Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 201
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Според мен е от пералнята.Почисти хубаво целия кръг гумено уплътнение,виж какво ще събереш,с една гъба за чинии примерно.Пусни пералнята да се изчисти,ако имаш специален препарат,ако не-с прах.Изпери якето пак,би трябвало да се махнат.

# 406
  • Тра-ла-ла
Според мен е от пералнята.Почисти хубаво целия кръг гумено уплътнение,виж какво ще събереш,с една гъба за чинии примерно.Пусни пералнята да се изчисти,ако имаш специален препарат,ако не-с прах.Изпери якето пак,би трябвало да се махнат.
Това мисля да направя Hug Но все повече се убеждавам, че май е мухъл, защото е масово в долната част на якето. Т.е. там, където най-дълго е било мокро, защото не го центрофугирах и го оставях да се отцежда като от време на време стисках на ръка.

Дали мухъл се маха с пране и белина?! Някакви други трикове?

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 14:26 от Джулая

# 407
  • Козлодуй
Джулая, на мен така ми се получава от омекотителя пусни го якето втори път с много малко прах и разреден омекотител това предполагам е заключена пяна тези якета доста силно разпенват водата намали силно препаратите Simple Smile

# 408
  • Варна

Малко май поизлъгах, има два режима на сушилната. И моята е стара на 13 години, Zerowatt Hoover. Леле какво невежество сега да разбера за това...  Blush

Виж коя е по-кратката тя ще да е за синтетика и би следвало с различни комбинации на копчетата да може да се регулира времето на самите програми. Но и да не ги нацелиш не е фатално,но...ще трябва да го пазиш. Пускаш сушилната и след да кажем половин час спираш и проверяваш, ако бълва пара и е мокро още 30мин. За час след сериозна центрофуга ще е сухо само да не го пресушиш-внимавай  Hug

# 409
Едно яке не може да мухляса за три дни. Почисти пералнята добре и го пусни с много малко препарат отново да се изпере. Аз не бих слагала белина за цветни тъкани. Сега времето се пооправи, дано бързо изсъхне.

# 410
  • Тра-ла-ла
Направо се чудя какво да направя, защото има право само на 1 опит и ако фиксирам петната - край на якето. Ще питам в 1-2 химчета какво ще кажат. Има ли значение препарата , с който ще пера? Ползвам течен Первол за цветно пране.

# 411
  • Ланкър, планините Овнерог
При пухените е много важно да са хубаво изплакнати. Малко препарат да остане и избиват петна. Пусни го само на плакнене + центрофуга.

# 412
Не е мухъл, от неравномерното съхнене е според мен.Изпери го с течен препарат, после центрофуга на ниски обороти.

# 413
  • Варна
 Много пяна правят тия гадове особено с пухени якета и аз предполагам,че петната са от недобро изплакване. Пусни го да се изпере наново с много малко препарат , НИКАКВИ ОМЕКОТИТЕЛИ и допълнително изплакване. Омекотителят е в последната вода и прави брутални петна на такива дрехи при съхнене.  Защо не го центруфугираш? От центрофугата нищо няма да му стане и до сега щеше да е сухо.

# 414
# 415
  • Тра-ла-ла
Благодаря за идеите.  Hug

Якето не е с пух, а с вата. Т.е. няма как да се разбива с топките за тенис. По-скоро трябва да се внимава ватата да не се откъсне от шевовете и да се събере в някой ъгъл. За това реших да не пусам центрофуга. Не пера за първи път, но винаги съм центрофугирала и са съхнели в банята на парно. Сега реших да спазвам написаното на етикета уж, за да си пазя якетата и стана беля. ooooh! И защото съм шматка и цяло лято блях, а не прах Laughing

# 416
  • София
Старите нямаха. Преди 14-15 г като си купувах комбинирано Канди,  ме гледаха като индианец, че искам въобще сушилня и ми се чудеха за какво ми е това "чудо". Имаше още 1 модел доколкото си спомням. И двете нямаха програми. Но пак сушах почти всичко в нея.

Всичко надали. Аз произведох кукленска жилетка веднъж. 😂
Сега след откритието ми дали да пусна якето и за колко време ?!

# 417
  • София
Много благодаря! Ака се пресуши какво ще стане ?

# 418
  • София
Много благодаря! Ака се пресуши какво ще стане ?

Къръщината ми няма край. Нямах възможност да го пресуша, че пералнята нещо май се прецака и не иска да работи т.е. работи когато и е кеф и сега имам мокро яке...  #Cussing out

Извинявам се за спама!

# 419
Едно яке не може да мухляса за три дни. Почисти пералнята добре и го пусни с много малко препарат отново да се изпере. Аз не бих слагала белина за цветни тъкани. Сега времето се пооправи, дано бързо изсъхне.

+1 Peace

Никаква белина! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт