Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 578
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
С какво мога да залепя мушама? Подариха ми столче за хранене, но на облегалката материята се е скъсала на едно място? Лепенки, силикон?

А става ли да купиш подобна мушама ( или нещо контрастно) на метраж и да изрежеш например сърчице  и да залепиш върху дупката? newsm78 Поне на метраж можеш да си купиш и 10 см. В Бриколаж има добър избор.....

# 121
С какво мога да залепя мушама? Подариха ми столче за хранене, но на облегалката материята се е скъсала на едно място? Лепенки, силикон?

А става ли да купиш подобна мушама ( или нещо контрастно) на метраж и да изрежеш например сърчице  и да залепиш върху дупката? newsm78 Поне на метраж можеш да си купиш и 10 см. В Бриколаж има добър избор.....

Имах същия проблем, купихме един квадратен метър изкуствена кожа, за десетина лева, махнахме мушамената материя и мъжът ми претапицира с ръчен такер. Не е мръднало, чисти се също толкова лесно, а изглежда по-новичко.

# 122
  • Пловдив
Здравейте! Може и да е коментирано по-рано, но искам да споделя само. Водата в Пловдив е много варовита и съответно банята се беше превърнала.... Днес щях да ходя да си купувам Пулирапид, но реших да пробвам с лимонтузу. Плочките светнаха. 2 пакетчета лимонтузу разтворих в 1 л вода, намокрих плочките с гъба, изчаках около 1 минута и след това започнах да търкам с грапавата страна на гъбата. Всичко се изчисти, особено смесителите. Доволна съм много, мисля че вече няма да купувам препарат за плочки.

# 123
  • София
Здравейте! Може и да е коментирано по-рано, но искам да споделя само. Водата в Пловдив е много варовита и съответно банята се беше превърнала.... Днес щях да ходя да си купувам Пулирапид, но реших да пробвам с лимонтузу. Плочките светнаха. 2 пакетчета лимонтузу разтворих в 1 л вода, намокрих плочките с гъба, изчаках около 1 минута и след това започнах да търкам с грапавата страна на гъбата. Всичко се изчисти, особено смесителите. Доволна съм много, мисля че вече няма да купувам препарат за плочки.
Ако продължаваш така ще си надереш смесителите, за плочките не съм сигурна.

# 124
Права е Афродита.
Майка ми така ми надра всички смесители и хромирани части в банята. С грапавата страна на гъбата.
Според мен лимонтозуто далеч не е най-добрият избор за махане на варовик. В сравнение с Антикалк, който ползувам от години, е слабо и не сваля всичкия варовик.
Затова ти е било необходимо да ползуваш грапавото на гъбата.
А Антикалк пръскам, размазвам с една четка и след 15 минути отново с четката, без да натискам много махам вече раъмекнатия варовик. Обливам с чиста вода и готово.

# 125
  • Пловдив
Благодаря за вниманието за грапавата страна на гъбата. Вече няма да я ползвам от тази и част. Аз предпочетох да не използвам препарати (все пак лимонтузуто го използваме в храната си) и съм доволна от резултата, а и банята няма да се чисти веднъж на 6 месеца все пак. Wink

# 126
Грапавата част на гъбата не може да   надраска смесителите.
Нещо друго е било, абразиви може би.

# 127
Грапавата част на гъбата не може да   надраска смесителите.
Нещо друго е било, абразиви може би.

можи, можи  Bowtie
с труд и постоянство всичко се постига

# 128
  • Майнатаун
Благодаря за вниманието за грапавата страна на гъбата. Вече няма да я ползвам от тази и част. Аз предпочетох да не използвам препарати (все пак лимонтузуто го използваме в храната си) и съм доволна от резултата, а и банята няма да се чисти веднъж на 6 месеца все пак. Wink

Внимавай с лимонтузуто, защото преди години си бях "отмила" фугите в банята.Frowning1 Не помня концентрация и дозировка, но ясно си спомням как фугите започнаха да изчезват.Unamused

# 129
Не знам дали е объсждано, но искам да ви питам нещо. Как може да се приведе дреха в приличен вид, без да имам ютия под ръка. Бях чувала, че ако пусна горещата водя в банята и от парата дрехата едва ли не ще се изглади почти като с ютия. Тази сутрин пробвах, но не стана. Аз ли нещо бъркам и има ли избщо начин да стане нещо?

# 130
Пробвай със сгъване от вечерта и поставяне под възглавницата, докато спиш, един приятел го правеше в бедните студентски години. Е, остават ръбове, но все пак по-прегледно стои дрехата.
Като се замисля, това е буквално да гладиш с главата си  Joy

# 131
Мисля, че това с парата става само, ако дрехата е била вече гладена и от пътуване /прибрана в куфар примерно/ се е намачкала. Иначе няма начин само от парата в банята една намачкана дреха да придобие приличен вид.

# 132
Попадала съм на клипче, на което правеха следното:
Закачена тениска на закачалка се пръска с вода и после със сешоар се продухва докато изсъхне и се изправи Simple Smile
Дали действа нямам представа

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 17:05 от blabunder

# 133
Може да "изгладиш" с преса за коса.

# 134
Смесителите вкъщи намазвам с половин лимон/най-често вече изстискан Laughing/,изчаквам половин час и изплаквам.Без да търкам с нищо светват.

Общи условия

Активация на акаунт