Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 959
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Каква защита дава нотариалната заверка?
За мен - никаква.
И за мен е никаква. Има смисъл само ако договорът е за по-дълъг срок и ако се впише в имотния регистър. За да знаят третите лица. Но ако си съдържа клауза за прекратяване с едномесечно предизвестие и това е излишно.
Наистина , бихте ли обяснили предимствата на нот. заверен договор ?

# 646
После идваха още 2 -3 пъти и се отказаха. Май някаква глоба имах, но инфлацията я изяде.
hahaha Това ми хареса. hahaha hahaha

Лъки, но нотариално заверения договор ти гарантира изхвърляне на наемателите до два-три месеца. И  ако си взел  два-три депозита предплата загубите са малки. Не минаваш през съд. Късно се образовах.
В моя град депозита е един наем.Повече и да искаш, не можеш да вземеш. Той не стига само за сметките които ми оставят като ги изгоня, ако ги изгоня, или ако избягат. Има такива келеши които унищожават имота, все едно бомба е паднала...и тук във форума е писано, и аз знам за такива случаи, дето с нотариално заверения договор можеш да си забършеш каквото там решиш, защото бягат, не плащат оставят потоп след себе си. За това казвам, истината е в подбора, кастинг, и от там късмет и Господ да те пази.

# 647
Не е ли по-лесно да се снабдиш с изпълнителен лист с нотариално заверен договор?

# 648
  • София
Лъки, но нотариално заверения договор ти гарантира изхвърляне на наемателите до два-три месеца.

А дано, ама надали...
Много хубаво би било, но не работи.  

Каква защита дава нотариалната заверка?
За мен - никаква.

Трай сега, Девичке. Нали някой трябва да се изкаже нАучно и да шашне другите със знания.
Никой няма да се задвижи да ви освобождава собствеността от измекяри, ако не му наредят отгоре.
Заверката не е скъпа, не пречи, но не пази. Имаме подобен случай в блока.
Ами живуркат си използачите, от време на време ги търсят. Те пък не отварят.
Даже се хвалят пред съседите, че само тока и нета плащат, не защото нямат пари.
Наем, парно, вода - ще имат да вземат.
Собствениците са някъде по света, упълномощили са 1 немощен дядка.

# 649
  • София
Едномесечното предизвестие може и да не успееш да го връчиш. Да време си е да отделиш, някаква сума е да платиш, но си  купуваш спокойствието.
Към Мишелин, чудеше се как да отказваш на наематели. Казвай им нотариална заверка.
Лъки, бягат, унищожават, гониш, но ти си влизаш в имота, аз говоря за случаите, в които наемодателя не може да си влезе.
Aisha, не ти прави чест да говориш подигравателно, при положение, че не си го изпитала на свой гръб. Съседите ти нямат нот. зав. и изпълнителен лист. Отдавна да са ги изнесли.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 22:27 от Тук съм

# 650
  • София
Утре ще питам упълномощения.

# 651
  • София

Никой няма да се задвижи да ви освобождава собствеността от измекяри, ако не му наредят отгоре.

Кой отгоре?

# 652

Aisha, не ти прави чест да говориш подигравателно, при положение, че не си го изпитала на свой гръб. Съседите ти нямат нот. зав. и изпълнителен лист. Отдавна да са ги изнесли.
Кое не е изпитала на гърба си. Аиша отдавна дава имоти под наем и не говори наизуст.

Лъки, бягат, унищожават, гониш, но ти си влизаш в имота, аз говоря за случаите, в които наемодателя не може да си влезе.

Няма не може да си влезе. Абсурд е да ги оставя, колко каза 2-3 месеца ...
Номера е, че не искам да ми бягат или да гоня. Искам като хора да се разберем с предизвестие, макар и устно, по телефона, или в чата, еди си кога освобождавам. Не да ги гоня аз, със призовки, съдии и какво ли не... Tired

# 653
  • София
Аз също отдавам  и говоря от личен опит. Просто се опитвам се да помогна. Мишелин и Макарон ми станаха симпатични, доколкото разбирам ще отдават за първи път, ако мога да ги предпазя ...

И в общи линии е това - писмен договор / за предпочитане/ с фиксирана цена на наема, срок за плащане и срок на договора другото написано е без особено значение, нот. заверка и застраховка. И дай боже коректни наематели.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 23:11 от Тук съм

# 654
Аз също отдавам  и говоря от личен опит. Просто се опитвам се да помогна. Мишелин и Макарон ми станаха симпатични, доколкото разбирам ще отдават за първи път, ако мога да ги предпазя ...
Макарон ще се справи отлично, но аз за Мишелинчето се притеснявам, че е една добра душичка, и ще и се качат на главата, а имота и е направен с много вкус и пари.

# 655
  • София
Да Мишелинчето прилича на мен, преди да стана лоша. Да й пожелаем късмета на начинаещия Hands Plus1

# 656
  • София
Конкретно за казуса на Не се сърди човече - вече може да се вземе изпълнителен лист само на база договор, без дълго съдебно дело. Има опростена процедура, от която често се възползват ВиК и енергодружества.
Това, че не им знаеш адреса не е проблем. Имаш ли им данните, ще ги издирят.
Имам въпрос за застраховките - в коя компания към момента е най-изгодно да се сключи такава?

Би ли обяснила по-подробно за тази процедура.
Застраховка правя към ДЗИ. От години съм им клиент. Два пъти съм ги ползвала, плащат без проблем.

# 657
Като ви чета и ми става лошо, радвам се, че се отказахме.
Влизам да кажа, че нашите временни наематели са напуснали днес жилището, брат ми каза, че всичко е като по конец, знаех си аз, че така ще стане.
Ние отдаваме имот тук, но не сме се виждали изобщо с наемателите, брокерите уредиха всичко, може би заради това бях така обнадеждена, че и у нас ще ми е лесно. Бяхте ми изключително полезни и признавам, че ако не бяха вашите коментари сигурно щях да успея да се наложа над ММ и да пуснем жилището под наем, за което сигурно щях да съжалявам за в бъдеще, така че, благодаря и желая успех на всички.Hug

# 658
Дами, и аз като вас, за Макарон не се притеснявам, личи й, че е оправна, ама Мишелин... Там ще е интересно Grin

# 659
Нотариалната заверка само заверява подписите. При оспорване графологичната експертиза има същата сила, но и никой не оспорва, защото знае, че се доказва лесно.
Вписването на договора е нож с 2 остриета. Както и сами сте установили законите не защитават собственика. Имахме клиент, който иска да си продаде имота, наемателят се е изнесъл и го е завлякъл с консумативи, но за да се отпише в Нотариата трябва неговото присъствие. Стоя си и чака 1 г. до изтичането на срока на наема. Онзи избягал в чужбина, никой не го потърси.

Tintina, дано! Не сме оптимисти, но ще опитаме.
Да сме живи и здрави, другото са разходи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт