47 СОУ "Христо Г. Данов"

• 22 663
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Съветвам да се стои далече от 47 СУ!

# 46
Съветвам да се стои далече от 47 СУ!
Здравейте, бихте ли споделили накратко защо не сте доволна?
Записала съм детето в 126-то във втори клас, но 47 ни е по-удобно като местоположение.
Казаха ни от 47-мо, че ако решим да го запишем ще е в английска паралелка с класен ръководител г-жа Десислава Станева

# 47
  • София
Това ни е кварталното училище, под всякаква критика е. До към 4 клас ги крепят децата, обаче след това е тотален срив. Текучество на учители, ужасен манталитет на директора и учителите, разговорите и мисленето им са на ниво селска кръчна. В гимназията се записват не-влезлите никъде от всички околни квартали и съответно езикът и поведението им са скандални, което се пренася и вижда от децата в начален курс.
След 7 клас имат ужасни резултати. Изключение правят няколко деца на учителки, които умишлено записват децата си тук, за да “не ги мъчат по другите предмети” и ги подгогвят целево само на НВО.

# 48
Аз ще ви споделя мнението си след няколко месеца. Но, някак като се коментира се забравя, че навсякъде след началните класове нивото спада(изключвам СМГ и нпмг и още няколко). Моят осмокласник е приет в едната паралелка, тази която е най-високия бал. В сравнение с най-елитното училище от града, в който идваме (разбирайте ТОП училище), балът на тази паралелка в 47-мо е с 20 и няколко точки по-висок, спрямо тази в града ни. А училището Е страхотно. Ама и там ги виждам, че пушат покрай оградата. И там учителите са наполовина с акъла си и наполовина са заблеяни. И там в класовете повечето от половината не учат, ами се скатават. Всичко това съм видяла с очите си, покрай най-голямото ми дете.
Така че, не знам дали е само от училището всичко, или от възрастта на учениците.

# 49
Ама дори в началния курс, категорично на ниво е паралелката на Мина Илиев.

# 50
Това ни е кварталното училище, под всякаква критика е. До към 4 клас ги крепят децата, обаче след това е тотален срив. Текучество на учители, ужасен манталитет на директора и учителите, разговорите и мисленето им са на ниво селска кръчна. В гимназията се записват не-влезлите никъде от всички околни квартали и съответно езикът и поведението им са скандални, което се пренася и вижда от децата в начален курс.
След 7 клас имат ужасни резултати. Изключение правят няколко деца на учителки, които умишлено записват децата си тук, за да “не ги мъчат по другите предмети” и ги подгогвят целево само на НВО.
Благодаря ви за отзива, за сега задържаме преместването в 47-мо, предвид отзивите
Г-н Мина Илиев явно е най-желания класен ръководител, но уви няма да е той

# 51
Без това в паралелката на Илиев обикновено не се влиза на случаен принцип.

# 52
Ами тя е с немски език, доколкото се ориентирах. Мен не ме устройва този език. Мисля, че ако класните са по-малко амбициозни и не стресират толкова много децата, това си има свой собствен плюс. Малките ми деца бяха при една много амбициозна класна ръководителка. Все им се караше за домашни, за краснопис, за всичко. Домашните бяха с килограми. От толкова много натоварване едното ми дете взе да заеква. Така че - по-малкото стрес в училище дава възможност за повече време за допълнителни занимания извън училище. Което не е също маловажно за мен.
Но, ще видим как ще потръгне учението Simple Smile

# 53
  • София
Две деца на приятелки бяха в негов клас. Едното сега ще е 9 клас, другото -
5. И двете съжаляват, по различни причини…

# 54
Никакъв контрол на входа на училището. Всеки външен човек може да влезе без проблем, никой не те спира и не те пита кой си, къде отиваш.
Незаинтересовани учители в гимназиален етап. Оценки се пишат наизуст в края на срока на око. Няма реално оценяване. По БЕЛ се преподава като се пуска Уча.се. Това е несериозно. За математиката изобщо пък да не споменавам, че на учениците им се казва да си прочетат урока и да решат задачите след него, вместо да се обясни.
Ако нямате изисквания към учебния процес и целта ви е детето ви просто да завърши средно образование и да вземе някаква диплома, това е вашето училище.
Ако все пак държите на образованието на детето си, изобщо не го обмисляйте като вариант.

# 55
То в училището всичко е без никакъв контрол.
Директорът почти не присъства, но успява да го съсипва.
Всичко е на самотек.Подборът на учители не е базиран на професионализъм въобще.
Въпросът е до кога?
Просто родителите трябва да реагират, защото е заложено бъдещето на децата им.

# 56
Айде, моля. На моя 8-класник оценките са съвсем обективни и отговарят на това, което знае. Прибират им телефоните в час. Да, родители влизат без проблем, което за мен е чудесно - защото съм се наситила на полицейщина в предното училище - дето да си родител е синоним на терорист. В малките класове имат състезания, Коледно тържество и прочие. ИГРАЯТ на двора ВСЕКИ ден. За разлика от предното, където не ги пускаха изобщо навън. Ами, тук е по-добре, макар базата да е малко стара.

# 57
  • София
То в училището всичко е без никакъв контрол.
Директорът почти не присъства, но успява да го съсипва.
Всичко е на самотек.Подборът на учители не е базиран на професионализъм въобще.
Въпросът е до кога?
Просто родителите трябва да реагират, защото е заложено бъдещето на децата им.
Както виждате - въпрос на стандарти и изисквания. То и такова училища явно има нужда да има, за жалост са прецакани хубавата сграда и квартал…

# 58
За всеки влак си има пътници. Ние издържахме една гара - т.е. срок и избягахме с 200. На друг му харесва. Мястото е чудно, сградата - класическо старо училище, дворът просторен, еднакво отдалечен от двете големи артерии (България и Витошка). С един нов директор може да влезе в топ 10.

# 59
Айде, моля. На моя 8-класник оценките са съвсем обективни и отговарят на това, което знае. Прибират им телефоните в час. Да, родители влизат без проблем, което за мен е чудесно - защото съм се наситила на полицейщина в предното училище - дето да си родител е синоним на терорист. В малките класове имат състезания, Коледно тържество и прочие. ИГРАЯТ на двора ВСЕКИ ден. За разлика от предното, където не ги пускаха изобщо навън. Ами, тук е по-добре, макар базата да е малко стара.

Играят на двора малките. Големите са в Еко (бензиностанцията), до Аванти и Форнетите. На първото място прекарват повечето учебно време.

Общи условия

Активация на акаунт