Раждане в УМБАЛ Медика - Русе

• 44 029
  • 437
  •   1
Отговори
# 225
Не искам да оспорвам лекарско мнение и тн., но принципно първа ФМ и БХС се прави в 11-13 г.с., следващата ФМ е около 18-19 г.с. Причинатае, че ако недай боже има някакви малформации, аборт по медицински причини се прави до 20та г.с  После няма много смисъл...

# 226
Не искам да оспорвам лекарско мнение и тн., но принципно първа ФМ и БХС се прави в 11-13 г.с., следващата ФМ е около 18-19 г.с. Причинатае, че ако недай боже има някакви малформации, аборт по медицински причини се прави до 20та г.с  После няма много смисъл...

Знам, така е, права си, maiathebee, за това и споменах, че доктора така ми каза, а аз се доверих, както и че той ме следи още от самото начало, може би така е преценил, ако е нямало нищо притеснително преди това.
Но момичето винаги може да поиска и ранни Фм и скрининг Simple Smile

# 227
Здравейте, има ли родили мами при Рудницки чрез секцио и може ли да споделят впечатленията си? И още - след колко време ви раздвиждват след операцията? Слагат ли задължително фраксипарин или друг хепарин след секциото?Това много ме притеснява, защото съм чувала,че е задължително, а в АГ нямам спомен да са ми слагали. Не искам да си рискувам живота за втори път! И още - бебето при вас ли стои през цялото време или го вземат за през нощта? Сега ми предстои раждане през Януари, но искам от рано да събера мнения и впечатления

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 10:22 от zovka.manova

# 228
За фракспипарин не знам. Бебетата ги вземат след кърменето в 12 през нощта и до 6 са при тях. Раздвижването е около 5-6-7 часа след секциото. Обезбиляват добре.

# 229
За фракспипарин не знам. Бебетата ги вземат след кърменето в 12 през нощта и до 6 са при тях. Раздвижването е около 5-6-7 часа след секциото. Обезбиляват добре.

Благодаря Simple Smile В епикризата ви не пише ли дали ви е поставян някакъв хепаринов препарат?

# 230
За д-р Рудницки само положителни впечатления имам. Чудесен човек и лекар, според мен.
След секцио се слага лекарство за разреждане на кръвта, заради обездвижването. Мен ме вдигнаха чак на следващия ден следобяд, но аз имах допълнителни усложнения и бях с пълна упойка. Иначе мисля, че същия ден следобяд раздвижват.
За бебето, докато си в гинекология, ти го носят за кърмене. След като те преместят в другата част за родилките, бебето е с теб 24/7. Вземат го само за къпане и някоя манипулация ако има. Мен ме питаха за през нощта дали искам да го оставят и аз, естествено исках,зада мога да си го кърмя. Нощните кърмения за най-важни за лактацията и да се отпушат първоначално каналите.

# 231
И аз съм само с добри впечатления от д-р Рудницки. Изключително внимателно и професионално отношение, въпреки че в последния момент му се обадих, че искам да ражда при него (9 дни преди секциото) Аз нямах усложнения и ме раздвижиха 2-3 часа след операцията, още няколко пъти през деня ми помагаха да ставам и до вечерта става сама (за което ми се караха, но това е друг въпрос) Бебето имаше нужда от система с... нещо, не помня какво, не беше сериозно, но ми го носиха три пъти същия ден да си го погушкам, а на другия ден сутринта ме преместиха и можеше да е постоянно при мен, ако искам.

# 232
Здравейте,искам да попитам за добър специалист по фетална морфология в Русе?

# 233
Здравейте,искам да попитам за добър специалист по фетална морфология в Русе?

Препоръчвам д-р Лиляна Йорданова с две ръце! Останах очарована от отношението и и от професионализма и

# 234
Здравейте всички,
Предстои ми раждане в Медика януари месец, въпроса ми е как е самата атмосфера, стаите?

# 235
Прекеасни. Всички са много внимателни, грижливи, помагат за всичко. Аз съм много доволна. Родих миналия октомври.

# 236
Момичета,искам да попитам дали сте запознати, термина ми е февруари и съм се ориентирала към “МЕДИКА”,ще раждам чрез планово секцио.Интересува ме дали има шанс половинката ми да присъства на раждането,дали след раждането го пускат поне да види детето и колко дни се стои с болницата след секцио?Разбрах,че в болницата има стая за изписване,но никого не допускат освен таткото там,така ли е?Благодаря предварително

# 237
Преди Ковид можеше, сега вече едва ли. Трябва да питате тях. Аз раждах миналия октомври, таткото го видя преди мен. Родих секцио, мисля че 5 дена беше престоя ми, от раждането. В стаята за изписване можеше да идва не само той. Но ме пускаха само мен при него, бебето не, както и той не можеше да влиза при мен, когато ме изместиха при бебетата. Докато бях след секциото в родилно стоеше при мен, след това само в стаята се виждахме. Но пак казвам, сега при епидемията нешата са по различни. Особено при бебетата не мисля че ще го пуснат.

# 238

Здравейте,вчера бях на фетална морфология.Имам нужда от информация относно: HC/AC( campbell ),
FL/HC  (hadlock).Имам звездички срещу стойнотите, а незнам какви са нормите и как се изчисляват.Някой знае ли какви са референтните стойности,има звездичка на тези две стойности,което ме навежда на мисълта че не са в нормата.

# 239
Здравейте отново момичета,
Въпроса ми е дали някоя от вас е имала застраховка булстрад живот и каква е самата процедура дали директно болницата си взима детайлите от картата за застраховка или първо си плащате и после застрахователя ви възстановява парите, тъй като до колкото знам зависи от самото здравно заведение(някои директно си действат с картата, други ти дават документация, с която после да ти възстановят сумата).
Благодаря ви☺

Общи условия

Активация на акаунт