Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 286
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
И аз щях да предложа да залепиш нещо на тръбата и после пак да си поставиш декоративната решетка. После, обаче е добре да оставаш вратата на банята отворена, за да се изпарява парата и да не образува мухъл от влагата. Ако има радиатор, тръби за парно- няма да е проблем.

# 511
  • до най-прекрасния мъж
Най-добре намери някой да ти монтира вентилатор с автоматична клапа. Нас само това ни спаси. Съседите през 2 етажа над нас са си вързали аспиратора в отдушника+ добавка и цигарения дим - у нас не се дишаше. Миризмата се стелеше по коридора чак в хола и винаги знаех кога пият кафе и какво ще закусват, обядват и вечерят. Вече не мирише и редовно пускаме вентилацията да дърпа, за да не ни мухляса банята.
За бързо решение би ти свършило работа всичко непромокаемо на найлонова или ПВЦ основа, което да залепиш. Но мухълът в банята не ти мърда, а той е много по-вреден от цигарения дим и миризмата на готвено.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 09:15 от blue.angel

# 512
Отдушника ни е от старите. До тази година нямаше проблем, но явно през пролетта някой под нас е монтирал аспиратор в кухнята без да го извежда навън. По-нататък ще видим как да монтираме вентилатор с клапан, но в момента единствен вариант е подръчен материал. За мухъла не се тревожа - няма проблем вратата да я държа отворена. Благодаря ви, момичета!

# 513
  • Козлодуй
_viki, ох и аз имам подобен проблем в кухнята обаче и държа пуснат абсорбатора дори и да не готвя отначало мислех че е пробит въздуховода му но не е просто някакси връща в зависимост от ветровете и аз не зная как да реша проблема Просто си монтирай вентилатор свързан с ключа на лампата и като светнеш да влезеш той ще издърпа гадния въздух Simple Smile

# 514
Ние имаме вентилатор с клапа и въпреки всичко пак влизат миризмите от аспиратора. Явно е с доста по-мощен вентилатор, но ние мислим, че са комшии под нас. Това е забранено и на общо събрание сме го казвали, но файда никаква. Направо сме се видяли в чудо. И това е втори вентилатор доста по-мощен от първия.

# 515
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме с Vents с автоматични клапи /като щорички са отпред и сами си се вдигат и спускат/, вече втори слагаме същия, че първият се износи с времето. Преди 6-7 години сложихме първия и оттогава вкъщи спря да мирише. Но при нас проблемът са съседи отгоре, не отдолу. Вероятно има значение.

# 516
Ние сме с Vents с автоматични клапи /като щорички са отпред и сами си се вдигат и спускат/, вече втори слагаме същия, че първият се износи с времето. Преди 6-7 години сложихме първия и оттогава вкъщи спря да мирише. Но при нас проблемът са съседи отгоре, не отдолу. Вероятно има значение.
Такъв ли е вашия: http://www.praktiker.bg/bg/Fan/%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%A2%D0%98%D0 … S-100-MA/p/447425

# 517
  • до най-прекрасния мъж
Да, същият е. ММ уплътни много добре и отвора, в който се монтира. Наистина, откакто сме с него, не мирише. А съседите си готвят, кухнята им е все още в коридора.

# 518
  • Козлодуй
*Avalon*, благодаря за линка за вентилатора Simple Smile

# 519
Не знам дали това е правилната тема,но да попитам за идея,как да почистя следи от тиксо от гладка повърхност.Детето по едно време отваряше всички шкафове и вадеше всичко.Научи се да отваря тези обезопасители за п
шкафове,дето ги продават и врвменното ни спасение беше тиксо.И сега се чудя как да го изчистя.Остава лепкавият слой.Пробвах с парцал и спирт,с гъба и почистващ препарат...Приемам други предложения.

# 520
  • София
С лакочистител, ама пробвай първо на място което не се вижда, защото някои лакове и бои се свалят или увреждат с него.

# 521
  • София
С олио, слагаш на памучето и търкаш.

# 522
  • Козлодуй
Не знам дали това е правилната тема,но да попитам за идея,как да почистя следи от тиксо от гладка повърхност.Детето по едно време отваряше всички шкафове и вадеше всичко.Научи се да отваря тези обезопасители за п
шкафове,дето ги продават и врвменното ни спасение беше тиксо.И сега се чудя как да го изчистя.Остава лепкавият слой.Пробвах с парцал и спирт,с гъба и почистващ препарат...Приемам други предложения.
С обезмаслител пробва ли? Simple Smile

# 523
Много благодаря!Веднага пробвах на един от шкафовете и се изчисти.После ще чистя и останалите,само да взема още лакочистител,че този беше малко.

# 524
С олио, слагаш на памучето и търкаш.
+1
След олиото ,ако не е паднало всичко пробвай с мазен крем.

Общи условия

Активация на акаунт