Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 212
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Или с Вениш.

# 586
Вениш също е на основата на Н2О2. Така че става дума за един и същи подход.

# 587
Така е. Във вениша има и разпенваща съставка и петната падат по-лесно. Все е пероксид. Важното е да излезе кръвта.

# 588
Вениш има повече химия и аромати, и за матрак, понеже няма как обилно да изплакваш, ми се струва, че кисл.вода е по-добре.

А колкото до разпенването, аз мисля, че то се дължи на кисл. вода, а не че има някакви допълнителни разпенители, но може и да се лъжа.

# 589
  • Варна/Благоевград
Благодаря ви ще купя днес кислородна вода ще пробвам и ще пиша какво е станало.

# 590
Момичета с какво се почистват съдове от алуминий,че грила ми е такъв и не мога да го изчистя?Помагайте моля!

# 591
  • до най-прекрасния мъж
Със сода за хляб и търкане. От препаратите алуминият може да се окисли и потъмнее.

# 592
Момичета с какво се почистват съдове от алуминий,че грила ми е такъв и не мога да го изчистя?Помагайте моля!

Със сода за хляб и търкане. От препаратите алуминият може да се окисли и потъмнее.

И аз съм за содата.
Скоро гледах едно видео за почистване на фурна със сода и ми направи впечатление следното-
содата не бивало да се нагрява прекалено, 50 градуса , не повече, защото от 75 градуса нагоре се променяло нещо си. (забравих какво точно беше).
Ако можеш грила да го затоплиш до мнооого ниска температура 50 градуса, да го посипеш със сода, завиеш със стари кърпи и изчакаш едно 12 часа, смятам, че загорялото ше се махне много по-лесно, отколкото без тази прозедура и само с търкане със сода.
Накисване на 50 градуса с разтвор на сода, за около 12 часа.

# 593
Благодаря за идеята,днес ще я изпробвам!

# 594
Някой може ли да ми помогне със съвет как да изчистя диван от изкуствена кожа. На определени места от употреба и пипане има  замърсявания в "порите" сякаш. Някакъв препарат или трик?

# 595
  • София
За почистване на изкуствена кожа - сапунена вода. Не знам колко е ефикасно.

# 596
Някой може ли да ми каже как да изчистя кожени стелки за обувки (от ортопедичните са, иначе бих купила нови) така, че да не миришат на крака. Това са стелките на домашните ми чехли, които нося боса и след няколко месеца употреба ми намирисват. Преди малко ги киснах в спирт и сагротан, обаче не помогна много...сега се каня да им направя една терапия с белина, ако оживеят добре, ако не ще ходя на лекар за нови.

# 597
  • Ланкър, планините Овнерог
Сода?

# 598
Содата ще изкара мазното от кожата и ще станат много сухи, но накрая и това ще пробвам.

# 599
  • Ланкър, планините Овнерог
Ами аз по логиката, че да не миришат краката, се слага малко сода в обувките.

Общи условия

Активация на акаунт