Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 557
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, не знаех, че има еднократни, сега ще потърся!

Еднократните са с найлон, ще запарват.

# 76
Кой А1 за фурна купувате? Който е като гел или с пулверизатора? Фурната е доста замърсена.
Купувала съм само с пулверизатор, доволна съм. Само да предупредя, че миризмата е много силна, внимавай при пръскането и задължително ползвай ръкавици при почистването.

# 77
  • оттам, откъдето започва България
Това фолиото на мен не ми се получи. Shocked По скоро се мъчех ей тези дребните и трудно достъпните места на бижутата с клечка за уши и едно малко памучно парцалче.Ама ...голяма мъка  Laughing
Бях писала и преди, но не помня дали в тази тема.
ММ ми чисти сребърните бижута, изключая тези с камъни, тях не сме ги пробвали.
В метална купичка се слага лист фолио, като лъскавата му страна трябва да е отгоре.
Нареждат се сребърните бижута.
Сипва се хлебна сода, оцет и лимонена киселина /всичко го прави на око/.
После вода колкото да се покрие и като заври се оставя да поври.
Отгоре излиза мръсна пяна.
Като поври 2-3 минути тази смес се изсипва. Бижутата се измиват с веро и се подсушават.
Направо светват и стават като нови.  Peace

# 78
Благодаря,  пролетно цвете 🌸

# 79
Здравейте, надявам се някой тук да е запознат. Преди време бях чела за почистване на сребро с четка и паста за зъби и съответно го пробвах и действа, но за по-дребни бижута е доста трудно. След време пак някъде бях прочела, че става и с вода за уста, оставят се да киснат и ставали едва ли не като нови. Сега искам да си почистя едни обеци, а с пастата не става, защото са дребни, а и имат 2-3 камъчета и искам да попитам това с водата за уста някой пробвал ли го е, защото търсих в интернет и съответно нищо не намерих. Благодаря  bouquet
Накисни ги в препарат за прозорци,или в кетчуп Simple Smile След това измий нежно с гъба.

# 80
  • София
А как се почистват златни бижута в дом. условия?Знам за ултразвук в златарско ателие за 20 лв., вече може и да е повече.

# 81
Варя ги със сода.

# 82
А как се почистват златни бижута в дом. условия?Знам за ултразвук в златарско ателие за 20 лв., вече може и да е повече.
С червило.Натъркваш леко, после със салфетка или парцалче забърсваш, търкайки.
Блесват.

# 83
  • София
Ако 20 лв. струва едно почистване в магазин, то по-добре да си купиш ваната ултразвуковата. Към 50-60лв. са.

# 84
  • Пловдив
Здравейте! Имам едно синджирче, мисля, че е някаква тенекийка, купувано е от алиекспрес. Много си го харесвам и го нося постоянно. За съжаление потъмня. Някакъв шанс да се почисти и с какво?

# 85
  • София
Здравейте! Имам едно синджирче, мисля, че е някаква тенекийка, купувано е от алиекспрес. Много си го харесвам и го нося постоянно. За съжаление потъмня. Някакъв шанс да се почисти и с какво?
Зависи от какво е потъмляно. Ако е изтъркано и се е показал материала от който е направено или пък се е окислило от кожата - няма да се оправи. Иначе - вода и течен сапун и веднага подсушаване.

# 86
  • Пловдив
Зависи от какво е потъмляно. Ако е изтъркано и се е показал материала от който е направено или пък се е окислило от кожата - няма да се оправи. Иначе - вода и течен сапун и веднага подсушаване.
Предполагам, че се е окислило от кожата, но ще пробвам с вода и сапун, за всеки случай. Благодаря! Simple Smile

# 87
  • София
Предполагам, че се е окислило от кожата, но ще пробвам с вода и сапун, за всеки случай. Благодаря! Simple Smile
Сапуна да е течен обаче, или ако нямаш - ползвай веро.

# 88
Преди време бяхте коментирали как се чисти мозайка, но не открих поста. Пре мен мозайката е фасадна и е грапава- около врата. Идеи как и с какво да я почистят?

# 89
Сребърни бижута чистя като ги търкам с памуче, натопено в сода за хляб и леко намокрено.

Общи условия

Активация на акаунт