Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 219
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Скрит текст:
Съотношението е 1 към 1. Долу-горе. Колкото повече сода, толкова по- силно действието. Преди това миеш хубаво с гъба всичко, което се вижда, тоест повърхността, а след това мажеш с пастата от сода. Ако искаш след това (на другия ден) може да напръскаш с оцетна есенция-бял, силен оцет, има го сигурно в Лидъл.
Това било добре, защото имало мухъл, който бива унищожен с основа и такъв с киселина. За най-сигурно след това пръскаш и с водородния прекис-Вениш Окси. Ако мухълът е на стена, след като изсъхне, най-добре е да се грундира с грунд за вар и после да се замаже с вар. Това ми го казаха в един екологичен магазин. но имай предвид, че след това друга боя освен варна не може да се ползува.

Сега прочетох - 95% спирт също убивал спорите на мухъла. Може да напръскаш и със спирт.
Според мен по-добре тези няколко продукта, отколкото с белина.

Коригирам се за оцетната есенция. Може без проблеми да се ползува в банята, на плочки, но не на всяка стена и можело да подхрани нов мухъл
Ето тук едно видео, мисля, че се разбира - изопропилалкохол, спирт за горене и водороден пероксид.
Не са дали за содата, но за нея знам, че действува също.
https://www.youtube.com/watch?v=5Td19jCmiRE

Благодаря ти много за изчерпателния отговор  bouquet
За стена, външна и за банята /плочки/ става въпрос. Оцетната есенция и водородния прекис са готови препарати, нали така?  Спирт 95% от аптеката ли купувате?

При нас има спирт за чистене, сода за пране и водороден прекис ( Вениш Окси и други препарати)
 по всички големи супермаркети -Реал, Реве, Едека, а също и в дрогериите ДМ, Мюлер.
 Водороден прекис ползуват фризьорките за изрусяване, може и там да питаш.
Убий гадините и после гледай да проветряваш редовно, купи си хигрометър -струва 10 -на лева и внимавай да не слагаш гардероби, шкафове и други мебели на места, където е нужна добра циркулация на въздуха -там където се образува конденз, където се срещат топло и студено.
Всяка сутрин през зимата ставам и забърсвам основно водата по прозореца, като мократа кърпа депонирам на простора навън, след това отварям широко прозореца и проветрявам 10-15 минути. На всеки 2-3 часа отварям широко прозореца да се смени въздуха. Пране не суша вътре, имам вече сушилня. Ако готвя, проветрявам стабилно и през прозореца, а не само аспиратора да ползувам. Пердетата нощем ги оставям сбрани и по средата на парното, защото в ъглите се беше получила влага от това, че въздухът не циркулира.
При нас в региона е много влажно, има голяма река наблизо и сме в нещо като на дъното на котловина.

# 466
  • София
Дайте ми моля съвет за почистване на дървена дъска за рязане, в краищата ми стои леко потъмняла.
С Доместос.

# 467
Дайте ми моля съвет за почистване на дървена дъска за рязане, в краищата ми стои леко потъмняла.
С Доместос.
После не бих рязала на нея.

# 468
Натъркай с оцет и сода. После само с оцет.

# 469
  • до най-прекрасния мъж
Ако е потъмняло като мухъл - направо действай с фина шкурка до пълно отстраняване и после измий добре. Мухъл от дърво трудно се маха, защото прониква навътре.

# 470
Не съм сигурна дали е мухъл, но ще опитам каквото сте ме посъветвали - пък да видим Simple Smile

# 471
  • софия
аз редовно почиствам дъските за рязане с домакинска тел - понякога и с "роли". едва ли е мухъл - щеше да замирише, вероятно са просто наслоявания.

# 472
  • София
Аз съм слагала моята дъска в миялната машина, може да се изкриви обаче.

# 473
  • Варна
Аз съм шкурила дъски за рязане и дървени лъжици за готвене. Като се махне повърхностния слой стават като нови, после ги намазвам със затоплено олио Hands Plus1

# 474
ema22 с телта не се ли "назъбва" повърхността?

# 475
ema22 с телта не се ли "назъбва" повърхността?
Не съм ема22, но ще споделя, че редовно почиствам така дървена дъска. Ползвам такова домакинско телче
https://www.amway.bg/product/110490,metalni-telcheta-ot-nerazhda … buds#.WfGgMo-0MdU
С него няма надраскване по никакви съдове.

# 476
  • софия
аз ползвам най-прости домакински телчета - купувам ги за стотинки и ползвам и за неръждаеми съдове. не съм забелязала да се драска дъската/нито съдовете/, пък и дъската не  е вечна - все някога се подменя.пробвай смело!

# 477
Да..или ще стане или ще й видя сметката Wink

Пролетно цвете не бях виждала точно такава тел, благодаря.

# 478
Да..или ще стане или ще й видя сметката Wink

Пролетно цвете не бях виждала точно такава тел, благодаря.
Тези телчета за мен са незаменими. цената за бр е около 4 лв, но пък се ползва с години. Не наранява ръцете, съдовете с минимални усилия стават като нови.

# 479
А от къде ги купуваш освен от посочения сайт?

Общи условия

Активация на акаунт