Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 251
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Може да опиташ да изпереш с балсам за коса, това съм чела за вълната.Но едва ли ще се оправи според мен.Пълнежът е вътре и няма как да разтеглиш по някакъв начин.

# 556
В сушилня само на обдухване с много топки.

# 557
Като стана дума за пране на завивка от чиста вълна, искам да попитам дали мога все пак да изпера моята, която вече за две години, колкото и да я пазя, мисля, че е за освежаване.
Завивката е тази
На етикета всички символи са задраскани, т.е. не се пере, не се дава на хим. чистене. Когато я купувах, продавачът твърдеше, че не се пере, понеже ланолинът от вълната щял да се скапе и да се увреди функцията на вълната в  завивката - да диша и да поема и отдава влагата от тялото. Натуралната вълна имала самопочистваща се функция, та
всяка събота я изкарвам на простора навън да диша и да се прочиства сама. Няма мирис на пот или друго, мирише си на овчица, както в началото. Bowtie
Обаче памучната обвивка няма самопочистваща се функция, заради нея ми се иска да освежа.
Някакви идеи как да процедирам?

# 558
Само да кажа,че и моята завивка е с памучна тегелирана "обвивка".Смятам,че ако я бях пуснала на програма за вълна,нямаше да я скапя така,но въобще не предполагах какъв е пълнежа...Прала съм одеала,други вълнени завивки в пералня и не съм имала проблеми.Колкото и да се слагат в торби,редно си е да се перат след сезона,смятам.А и нямам практика да ползвам нещо ново,без да е прано

# 559
  • оттам, откъдето започва България
Като стана дума за пране на завивка от чиста вълна, искам да попитам дали мога все пак да изпера моята, която вече за две години, колкото и да я пазя, мисля, че е за освежаване.
Завивката е тази
На етикета всички символи са задраскани, т.е. не се пере, не се дава на хим. чистене. Когато я купувах, продавачът твърдеше, че не се пере, понеже ланолинът от вълната щял да се скапе и да се увреди функцията на вълната в  завивката - да диша и да поема и отдава влагата от тялото. Натуралната вълна имала самопочистваща се функция, та
всяка събота я изкарвам на простора навън да диша и да се прочиства сама. Няма мирис на пот или друго, мирише си на овчица, както в началото. Bowtie
Обаче памучната обвивка няма самопочистваща се функция, заради нея ми се иска да освежа.

Чета и си разсъждавам. Аз вълнена нова завивка нямам. Но, като си помисля за вълнените юргани от чеиза, които имам, със сигурност не бих ги прала, независимо по какъв начин. Вярно, че памучната обвивка се замърсява, независимо че се ползват със спални пликове, но вариантът с проветряването според мен е най-удачен.

# 560
  • Козлодуй
Аз имам олекотено юрганче с вълна в него поне така пишеше на етикета ама отвън е 100% памук и го пера не съм знаела че не се пере и не съм имала проблеми много хубаво става ама доста се мачка та се налага дори малко да го изправя с ютията Simple Smile

# 561
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Да споделя една хитринка, не знам дали сте писали за това: петна от дезодорант по дрехите се почистват много лесно с дамски чорапогащник или чорап, става въпрос за петната, които остават по чистите дрехи като ги обличаме след употребата на дезодорант.

# 562
Да споделя една хитринка, не знам дали сте писали за това: петна от дезодорант по дрехите се почистват много лесно с дамски чорапогащник или чорап, става въпрос за петната, които остават по чистите дрехи като ги обличаме след употребата на дезодорант.
Rolling Eyes Я пак

# 563
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Аз използвам сух дезодорант, и после като се обличам, по блузата остават бели петна от него, независимо, че пише че не оставя петна...Тези петна излизат много лесно като ги разтъркаш с чорап или чорапогащник, дамски, найлонов.

# 564
  • Козлодуй
Seanon, благодаря ще го пробвам Simple Smile

# 565
  • оттам, откъдето започва България
Аз също от години ползвам сух дезодорант, но знам, че като си сложиш от него, трябва да изчакаш известно време и тогава да се обличаш. Естествено, не трябва и да се прекалява при слагането.
Ако случайно изцапам някоя дреха при обличане изцапаното се изчиства с друг плат, независимо какъв е.

# 566
Да питам и тук:
Някой хвалеше микрофибърна кърпа д0оста по-скъпа от тези от 1-3- лв. Май беше около 25 лв. или подобна.
Забравих линка.
Скоро ползвах такава в офис и много ми хареса, но при тях била подарък. Прекрасно се справи със стари книги.
Моите от масовите магазини не се справят така добре.

Ако се сещате кой беше коментирал ?

# 567
Аз също от години ползвам сух дезодорант, но знам, че като си сложиш от него, трябва да изчакаш известно време и тогава да се обличаш. Естествено, не трябва и да се прекалява при слагането.
Ако случайно изцапам някоя дреха при обличане изцапаното се изчиства с друг плат, независимо какъв е.

Така е, просто споделям, че с чорап става по-лесно почистването.

# 568

Така е, просто споделям, че с чорап става по-лесно почистването.
Аз пък почиствам в четка.

# 569
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

и аз съм в такава чуденка...
и аз проветрявам само.
моята даже мисля не влиза в пералнята. дори и да влезе като се намокри с вода и пералнята ще клекне, защото вълната става много тежка, напоена с вода.

Общи условия

Активация на акаунт