Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 63 003
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Може би ако слагат директно в шкафа кални или мокри дрехи ще мирише неприятно.
Или пък да не мухляса. Все пак е ново още. А  и квартирантите, колкото и да са свестни не пазят като в къщи. Поне повечето.
Не знам - у нас като се съберат 5 парцала и пускаме пералня. Не я чакам да се напълни до горе, не деля по вид и цвят.
Случва се и през ден, и всеки ден.

# 601
Ми аз си представих дрехите директно върху рафта Grinning И с оглед на това, че ще се ползва от други хора след това... На мен не би ми било приятно да знам, че там са се размятали нечии гащи Grin Нищо, че преди ползване ще се изчисти

Извинявам се, че повдигнах такава щекотлива тема. Може ли да подминем въпроса, че се опасявам да не се превърне в бойно поле. Че като знам какво става в подобен род теми в СО и се самобичувам, че не си дадох сметка преди да задам въпроса Sad

# 602
  • In transit
Може би ако слагат директно в шкафа кални или мокри дрехи ще мирише неприятно.
Или пък да не мухляса. Все пак е ново още. А  и квартирантите, колкото и да са свестни не пазят като в къщи. Поне повечето.
Мисля си, че може и да греша, но човек ако не пази вкъщи, не пази и навън. Това съм го забелязла по колежки в тоалетната на работа...на моменти ме беше гнус да вляза. Не мога да си представя, че ще имам различно отношение към чистотата вкъщи и навън ( или на квартира).

Ми аз си представих дрехите директно върху рафта Grinning И с оглед на това, че ще се ползва от други хора след това... На мен не би ми било приятно да знам, че там са се размятали нечии гащи Grin Нищо, че преди ползване ще се изчисти
ами мъжки чорапи? Grin

Ние си държим мръсните дрехи в кош с капак до пералнята и на ден-два пера.

# 603
Мишелин , предлагам при интервюто с кандидатите да им зададеш директно въпроса  Joy
Хора всякакви , ти нали удобство си  им създала , според твоите виждания.
Да ги мятат гащурите , ако щат и по полюлея , тяхна работа  Laughing
Въпросът е да ти плащат наема и да не изпотрошат инвентара.

# 604
Вярно, представяш ли си такъв въпрос да задам? Joy Реакциите трябва са бъдат заснети със скрита камера.

Осъзнавам, че съм в грешка с тези ми чуденки. Все пак съм взела решение да давам имот под наем и не мога да очаквам, че всичко ще се прави по мой тертип и трябва да съм подготвена, че ще има и лоши моменти. И счупено ще има, и захабено, и ще се ползва по различен от мен начин... Просто ми е за първи път и се опитвам да предотвратя някои неща, за които бих се ядосвала по-късно.

# 605
Вярно, представяш ли си такъв въпрос да задам? Joy Реакциите трябва са бъдат заснети със скрита камера.

Осъзнавам, че съм в грешка с тези ми чуденки. Все пак съм взела решение да давам имот под наем и не мога да очаквам, че всичко ще се прави по мой тертип и трябва да съм подготвена, че ще има и лоши моменти. И счупено ще има, и захабено, и ще се ползва по различен от мен начин... Просто ми е за първи път и се опитвам да предотвратя някои неща, за които бих се ядосвала по-късно.

Ами, има лесно решение - към наема, който сте намислили, добавяте някакви 40-50лв на месец с обяснението, че са първите в този апартамент, всичко е ново и никога не е използвано от друг. Ако стоят 20 месеца, това са си +1000лв, с които ще можете да подмените някоя плоскост (в шкафа например) или нещо друго, което са повредили. То е ясно, че няма как да си остане чисто ново след определен период от ползване, но пък поради факта, че всичко е ново, добавете някаква сума към наема.

# 606
  • София
Когато се дава под наем, трябва да си готов на всичко. Няма нужда да се дава обяснение на цената на наем, няма нужда и да се превъзпитават наемателите. От наем не се печели, просто се добавят доходи / дай боже/. Мишелин, пожелавам ти коректни, дългосрочни наематели, които си плащат навреме сметките и наемите. Направи си застраховка на жилището.

