича да чете художествена литература, като малък много обичаше да му чета, но след това го имаше като ангажимент, някак не се запалва.

А аз съжалявам, че книгата вече не е така популярен подарък.Май  в моето детство нямаше друг подарък от приятелче,освен книга.

Общи условия

Активация на акаунт