Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Моите родители платиха едни 1300 тел. И 320 вода, и вече не са толкова добри.

# 616
  • София
Едни познати ги завлякаха от единия апартамент 2000лв,а година по късно от друг техен апартамент 1600лв и не си взимат поука.

# 617
Леле, Човече... ooooh! ooooh!
Аз си мислех, че съм най-голямата патка, моят пръв наемател беше натрупал 800 лв. забавени плащания, сметките ги плащах аз. Не можа да се издължи, но ми остави цялото си обзавеждане, с нови уреди. Не, че съм ги искала, но поне имах компенсация. И в перфектен вид, дори не чистих след него. Peace

# 618
За да нямате неплатени сметки и да не сте завличани, отново пиша - плащайте си Вие сами сметките и ако не искат така, изобщо не ги взимайте за Наематели. Ако не плащат с наема сметките, и започнат увъртания, то - имате право на предупреждение и да напускат. В нашия договор това всичко си го има включено.

Никога не сме имали проблеми с неплатени сметки, наши познати така заминаха с голяма сума, но пак упорито не искат те да плащат сметките и да им връщат парите и отново с поредните Наематели си имат проблеми вечно плащане на сметки за ток със закъснение и постоянно ги предупреждават от Чез за предстоящо спиране на ток-а и въпреки всичко - отново и отново са упорити - затова и си патят.

# 619
Ти прочете ли, че аз плащах сметките?
Затова вече не се хващам на тази въдица! Naughty

# 620
Леле, Човече... ooooh! ooooh!
Аз си мислех, че съм най-голямата патка, моят пръв наемател беше натрупал 800 лв. забавени плащания, сметките ги плащах аз. Не можа да се издължи, но ми остави цялото си обзавеждане, с нови уреди. Не, че съм ги искала, но поне имах компенсация. И в перфектен вид, дори не чистих след него. Peace
Аа, и ние така се сдоби хме с обзавеждането на офиса ни. 2 или 3 наема не взехме, обзавеждане го ползваме и в момента. Не че у кой знае какво, ама сглобено, качено, подредено. Готово за ползване. Кво да се прави, по-добре от нищо.

# 621
Да, така е. По-добре от нищо.

# 622
А той просто не ти дава парите с наема ли?

Много неприятно, наистина. Аз съм си сложила клауза, че наемателят е съгласен при забавяне на наем и сметки със 7 дни аз да сменя патрона и да спра тока към жилището, както и че това няма да се счита за самоуправство по смисъла на НК. Възнамерявам да не толерирам забавяния по никакви причини и с никакви обяснения.

# 623
Той не ми дава не само сметките, но и наема. Плаща да кажем по 50 лв., аз водех една тетрадка, колко дава, колко остават. Ама те нали идват нови сметки и нов наем и се увеличават.
Обаче това беше по време на кризата, 2009 г., наистина му фалира бизнеса. Иначе беше супер свястно момче и много чисто държеше.
Аз купих апартамента с него, предните собственици не са имали проблеми, затова бях склонна да му дам шанс.

# 624
  • София
Оффф, каквото и да пише в договора, ако наемателя се окаже някой запек, само съдът може да реши спора.

# 625
А то така лесно става със съд, че още повече ще се набуташ, плюс нерви и време.

# 626
  • София
Съд ли - след колко години ще вземеш на босия цървулите?
Затова - хамалите, изнасяне и нова брава. Пък те да ме съдт после.
Човече, много неприятно, дано се изплатят.
Аз семейства не искам и не пускам.
Особенно пък с дете-инвалид. Те са свикнали всеки да им съчувства,  мислят, че хората са им длъжни.
Не само за нисък, за никакъв наем няма да ги допусна в мой имот.

# 627
Скрит текст:
Това беше последния път, в който правим жест към наематели.
Жена с дете със здравословен проблем, която години наред държахме на нисък наем, защото решихме да се правим на добри.
Мъжът й работеше и изкарваше нормални пари, така че имаха възможност да си плащат консумативите, не са големи, но очевидно просто решиха, че ще живеят на чужд гръб.
Преди година се счупи пералнята (напълно обзаведен е), защото дефектът се проявил, но тя умишлено я ползвала така докато съвсем се счупила и вече не можеше да се оправи само със смяна на тази част, а беше цялата за боклука. Тогава й казахме - в момента, в който видим сметките на 0 имаш пералнята в същия ден монтирана. Пак се примоли, как ще го пере това дете, трудно й е, но ще ги плати. И за поведен път се вързахме и купихме още на следващия ден.
Оставиха ни с 1800 лв. вода и парно, сега се крият и не си вдигат телефоните, бяха "приятели" с мъжа ми във ФБ, изтрили са го.
Поне се изнесоха.

Ще опитаме да си получим парите по съдебен път, но като нямаме техен адрес не знам на какво да се надявам. Помолиха да си преместят постоянния там, затова се водят там сега.

Управляваме и чужди имоти и там сме стриктни, но тук като е за наш решихме да сме по-гъвкави, да не се взираме в договора и да не ги притискаме. Не разбирам как може да има такива хора, ако сме били в лоши отношения някак бих ги разбрала, но 5 г. само добро са видели от нас...

Оф, че неприятно.
И аз съм споделяла, че хлътнах с едни пари така от съчувствие, свястна жена, ама се разболя, влиза в болница, не плаща, ...обеца на ухото. Сега се карам, пиша им, напомням "тока излезе", "водата засякоха ли"...пъдарска история...

# 628
  • София
Аз говоря за цивилизования начин.

# 629
Оффф, каквото и да пише в договора, ако наемателя се окаже някой запек, само съдът може да реши спора.
Успех в съда. За 1000 лева кой му се занимава с адвокати и съдилища, абсурд.
Съгласна съм с Аиша, и който го може по нейния начин, трудно би се набутал. Повечето наемодатели от човещината си патят.

Общи условия

Активация на акаунт