Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 631
  • 898
  •   1
Отговори
# 525
Мила съфорумка ми изпрати поредицата на Лекберг и съм тотално запленена от кримките й. Чета ги в поредността им и наистина много ми допаднаха! Сега съм свалила и Милениум, да видим там как ще съм.

Захирче, 2,1 не е ли много за тази малка колица?! Имаш предвид 1,2, нали? Да те слуша колата!

Милениума е разкошен!!! Дълго след него не можех да зачета друго.

# 526
  • Ямбол
Жаки, не е фатално, ако не намерите бележник. Имам няколко такива случая и винаги ги изчаквам, като ги карам да потърсят, когато са спокойни. Не им давам зор. В девет от десет случая бележникът е намерен до две седмици. Подновявала съм само един тази година на дете, което си беше загубило чантата или забравило някъде, не помня вече.

Аз днес свърших обещаното за през ваканцията - боядисахме върховете на дъщерята, отново със степче, много хубав цвят се получава и не съм виждала такъв, получен от боя. Сега сме юни, предишния път я правих през декември и още стоеше.

Рожденият ѝ ден наближава и почти винаги го празнуваме на морето. Преди се събирахме компания на някой къмпинг или бунгала, където да има място да се веселим без да пречим на никого. Тази година съвпада с изпитите на брат ѝ и го изтеглихме по-рано, по-скоро нещо като подарък за нея и няколко нейни приятелки. Ще ги заведем в петък до неделя в Приморско. Не сме суеверни и не ни пречи да подаряваме предварително.

# 527
  • Бургас
Жаки,може ли да ми пуснеш линк към филма,който гледаш?
Аз се запалих по Юрт и Русенфелт и съм решила да се запозная и с други скандинавски автори. Харесват ми. Мисля,че и филмите ще ми харесат. Има поредица за Себастиан Бергман но е на немски. Едва ли ще я преведат на БГ. Когато имаш време,не е спешно. Моля!

# 528
Лили, дано ви даде хубаво време на морето и да си изкарат добре девойките. Ако сте с кола идете на Перла, още няма много хора и е спокойно и тихо.
Жаки постоянно ме кара да я правя с тебешир за коса, за да е като Харли Куин, дали да не я мина с едно малиново степче и да си реша проблема за цяло лято:)
Аз от тази авторка май съм чела "Ледената принцеса " бих искала и други, има ли ги в Читанка?
Милениум поредица ли са? От Читанка?

# 529
  • Mediterraneo
Жаки, Ледената принцеса е първата книга. Няма ги в Читанка всички, ако искаш, дай мейл, ще ти ги пратя. Милениум го има.

# 530
  • Ямбол
Знам, Жаки, преди две седмици бяхме там. Бяхме само ние и рибарите на Перла. Но времето не беше с нас. Тази седмица ще е топло, но може би ще сме на северния, че си имам един шофьор, който не обича да ходи на плаж. Най-много да го накарам само да ни остави и после да ни прибере.

Стиг Ларшон не е за изпускане. За съжаление не е сред живите, иначе би ни радвал с още хубави книги.

# 531
Изчетох ви. Имахме гости- изкарахме си добре, изчистих и ви нагледах.
Захир, честито!

# 532
  • Euskal Herria
Еее, кога успя?  Grinning

# 533
Захир, дано всичко е наред с колата. Стискам палци и после да ни я покажеш. В тази връзка, още не сме видяли селфи от Джена.
Тарталета, може ли и на мен книгите?
Ние сега се прибрахме. Децата заспаха моментално. Много хубаво играха.

# 534
Яна, а преди да дойдат гостите се стегнах и измих, и размразих фризер, хладилник, и всичкото шкафчета в кухнята. Утре ще имам нови котлони и аспиратор, та да им е чистичко. Сутринта ще лъсна фурната,  че да не се сърди и тя.
Единият от гостите каза "крокодилски сълзи" и го поразпитах. Ми, не знаеше. Жена му каза, че знае какво означава изразът, но и тя първоначално го преведе погрешно.

# 535
  • Euskal Herria
Ехеее, машина направо!
Ха, тия сълзи - май доста хора не знаят значението на фразата. Едно време ни обясняваха всичко в училище - фразеологизми, турцизми в произведенията, които учим и пр. Ама аз съм от древните - "ние едно време..."  Joy. Динозавър направо.

# 536
  • Ямбол
А ние едно време четяхме книги и там като срещнем някоя непозната фраза, си я обясняваме според контекста. И дори и да има някакво подвеждане, след третата и петата книга, където ще я срещна фразата, вече няма съмнение какво точно значи и кога се използва.

# 537
А ние едно време четяхме книги и там като срещнем някоя непозната фраза, си я обясняваме според контекста. И дори и да има някакво подвеждане, след третата и петата книга, където ще я срещна фразата, вече няма съмнение какво точно значи и кога се използва.
Добро утро!
И после ги запомняш и вече ги знаеш.
Не обобщавам, но повечето деца не знаят значението даже на някои думи, камо ли за какво е вмъкнат този фразеологизъм.

# 538

Освен това  в детските книги имаше обяснения под черта или в края на книгата.Моят син беше много изненадан, като четеше "Принцът и просякът", издание от детството ми с обяснения на последната сраница.Сега май не съм срещала такива бележки.

# 539
  • Варна
Аз не се сещам в училище да са ми обяснявали значението на такива фрази. Всичките от книги ги знам. Да, бележки под линия имаше на почти всички книги, много полезни бяха. И много интересни.

Книгите на Стиг Ларшон майка ми ги има всичките, в хартиен вариант, но не съм им дала шанс още. Замислих се. А за Варг Веум съм чела книги в детството си. Сещам се за едно заглавие - "Нощем вълците са черни". Много интересна беше. Трябва да я издиря за ново четене. Препоръчвам, за който не я е чел Simple Smile

По повод книгите забелязвам при мен едно забавно явление. Книги, които съм чела отдавна и са ми оставили трайна следа в съзнанието не помня по заглавие или автор, а основно по имена на герои и по картинката на корицата. И като се сетя за някоя, която искам пак да прочета започва едно голямо издирване в нета. Досадно, но и донякъде забавно.

Тарталета, и на мен ми се струва, че трябва да е 1,2 колицата на Захир, но и обратното да е, какво пък. Колкото повече, толкова по-добре. По мое мнение Simple Smile Аз съм грандоман за коли.

Общи условия

Активация на акаунт