# 607
Когато се дава под наем, трябва да си готов на всичко. Няма нужда да се дава обяснение на цената на наем, няма нужда и да се превъзпитават наемателите. От наем не се печели, просто се добавят доходи / дай боже/. Мишелин, пожелавам ти коректни, дългосрочни наематели, които си плащат навреме сметките и наемите. Направи си застраховка на жилището.

Полезно инфо - в Германия застраховката на жилището се дели на 2 равни части - едната я плаща наемателя(отделно от наема) , другата - наемодателя. Вписва се в договора.

# 608
Записала съм римайндер за застраховката. Имаше го като съвет по-напред в темите Hug

# 609

Ами пита се, няма как. И на мен не ми е много удобно да питам, какво работите, плащат ли ви редовно, на кое числови превеждат заплатата...кофти си е, но свикваш. Помисли колко пари си наляла в този имот. Peace

# 610
В шкафа над пералнята бих сложила кошница от Икеа, на релси, от този тип на линка, може да не е мрежеста, а плътна пластмаса ( ще се смени лесно и не са скъпи)  . На две релси се монтира и се издърпва напред , много са удобни.
http://www.ikea.bg/secondary-storage/Clothes-storage-system/algo … t-48483/79178712/
Щото , че ще слагат мръсни дрехи вътре , то е ясно, ама може да слагат и мокри мръсни дрехи, мен това винаги повече ме тревожи.  Grinning

Според мен изтеглящите кошници са много добър вариант. Ако ги монтирате в шкафа, няма да има как да слагат прането директно вътре.

# 611
И тъй, пуснах обявата и ме налазиха брокерите.  Grinning  Засега нямам нито едно обаждане от частно лице. Sad

Един от брокерите беше много забавен - обиди се, като му казах, че комисионна за неговите услуги ще си вземе от хората, които са го ангажирали да им търси жилище, а не аз, и ми се фръцна, че работи със софтуер с база данни с хиляди жилища (!) и не е опрял до моето.  Laughing Не можа да ми отговори тогава от какъв зор ми се обажда.

EDIT: и тъй, утре са ми първите огледи, звънна ми едно много приятно звучащо по телефона момиче, която каза, че не е брокерка и за нея си си търси жилище с голям гардероб и шкаф за обувки Grinning и едно момиче, което двустаен с приятеля си. Да видим дали ще им хареса жилището, а и на мен дали те ще ми допаднат на живо.

За моя изненада няма възражения за искания депозит в размер на два наема.

Ще пиша в темата как се развиват при нас нещата, за да съм евентуално полезна за Мишелинчето и другите, които тепърва ще пускат обяви.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 13:52 от Макарон

# 612
Макарон, тези две обаждания звучат обнадеждаващо! Стискам палци бързо да се даде жилището и да попаднете на читави наематели! Благодаря, че ни държиш в течение Hug

# 613
Браво за двата наема, Макарон! bouquet

Колежки, вземайте пример, не се срамувайте! Heart Eyes

# 614
Това беше последния път, в който правим жест към наематели.
Жена с дете със здравословен проблем, която години наред държахме на нисък наем, защото решихме да се правим на добри.
Мъжът й работеше и изкарваше нормални пари, така че имаха възможност да си плащат консумативите, не са големи, но очевидно просто решиха, че ще живеят на чужд гръб.
Преди година се счупи пералнята (напълно обзаведен е), защото дефектът се проявил, но тя умишлено я ползвала така докато съвсем се счупила и вече не можеше да се оправи само със смяна на тази част, а беше цялата за боклука. Тогава й казахме - в момента, в който видим сметките на 0 имаш пералнята в същия ден монтирана. Пак се примоли, как ще го пере това дете, трудно й е, но ще ги плати. И за поведен път се вързахме и купихме още на следващия ден.
Оставиха ни с 1800 лв. вода и парно, сега се крият и не си вдигат телефоните, бяха "приятели" с мъжа ми във ФБ, изтрили са го.
Поне се изнесоха.

Ще опитаме да си получим парите по съдебен път, но като нямаме техен адрес не знам на какво да се надявам. Помолиха да си преместят постоянния там, затова се водят там сега.

Управляваме и чужди имоти и там сме стриктни, но тук като е за наш решихме да сме по-гъвкави, да не се взираме в договора и да не ги притискаме. Не разбирам как може да има такива хора, ако сме били в лоши отношения някак бих ги разбрала, но 5 г. само добро са видели от нас...

Общи условия

Активация на акаунт